Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Uskikset, jotka katsotte tv;tä tuleeko sieltä mielestänne mitään ns. hyvää ohjelmaa vai onko kaikki ala-arvoista.

Vierailija

Kommentit (7)

Ensinnäkin on mielenkiintoista pohtia, mikä on " hyvää" ohjelmaa. Joidenkin koulukuntien mukaan tähän kai pitäisi vastata, että vakavia aiheita käsittelevät keskusteluohjelmat tai dokumentit ovat hyviä. Esim. populistinen viihde taas ei tämänkaltaisen näkemyksen mukaan olisi hyvää.Mielestäni tv-ohjelmia voi arvioida mm. akselilla laadukas-huonolaatuinen, toisaalta taas akselilla hyvää edistävä-huonoa edistävä. Laadukkaatkin ohjelmat voivat olla tavalla tai toisella kyseenalaisia. Esim. Sinkkuelämää on periaatteessa laatusarja, mutta siinä on paljon moraalisesti kyseenalaista sisältöä. Mutta sitä voi arvioida myös toiselta kannalta: siinä käsitellään rohkeasti tabuja, mikä taas voi olla hyvä asia.Samoin vaikkapa jokin kauhuleffa voi olla laadukas, mutta katsojana joutuu kysymään, mitä ihmeen hyötyä sen katsomisesta on kenellekään, jos seurauksena on painajaisia ja pahaa mieltä.Toisaalta taas on ohjelmia, joiden " sanoma" on periaatteessa hyvä ja moraalisesti oikeanlainen, mutta joiden laatu tökkii. Ja vielä yksi näkökulma: voi olla vaikkapa yhden tähden leffa, joka on siis arvioitu huonolaatuiseksi, mutta joka viihdyttää, naurattaa ja tekee kaikin puolin hyvälle mielelle. Onko se siis huono?Minusta ei siis ole ollenkaan yksinkertaista luokitella tv-ohjelmia hyviin ja huonoihin. En osaa suoralta kädeltä sanoa, mikä ohjelma olisi aina ja kaikissa tilanteissa hyvä, mikä taas ala-arvoinen. Tai no ehkä ala-arvoiseksi luokittelisin esim. erään 4D-dokkarin, jossa mies kertoi avoimesti suhteestaan hevoseen. Herää kysymys, miksi ihmeessä joku haluaa tehdä tällaisen ohjelman ja mitä siitä kukaan saa!Vastasinkohan yhtään kysymykseesi? :) Olen siis uskossa ja katson telkkaria.

Kaikki dokkarit, mm. eilinen " tahdon parempaa seksiä" oli ihan hyvä, Dr Phil tulee miltei aina katottua, kaikki reality sarjat (jäänyt koukkuun!) mm Outback Jack, joka loppu eilen, idolssit, Big Brother (tietenkin!), Suomen robinson, kaikki unelmien poikamiehet/naiset, täydelliset naiset-sarjaa aloitin katsomaan, samoin kuin eilen alkanutta Carnevale-sarjaa...subbarilta rysän päällä on hyvää viihdettä +kaikkia komediasarjoja pitkin viikkoa yms..Eli ihan tavallisia sarjoja..! Se ei liity kristinuskoon, että mitä ohjelmia saa katsoa, jotkut ohjelmat voivat olla ihmiselle pahaksi, mutta ei Jumala KIELLÄ niitä katsomasta, se on sitten oma mokani kun näen painajaisia jonkun kauhuleffan jälkeen ja yöllä rukoilen Jumalalta anteeksi kun olin taas niin tyhmä ja menin katsomaan jotain ala-arvoista..Ihmisellä vapaa tahto..

Katson tällä hetkellä telkkarista Täydelliset naiset, Muodon vuoksi, CSI ja Ilman johtolankaa... Noita sarjoja siis seuraan. Saatan katsoa myös jotain dokumenttia tai ajankohtaisohjelmaa, mutta usein menee tuolle hömppä-puolelle ;)Itse en tykkää katsoa esim. Sinkkuelämän tyyppisiä ohjelmia, jotenkin mulle vaan tulee paha olo sellaisesta. Vähän sama on tuossa Muodon vuoksi-sarjassa, mutta siinä on kuitenkin jotenkin vähän lohtuakin, että ei kaikki ole vain sitä irtosuhteiden metsästystä.Minusta uskova voi katsoa telkkarista sitä, mikä tuntuu itsestä hyvältä. Oman tunnon mukaan. Ei sen mukaan, mitä katsoo tv:stä voi sanoa ihmisestä yhtään mitään. Moni uskova ei välttämättä halua tuhlata aikaa telkkariin ollenkaan eikä edes hanki sitä, mutta minä tykkään välillä laittaa aivot narikkaan ja seurata jotain hyvää sarjaa...Nimimerkki Teho-osastoa odotellessa :)

Lempisarjojani ovat: Emmerdale, Sydämen asialla, Will&Grace, Amazing Race, Sillä silmällä, Frasier, hyvät elokuvat....Siis ihan hyvää ohjelmaa tulee;)

Katson joka päivä tietenkin uutiset, yleensä useammatkin. TV:stä tulee monia mielenkiintoisia dokumentteja ja asiaohjelmia, jotka minusta ovat avartavia ja laajentavat maailmankuvaa. Lisäksi rakastan monenlaista amerikkalaista hapatusta turhanpäiväisten komedioitten ja sarjojen muodossa.Minusta paras vastalause televisiolle ei olisi se, että ohjelmien sisältö olisi niin kaameaa, vaan ehkäpä se, että elämässä on toki paljon asioita, joihin olisi varmasti hyödyllisempää käyttää aikaansa...

Uusimmat

Suosituimmat