Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

No nyt on mieskin käynyt yksin neuvonnassa. Olivat puineet miehen elämää läpi. Ei ilmeisesti mitään kummempaa ollut siellä tullut esille, vaikka kuinka yritin kysellä mieheltä, että mitä siellä olivat keskustelleet.Nyt vain jäädään odottamaan ensi kuussa olevaa kotikäyntiä. Mitähän silloin on edessä? Mielellään kuulisin teidän kokemuksia kotikäynnistä. Hassua, kun äitini kommentti kotikäynnistä kertoessani oli, että " älä sitten siivoa liian tarkasti ja jätä vaikka jotain vaatteita lojumaan tuolille, koska liian tiptop oleva koti saattaa olla haitaksi" . Ehkä hän on oikeassa!? Mutta kyllä kieltämättä vähän jännittää, kun lähes vieras ihminen tulee " syynäämään" meidän kotia, mutta eiköhän siitäkin selvitä!Hyvää talven odotusta kaikille!

Kommentit (5)

Me siivosimme normaalisti, kuin yleensäkin vieraita varten. Emme erikseen jättäneet mitään vaatteita lojumaan tai muuta vastaavaa.Katoin kahvitarjoilun valmiiksi normaalia kaverin kyläilyä kivemmin, ja laitoin kivan sävy sävyyn olevan pellavaliinan keittiön pöytään, mitä en normaalisti tekisi, jos joku kaveri tai sukulainen olisi tulossa kahville. Kukatkin vaihdoin parvekkeelle, kun silloin oli elokuun loppu ja kesäkukat olivat kuukahtaneen oloiset. Laitoin siis syyskukat. Olisin muutenkin tehnyt sen (tein tänä vuonnakin, vaikka kotiselvitys oli viime vuonna), mutta ajoitin sen juuri sen vierailun edelle.Olen kuullut, että joltakin kotinsa tosi kliinisen puhtaaksi siivonneen kykyä sietää lapsen tuomaa sotkua on epäilty. Mutta meillä on tuskin sitä vaaraa, koska emme ole mitään valtavia siivousintoilijoita, ja kotikin on enemmän sellainen kodikas ja värikäs kuin kliininen.

Tosiaankin meillä on nyt ollut nopeaan tahtiin neuvontakertoja enkä tiedä kuinka monta niitä kotikäynnin jälkeen on. Neuvonnan antajamme jopa ehdotti vielä nopeampaakin tahtia, mutta me vähän hidastimme, koska lupaa voimme hakea vasta ensi kesänä, koska silloin olemme olleet vuoden naimisissa. Itse ajattelen, että ehkä pari neuvontaa ensi vuoden puolella ja kotiselvityksen teko kevättalvella ja sitten lupa-anomus postiin touko-kesäkuussa. Näin ehkä voisimme saada luvan lautakunnan kesäloman jälkeen eli elo-syyskuussa. Paperit saisimme sitten ehkä lähtemään kohdemaahan syys-lokakuussa. Tämähän olisi haaveaikataulu, mutta tuskin todellisuudessa noin etenee!!Kotikäynnistä tuskin todellakaan kannattaa ottaa stressiä itselleen. Yritän kyllä aina pitää kodin suhteellisen siistinä, joten eiköhän normaali viikkosiivous riitä. Eiköhän kotikäynnin tarkoituksena tosiaankin ole nähdä asutaanko normaalisti vai jossain sikolätissä tai pienissä tiloissa. Meillä ainakin on lapselle tilaa (3 mh ja 35 neliön olohuone) ja oma suojaisa pihamaa ja rauhallinen ympäristö, joten luulisin kotimme kelpaavan.Hyvää adoptiotaipaleen jatkoa sinulle ja nähdään taas!!!

Taitaapa kotikäynnin sisältö riippua ihan neuvonnan antajasta. Jokainen tyylillään, niinhän sitä sanotaan ja tuskinpa heilläkään kovin tarkkoja ohjeita on kuinka kotikäynti tulisi suorittaa.Eli täytyy yrittää vain mahdollisimman rennosti ottaa tuo kotikäynti niin eiköhän se siitä!!! Juu, ja kliinistä tästä meidän kodista ei saa tekemälläkään, siitä pitää huolen meidän ihana koiramme! Ja muutenkin 40 vuotta vanha talomme on kyllä ajan saatossa jo saanut kolhuja ovenpieliin ym. Eli elämisen jälkiä näkyy kyllä!Hyvää jatkoa teillekin!!!

Meilla kotikaynnilla sos.tt. ei kaynnyt edes muissa huoneissa kuin eteisessa ja olohuoneessa. Kyseli vain millainen kotimme muuten on. Ma olisin oikein mielellaan esitellyt ja ihan ehdotettiinkin, etta saa kiertaa, mutta ei halunnut.

toivo-67:

Lainaus:


No nyt on mieskin käynyt yksin neuvonnassa. Olivat puineet miehen elämää läpi. Ei ilmeisesti mitään kummempaa ollut siellä tullut esille, vaikka kuinka yritin kysellä mieheltä, että mitä siellä olivat keskustelleet.Sellasia ne miehet monesti on!Nyt vain jäädään odottamaan ensi kuussa olevaa kotikäyntiä. Mitähän silloin on edessä? Mielellään kuulisin teidän kokemuksia kotikäynnistä. Hassua, kun äitini kommentti kotikäynnistä kertoessani oli, että " älä sitten siivoa liian tarkasti ja jätä vaikka jotain vaatteita lojumaan tuolille, koska liian tiptop oleva koti saattaa olla haitaksi" . Ehkä hän on oikeassa!? Mutta kyllä kieltämättä vähän jännittää, kun lähes vieras ihminen tulee " syynäämään" meidän kotia, mutta eiköhän siitäkin selvitä!Hyvää talven odotusta kaikille!


Teillä on käynnit tosi tiheään!

Meillä on usean kuukauden taukoja. (Ehkä ne ei kestä nähdä meitä useammin? ; ) )

Kotikäyntiä ei kannata jännittää, silloin se menee pilalle.Ei ne tuu syynäämään. Siivoa sen verran kuin tavallisetikin ja ei kannata puunata liika. Ehkä äitisi on oikeassa ja luonnollinen koti on paras, sillä tavallisia ihmisiähän ne sosiaalityöntekijätkin on.

Minusta tuntuu että tärkeintä on että ne näkee onko lapselle tilaa ja miten te ootte kahdestaan kotioloissa. Eli rennosti vaan! (Jos se on mahdollista.)(Olen itse huomannut että joskus kun on vieraita tulossa siivoan ihan tip top ja sitten kun vieraat tulee oon ihan poikki ja en jaksa iloita vieraista. Yks kaveri sanoikin hyvin. " koti elää tavallaan ja vieraat tulee ja menee ajallaan" . Tärkeintä on että itse viihtyy kodissa, sillä ei ne vieraat siellä asu, käväisee vain!)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat