Kuinka vilkkaita ja omaa tahtoa omaavia muut 10-11 kk vanhat?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meillä tosi vauhdikas tyttö (vähän yli 10kk) ja toisinaan jo huolestuttaa onko liiankin vilkas.Kävelee jo jonkun verran ilman tukea ja tuen kanssa kovaa.

Tuntuu, että ihan kaikki mahdollinen pitää repiän alas sohvilta, sängyiltä, pöydiltä, hyllyiltä, kaapeista, laatikoista ja lehtikeräys lehdet pitää sekoittaa lattialle ja kenkähylly tyhjentää.Kun tyttöä kieltää, hermostuu ja itkee " krokotiilin kyyneleitä" . Tuntuu, että on jo aikaisessa vaiheessa omaa tahtoa rutkasti. Tosin kyllä nopeasti leppyykin, mutta loukkaantuu, jos ei anneta jotakin tehdä.

Kommentit (5)

Meillä poika hieman yli 10 kk, ja osaa kyllä vaatia kans välillä..

Tämä kans kävelee tuetta jonkin verran, ja kyllä on repimässä kaikkee mihin yltää. Aina ei välitä vaikka ei jotain saakkaan, mutta kyllä huutoakin tulee..Varmasti nää luonne jutut tulee jo tässä vaiheessa esille, rajoja kokeillaan..=)...löytyy meiltä. Tai oikeastaan vilkkaus ja uteliaisuus ovat olleen silmiinpistäviä ihan syntymästä saakka, mutta liikkeellelähtö on korottanut ne kymmenenteen potenssiin. Meilläkin on jo kuukauden verran kiivetty kaikkialle ja pudottu kaikkialta alas. Seisominen tukea vasten alkoi muutama viikko sitten, ja nyt yritetään jo ilman tukea, siinä kuitenkaan onnistumatta. Kiinnostavinta tällä hetkellä on kissanhiekkalaatikko, tyhjien pullojen säilytyspaikat sekä kirjahyllyt KORKEALLA. Pakko istua kymmenen sentin päässä pojasta koko ajan, ja silti muksahduksia tapahtuu harva se minuutti :)

joka on verraten kiukuttelematonta tyyppiä. Ei moiti vaikka puetaan, pestään naamaa, leikataan kynsiä ja siirretään pois kissan ruokakupilta tai muualta kielletystä paikasta. On jopa " oppinut kuulemaan" sanan " ei" , mitä noudattaa vaihtelevasti. Aika varovaisesti opettelee tuota kävelemistäkin, vaikka toki välillä muksahtaa. Alakaappien kaivelu kyllä on suuri huvi, mitä vähäsen annan harrastaa, kunhan ei ole mitään " vaarallista" siellä. On tullut yöpaidat piirongin alalaatikossa viikattua moneen kertaan...Saapa nähdä sitten, kuinka kauhea uhmis tälle tulee, kun nyt on ollut näin sopeutuvainen. Ja eikös ne omapäiset ja määrätietoiset ole niitä luovia ja menestyviä tyyppejä? Jos meitin Ällästä tuleekin sitten kiltti ja kuuliainen valtion virkamies... Heh.

piti vielä lisätä, että luulin tällaista tahtojen taistelua esiintyvän vasta uhmaiässä. Ja ne loukkaantuneen lapsen krokotiilinkyyneleet ovat näkemisen arvoisia -- ensin luulin oikeasti satuttaneeni vahingossa lastani, kunnes opin erottamaan tahtoon (sieluun) sattumisen fyysisestä kivusta. Tiedä sitten, kumpi on lapselle traumaattisempaa..

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat