Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onko ok auttaa 9kk vauvalta kakkaamaan tonkimalla sormella kakkaa suolesta? Ihan suoraan sanottuna. Vai onko parempia konsteja?

Vierailija

Sivut

Kommentit (25)

Käyppäs apteekissa niin ne tädit neuvoo sulle joko duphalackia tai levolackia tmv.Kummemittarin kapealla päällä voit myös kokeilla,laita vähän peppurasvaa siihen päähän.

Peräsuolestahan se muutenkin mitataan, joten jos kakkapötkö on jo tulossa mutta jää jumiin, niin kyllä sitä voi kuumemittarilla auttaa. Mutta sitten tosiaan levolaccia tms. ettei vastaavaa tilannetta tule enää.

kun heti ollaan kaivelemassa ties millä, että kakka tulee.

Kokeilkaa ittellenne työntää saman kokosuhteen patukka perseeseenne ja miettikää, miltä tuntuu! YÖKS!

Eli suihkujakkaralle istumaan niin että lapsi istuu äidin sylissä (miks ei isänkin) niin että peppu ' roikkuu' vanhemman jalkojen välissä ja sitten lämmintä vettä suihkusta pepulle ja sormilla pesemään peppua, samalla tavalla kuin pestään kakan jo tultua. Ei mene kauan kun kakka tulee. Jos tuleva kakkapatukka on niin iso että se satuttaa vauvaa voi sitä ' puristaa' pienemmäksi painamalla varovasti peppureiän molemmilta puolilta ikään kuin reiän takaa ' kasaan' . On tärkeää että lapsen peppu on ' tyhjän' päällä se jo itsessään helpottaa kakkaamista.Tässä toimineita konsteja kipuilleelle pikkumiehelle. Nyt poika on jo isompi eikä kakkaongelmia ole jäänyt. Eli suoli ei tottunut auttamiseen pysyvästi ainakaan.

Eli jos halua ongelman häviävän jonain päivänä, niin se on vaan kärsittävä. Luumua vaan syötät ahkeraan. Kaikki kakkaa kovettava ruoka pois. Meillä oli lapsella ihan sama ongelma ja itsellenikin kihahti kyynel silmään, kun katsoi lapsen kärsimyksiä. Onneksi menee ohi.

Siinä tapauksessa hän saa liikaa kiinteätä ruokaa ja tosiaan liian vähän vettä! Vettä voi tarjota pitkin päivää ja ruoan kanssa ja muistathan että äm olisi hyvä olla se pääasiallinen ruoka siihen 1v ikään saakka mikä osaltaan turvaa ideaalin ulostemassan koostumuksen.

-12-

Kun kerta noin pahana on, ei se sormella tai kuumemittarilla suolen kaivelu ole hyväksi millään tapaa vaan päinvastoin eikä paranna tilannetta pidemmän päälle. Noita laktuloosinesteitä saa antaa huoletta ja eivät ole varsinaisia lääkkeitä eikä suoli totu siihen vaan se vain lisää veden määrää ulosteessa ja siten pehmentää ulostemassaa.

Ummetuksesta voi tulla ikävä kierre jolloin lapsi rupeaa panttaamaan kakan tekoa ja sitten onkin ongelma isolla O:lla käsissä, fyysisen kivun lisäksi psyykkinen ongelma.

Ja toinen on ruokavalioremontti, lapsesi saa selvästi liikaa maitotuotteita (ilm ei äidinmaitoa kuitenkaan koska se ei ummeta) ja liian vähän vettä, kuituja yms.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat