mien pärjännyt lapsi esikoulussa,kun mennyt sinne 5vuotisena?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Eli loppuvuodesta syntyneet pikkuset?

Kommentit (6)

ja on nyt eskarissa. Sai siis mennä vuotta aikaisemmin.Hyvin menee, siellä on tutut kaverit ja aika lailla tuntuu olevan samalla tasolla muiden kanssa. Tuntee kirjaimet ja numerot, opettelee lukemaan ja kirjoittamaan. Kirjoittelee itsekseen pieniä ' satuja' , tosin kaikki sanat ei läheskään ole oikein. Mutta siis innostus on kova.Päivän jälkeen on aika väsynyt, nukkumaan mennään jo seitsemän maissa ja on päiväkodissa ennen ja jälkeen eskarin. Siis 9-tuntinen päivä joka sisältää sen esikoulun.Päiväkodissa oltiin aika epäileviä sen suhteen, voiko poika mennä vuotta aikaisemmin kouluun. Kun pojat on kuulemma sen verran hitaammin kehittyviä. Kuitenkaan ikäeroa seuraavaksi nuorempaan ei ole kuukauttakaan. Nyt parin eskarikuukauden jälkeen tosin tuli kommenttia pk:n opeilta että ei pitäisi tulla ongelmia koulukypsyyden kanssa. Testit tietenkin teetetään.

Lapseni syntynyt joulukuun alkupuolella,mietin vain,miten muilla.

kiitos teille kahdelle jotka vastasitte ja etekin sinulle jolla myös lapsi joulukuussa syntynyt, kiva kuulla että " Nuoremmatkin" siellä pärjäävät.Eskari meni aluksi tosi huonosti. Huomasi selvästi, että hän on nuorempi kuin muut. Vuosi tuossa iässä on hurjan paljon..! Eskarin keväällä yht' äkkiä poika jotenkin kasvoi sekä psyykkisesti, että fyysisesti (?). Missään vaiheessa pojalle ei tehty koulukypsyystestejä, vaikka me kyselimme, koska eskariopet näkivät pojassa hurjaa kehitystä.

Koulu alkoi tänä syksynä ja se sujuu tosi hyvin! Poika on haka matikassa ja hän on jo koulun aikana oppinut lukemaan =D. Opettaja oli huomannut poikamme olleen aluksi väsyneempi kuin muut ja hän sanoi, että se on hyvin tavallista loppuvuodesta syntyneille. Nyt poika on jo siinäkin samalla tasolla kuin muut.

Teen itse lyhyempää työpäivää, että poika saa tulla kotiin koulusta. Tämä on ollut meille tosi hyvä vaihtoehto!

eli kerkesi kylläkin just täyttää kuusi ennen eskarin alkua. Tosi innolla lähti eskariin ja tykkäsi käydä. Alkuvaiheessa tuli kuitenkin kausi, että eskariin lähtö alkoi tökkiä. Lopulta selvisi, että poika jännitti sitä, että jos tulee kakkahätä eikä hän saakaan pyyhittyä. Kerroin tästä opettajalle ja hän lupasi aina varmistaa pojalta, onko saanut pyyhittyä. Luulisin, ettei eskariopen tarvinnut koskaan pyyhkiä, vaan poika oppi luottamaan omiin taitoihinsa;-).Parasta palautetta poika sai eskarissa sosiaalisista taidoistaan eli oli suosittu leikkikaveri. Koulukypsyystestit meni aika heikosti, mutta silti siitä ei tehty mitään numeroa. Nuo testit nousi uudestaan esille, kun ekaluokan opettaja huolestui poikamme edistymisestä koulussa. Lukemisen tukemisella ja positiivisella palautteella koulu alkoi sujua hyvin ja nyt ei ole ongelmia ollut.Tällaiset oli siis meidän kokemukset.

taidollisesti. Tyttö on myös pitkä, häntä on aina luultu ikäistään vanhemmaksi. Minuakin jännitti aluksi, miten lapsi pärjää, mutta hienosti on mennyt! Juttele vielä neuvolassa 5-v. tarkastuksessa, näkee niisäkin testeistä jotakin.

...eli hän täyttää tammikuussa 7 vuotta ja aloitti reilu vuosi sitten (vuotta aikaisemmin) syksyllä esikouluun. Oppi esikoulun aikana mm. lukemaan ja kirjoittamaan suomeksi sekä ruotsiksi. (Asumme Ruotsissa ja käy täällä ruotsinkielistä koulua.) Nyt olemme muuttamassa vuodenvaihteessa Suomeen ja hän saa jatkaa siellä ekalla luokalla (ruotsinkielisessä koulussa). Kävimme etukäteen tutustumassa tulevaan kouluun ja rehtorin mielestä tyttömme on " pätevä" jatkamaan ekalla myös Suomessa. Meillä minä olen ollut onneksi kotona koko tämän ajan, niin ei ole tullut sen pidempiä päiviä tytölle kuin mitä esikoulua/koulua on ollut. Meille ehdotus aikaisemmasta kuolun aloittamisesta tuli päiväkodista.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat