Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät. Tämä on nykyajan päämäärätietoista ja päättäjien itsekästä politiikkaa, jolla he ajavat rikkaiden etuja." Vuoteen 1990 verrattuna Suomi on nyt todellisuudessa lähes puolet rikkaampi. Tästä huolimatta köyhyys on jäänyt pysyvästi suureksi. Ongelman ydin on muuttunut tulon- ja työnjako" V-M Ritakallio,professori.Nykyajan yhteiskunnassa työntekijää pidetään asemaltaan vain tuottavan yksilön arvoisena, pörssikurssien nostajana ja osakkeenomistajien voittojenmaksajina.Työelämästä poissa olevia ajatellaan pakollisena pahana, jonka olemassaoloa ei voi kokonaan poistaa, mutta julkisen sektorin, päiväkotien ja terveydenhuollon alasajolla huolehditaan näiden ihmisten pahoinvoinnista, toivoen että he poistuisivat lopullisesti yhteiskunnasta luonnollisen poistuman kautta.Onko kenelläkään ehdotuksia, mitä tälle asialle pitäisi tehdä vai mitä mieltä olette tästä kehityksestä?

Kommentit (7)

Mihin nämä raskasta työtä tekevien ihmisten veromarkat oikein valuvat, kun he eivät saa niille mitään vastinetta? Rikkaiden taskuihinko?

Näinhän tapahtuu, jos kulissien taakse kurkistaa. Suomalaiset ovat liian alistuvaista kansaa. Eivät tee juurikaan mitään muuta kuin kirjoittelevat mielipideosastoille, joille päättäjät vain naureskelevat.Aika lyhytnäköistä politiikkaa päättäjiltä leikata rankalla kädellä psykiatrista hoitoa ja varsinkin lasten psykiatriseen hoitoon on nykyään yli VUODEN jonot. Kun he kasvavat hoitamattomina aikuisiksi, on meillä 100 000 rikollista ja amoraalista ihmistä joukossamme.Tätäkö me tosiaan haluamme? Lapsikaappauksia lunnasvaatimukseen Brasilian tyyliin ja ryöstömurhia liikemiesten koteihin, kuten Porissa viime viikolla?Ahneella on paskainen loppu, sanoo vanha suomalainen sanalasku.Petri Gerdt toi oman mielipiteensä esiin Myyrmannissa psykiatrisen hoidon nykytilasta. Ruotsissa Mijailo Mijailovic aloitti poliittisen uransa tappamalla ulkoministerin.Viha kasvaa vähäosaisten keskuudessa ja silloin kun he saavat tästä tarpeekseen, ei kukaan ole enää turvassa.

Ei kaikki korkeasti koulutetut ja älykkäät saa hyviä työpaikkoja. Ajat muuttuvat ja joskus tietyn koulutuksen käyneillä on loistavat työllistymismahdollisuudet ja myöhemmin taas heistä ei ole kysyntää. Lisäksi monet saavat erittäin hyväpalkkaisia ja vaikutusvaltaisia asemia suhteilla ilman lahjoja ja koulutusta kyseiseen tehtävään. Ajattelusi on mielestäni erittäin lapsellista. Älykäs ja moraalinen ihminen ajattelee KOKO YHTEISKUNNAN hyvinvointia! Tottakai väität, että tuloeron pitää kasvaa, koska olet typerä ja ahne ja sattumoisin omaat hyväpalkkaisen työn.

Ihan hyvähän se olisi, jos varakkaat maksaisivat itse tekemällään työllä palvelunsa, mutta tosiasiassa näin ei ole. He maksavat todellisuudessa palvelunsa osake-ja optiovoitoillaan sekä pääomatuloillaan, esim. vuokratuloillaan. Eli siis tavallisten työntekijöiden rahoilla, jotka raatavat niska limassa tuottaakseen voittoa yrityksensä osakkeenomistajille. Näiden henkilöiden ainoa oikea työ on usein jokin korkean tason luottamustoimi, jotta voisivat sanoa tuttavilleen tekevänsä edes jotakin.

Uusimmat

Suosituimmat