Vierailija

eli minut irtisanottiin työpaikastani ja mielestäni olin tehnyt työni hyvin ja moitteettomasti. onko kenellekään tullut mieleen haastaa työnantaja oikeuteen? miten aloitan prosessin?

Kommentit (7)

ja täytyy myöntää että suuttumus on sen verran kirpaiseva tunne että taidanpa soittaa heti huomenissa liittoon. kaipailen kuitenkin vielä kokemuksia tai jos niitä ei ole, ennakkopäätöksiä tällaisissa asioissa joissa irtisanominen on ollut laiton..miten on käynyt ja millaisia korvauksia voisin vaatia?

taloudellliset ja tuotannolliset syyt. eikö se kuitenkin edellytä sitä että yhtiö ei enää palkkaa uusia työntekijöitä? minun tilalleni on jo otettu toinen työntekijä.

minut irtisanottiin kesällä ja nyt tilalleni otettiin joku toinen.onko joku alkanut haastamaan oikeuteen työnantajaansa? mitä siinä kävi? oliko rankka urakka? kannattiko?

Työnantajan on tarjottava irtisanotulle työntekijälle työtä työsuhteen päättymisestä vielä yhdeksän kuukauden ajan, jos irtisanottu on työvoimatoimistossa työnhakijana ja työnantaja tarvitsee työntekijöitä samankaltaisiin tehtäviin, joista irtisanottiin henkilöstöä.Epäselvissä tapauksissa työntekijä voi selvittää irtisanomisen laillisuuden luottamusmiehen tai ammattiliiton avulla ja riitauttaa asian tuomioistuimessa. Laittomasta irtisanomisesta työnantaja voidaan tuomita maksamaan työntekijälle korvausta hyvityksenä työpaikan menettämisestä. Työsopimusta ei tarvitse jatkaa laittomissakaan irtisanomisissa.http://www.sak.fi/tyoelama.shtml/03?1983

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat