Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Uusperheelliset (ja muutkin) Mita mielta? Muistaako (epavirallista) isapuolta isanpaivana? -Meilla lapsi 5v ei ole koskaan ollut missaan yh...

Vierailija

...Isänpäivinä olemme yleensä muistaneet ukkia, joka on erittäin tiiviisti läsnä lapsen elämässä. Nyttemmin perheeseemme on tullut nykyinen miesystäväni. Olemme olleet yhdessä kaksi ja puoli vuotta, asuneet yhdessä vajaan vuoden. Nykyinen miesystäväni on myös pitkäaikainen ystäväni, joten lapsi on tuntenut hänet alusta asti. Viimeiset pari vuotta olemme käytännössä eläneet täysin perheenä. Arjessa ja lapsen kasvatuksessa mies toimii täysin tasavertaisena ja ottaa vastuun loistavasti. Emme kuitenkaan ole naimisissa ja saman katon allakin (virallisesti) vasta 9 kk. Olisikohan liian aikaista muistaa miestä isänpäivänä? Olemme erittäin vakavissamme tulevaisuuden suhteen ja puhuneet häistä kesälle 2007. Lapsella ei ole biologista isää, mikä on ehkä lisännyt mieheni mahdollisuuksia/halua olla isähahmona arjessa, ja uskonkin että hän on ja tulee olemaan ainoa isä lapselleni. Lapsi on erittäin kiintynyt mieheen, mutta kutsuu tätä kyllä etunimellä.Miten te muut uusperheelliset? Muistatteko äiti-/isäpuolia äitien-/isänpäivänä? Miten? Ajattelin jotain ihan pientä pakettia, vaikka lapsen kanssa itsetehtyä, ja korttia " parhaalle isähahmolle maailmassa" tai jotain vastaavaa paremmin muotoiltuna: Onko liikaa? Tai onko jotenkin " väärin" muistaa isänpäivänä nykyistä miestäni...Jotenkin tuntuu myös väärältä, ettei häntä muistettaisi vain koska lapsi ei biologisesti ole hänen jälkeläisensä, tai että hän ei avioliiton kautta ole virallinen isäpuoli. Kuitenkin mies on lapselle enemmän isä, kuin biologinen isä koskaan. Vai onko vain liian aikaista? Kuinka kauan täytyy olla vanhempi käytännössä, jotta olisi sitä myös teoriassa?

Kommentit (2)

Meillä mieheni tuli lapsen elämään kun lapsi oli 2v. Heti heidän välilleen syntyi vahva side. Isänpäivää vietettiin kuitenkin vasta pari vuotta sitten kun lapsi itse teki eskarissa kortin molemmille isilleen. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että sosiaalisen isän rooli on vähintäänkin yhtä tärkeä kuin biologisen (jos biologinen ei ole se sosiaalinen isä). Voithan aina tehdä herkkuruokaa, vuokrata kivan koko perheen elokuvan jne. Anna asioiden mennä omalla painollaan, tätä varmasti miehesikin toivoo. Voitko keskustella miehen kanssa asiasta?

Uusimmat

Suosituimmat