Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Tyhmäkö kysymys?Mutta voiko korvatulehdus tarttua?ov

Vierailija

Kuopuksella korvatulehdus ja nyt esikoinen valittaa korvaa.Eikä kyllä yleensä puhu palturia tollasista asioista.Tuli siis mieleen että voiko se tarttua?En ole ikinä kyllä kuullut että tarttuis.

Kommentit (15)

ensin kuopuksella korva kipee ja minä hölmö mittasin samalla korvakuumemittarin suppilolla kuumeen myös vanhemmalta lapselta ja sitten vielä itseltänikin.Ja miten kävikään!! Meillä kaikilla kolmella neljän päivän sisällä oikean korvan tulehdus ja mulla kun ei ollut nuhaa lainkaan, mutta tajuton korvasärky ja eipä oo kyllä ennen aikuisena ollu!Eli opinpa, että vaikka olisi kuinka kiire, vaihdan mittarin suojan - aina!

Välikorvatulehdus on tartuntatauti, eikä sitä lasketa perinnölliseksi sairaudeksi. Ympäristötekijät voivat vaikuttaa niin, että tietyissä perheissä lapset sairastavat enemmän kuin toisissa.Useimmiten (n. 70 %) tulehtuneesta välikorvasta voidaan löytää jokin aiheuttajabakteeri kuten streptokokki, hemofilus tai moraxella. Virusten on arveltu aiheuttavan korvatulehduksista noin 15 - 25 %. Useat tekijät altistavat korvatulehduksille. Ensimmäinen ja ehdottomasti yleisin on tavallinen flunssa. Tämän lisäksi altistavia tekijöitä lapsilla ovat mm. päiväkoti- tai perhepäivähoito, tupakansavu ja sisarukset. Tutin käyttö lisää korvatulehdusten riskiä, rintaruokinnan puuttuminen tai sen lyhyt kesto altistaa samoin jossakin määrin korvatulehduksille.on yleensä virusperäisen nuhan jälkitauti. Virusnuha tarttuu, mutta korvatulehdus ei suoraan tartu. Eli tartuttamalla sen nuhan, voi myös toinen saada jälkitautina korvatulehduksen, jos on siihen taipuvainen.

Sisarusten toistensa tartuttaminen liittyy juuri tuon alkuperäisen virustaudin tarttumiseen, ja usein sisaruksilla on samantyyppinen taipumus saada myös se korvatulehdus (esim. tietyn mallinen anatomia).

kuu flunssa, kuulo heikkenee välliaikaisesti.Eli flunssavirukset siis tarttuvat, mut käytännössä ainoastaan ne, joilla on taipumusta korvatulehdukseen saavat tämän ikävän jälkitaudin.Eli korvatulehdus ei siis tartu.... sen aihuettanut flunssa kyllä.

Minulla ja veljellä ikäeroa 1v6kk ja silloin sanottiin meidän tartutelleen korvatulehduksia toisillemme.. Kierteet saatiin poikki vasta kun kumpikin putkitettiin.

Uusimmat

Suosituimmat