Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kohta 4-vuotiaalla jalat aina mustelmilla - onkohan motoriikassa jotain vikaa?

Vierailija

Vai miten ihmeessä lapsi teloo itseään leikeissä - onko se yleistä muillakin vai onkohan syynä motoristen taitojen kehittymättömyys?

Lapsi ei vielä osaa hyppiä yhdellä jalalla, kuten 4-vuotis tarkastuksessa pitäisi osata ja en ole varma haara-perushypystäkään, meneekö se hyväksytysti.

Ilmeisesti ne pitäisi jo osata.

Kommentit (13)

Vierailija

Kyllä mä oon tulkinnut, että ne tulee ihan normaaleista leikeistä, se juoksee ja kiipeilee paljon, päiväkodissa pelataan usein futista (ja kotipihallakin)

Vierailija

itselläkin sääret usein mustelmilla. Ainakin jos tulee pelailtua ja tehtyä raskaampia hommia, joissa jalat kolhiintuu. Ja tietääkseni motoriikkani on sangen hyvä:)

Vierailija

Toisilla niitä tulee herkemmin kuin toisilla, riippunee ihosta ja pinaverisuonista jne, ei ainakaan minun tapauksessani motoriikasta :)

Vierailija

Mä oon 35v ja mulla on aina sekä kädet että jalat ihan mustelmilla : )Oon vaan semmonen, että mustelmia tulee tosi helposti. Yleensä en edes tiedä, mistä mustelmat on tulleet, koska kolhut on niin pieniä ettei niitä ees huomaa ennenkun peilistä jälkeenpäin.

Vierailija

Meidän 4,5v on ollut varmaan 3-vuotiaasta lähtien mustelmilla joka puolelta. On mahdoton kiipeilemään ja laskemaan mäkeä milloin mitenkin päin ja hyppimään vaikka mistä - kyllä siinä mustelmia syntyy.Eli en olisi ap:nä huolissani ellei mustelmia ole ihan hirveästi ja niin ettei osaa tulkita, etteikö olisi leikeissä tulleet. Jos lapsi on nurkassa istuva ja rauhallinen tapaus niin sitten voi ehkä ihmetellä.

Vierailija

Lapsellasi voi olla motorisia ongelmia, mutta kyllä niitä mustelmia on ihan "normaalistkini" kehittyneillä, vilkkailla tuon ikäisillä :)

Vierailija

vai onko kyseessä joku sairaus jonka vuoksi on mustelmia? Onko mustelmia muualla kuin vain jaloissa?Toki lapset leikeissään saa mustelmia muttei sentään jatkuvasti..

Vierailija

Poika on aika vilkas, menee kovaa koko ajan ja siksi törmäilee välillä. Ja huomaamattakin kolhii itseään leikkiessään. Ja on tullut äitiinsä, mustelmat tulee tosi helposti. Nuorempi poika saa taas tosi harvoin mustelmia. Mutta tämä vanhempi on aina jalat mustana. Varsinkin kesäisin. Ja niitä on siis todella paljon.

Uusimmat

Suosituimmat