Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Olen kuullut että tuollaisia synnytystapa-arvioita tehdään, mutta tehdäänkö niitä siis kaikille, ainakin esikoista odottaessa??? Mitä siellä niinku tarkalleen ottaen tapahtuu??? Kiitos=)

Kommentit (2)

ei tehdä automaattisesti kaikille.

Tarvitaan jokin erikoinen syy tarkistukseen ja käyntiin äitipolilla. Syitä on mm. epäilty iso koko, ahdas lantio, eteis-istukka epäily, perätila epäily tai muu poikkeava tarjonta, edellisten synnytyksen häiriöt tms.Eli jos kaikki etenee raskaudessa normaalisti, ei tule ylimääräisiä sairaala käyntejä vaan seuranta tapahtuu neuvolassa.Jeela,

joka menossa synnytystapa arvioon perätila epäilyn vuoksi.

Oli siis epäilystä, että vauva saattaa olla iso.Jotkut joutuu esim. oman pienen kokonsa takia ja jotkut jos aiemmissa synnytyksissä on ollut jotain vaikeuksia vaikka vauvan mahtua alateitse tmv.Sen tekee lääkäri äitiyspolilla, yleensä kai noin kuukautta ennen laskettua aikaa. Mua ainakaan ei muuta kuin ultrattu. Siitä lekuri nappaili mittoja ja laskeskeli kuinka paljon keskimäärin vielä tuosta kasvaa. Arvioksi tuli, että vauva olisi la:na 3500 g, mutta olikin la:na (milloin syntyi) 4220 g ;).Yleensä kokeneet kätilöt yms. osaavat käsikopelolla arvioida koon paremmin, koska nuo reisiluiden sun muiden mitat ovat tuossa vaiheessa jo niin yksilöllisiä, ettei tarkkoja arvioita senkään takia tule. Lisäksi massaa saa vauvalle kerrytettyä epäterveellisillä ruokatottumuksillakin ;).

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat