Vauva 3kk oppi imemään rintaani. Mistä maito rintoihin?

Vierailija

Pumpata tietysti voi, mutta vaikuttaa todella työläältä ja aikaa vievältä touhulta.Maidon tulon lopettamiseenhan on hormonaalista lääkettä ja olen kuullut, että maidon nousuunkin olisi? Tietääkö kukaan tästä enempää?

Kommentit (6)

Kannattaa kuiteski aluks pitää huoli et lapsi saa ruo´kaa tarpeeks ennen kuin maito on tarpeeks noussu, sit vaan vähentämään lisäruokia. Mut älä ota stressiä.

Imetystukilistan sivuilla on tietoa relaktaatiosta eli imetyksen uudelleenkäynnistämisestä osoitteessa http://www.imetystukilista.net/faq/relaktaatio.php . Jos englanninkielisen tekstin lukeminen ei tuota ongelmia, WHO:n kattava relaktaatio-tietopaketti löytyy osoitteesta http://www.who.int/child-adolescent-health/New_Publications/NUTRITION/WH... .Maidon eritys on mahdollista saada uudelleen käyntiin, mutta se vaatii paljon työtä. Luultavasti ainakin osa lapsen ruuasta tulee jatkossakin korvikkeesta. Siinäkin tapauksessa lapsesi voi olla ihan lapsentahtisesti imetetty, vaikka hän saisi isonkin osan ravinnostaan pullosta.Lisätukea varmaan saisit imetystukipuhelimesta numerosta 0415285582, jos sellaista haluat.Onnea ja menestystä teille!

Synnytyksen jälkeen maidon tuloa pidettiin 1.5kk yllä pumppaamalla. Arveletko, että päästäisiin siihen pisteeseen, että maitoa alkaa tulla kunnolla?

Parhaiten onnistut jos et ota paineita. Vaikka lapsesi ei ravitsemusta rinnasta ikinä saisikaan, saa hän tyydytettyä imemisen ja läheisyyden tarvetta. Riippuu hormonaalisesta tilastakin onnistuuko. Monia keskoslapsiakin on imetetty vasta monen kuukauden päästä syntymästä. Käy imetystukiryhmien sivuilla. Löydät sieltä varmasti hengenheimolaisen.Tsemppiä

Mutta tosiaan, ruoki lastasi myös sinä aikana, kun maitoa ei vielä kunnolla tule. Kannattaisi varmaan hankkia sellainen imetysapuväline, jossa vauva saa rintaa imiessään samalla letkusta maitoa, niin saisi rinta stimulaatiota eikä silti lutkuttaminen olisi pettymys nälkäiselle vauvalle. Tai niin minä tekisin. Liitypä yahoon imetystukiryhmään(?) ja kysele siellä. Etsi vaikka netistä ensin imetystukiryhmä -nimellä, varmaan löytyy osoitetta eteenpäin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat