Mita tekisit tilanteessani: Voin pitaa vauvan kotona 1 v:n ikaan. Jos haluan jatkaa nykyisessa ammatissani, joudun palaamaan toihin tuossa ...

Vierailija

ellä tämän alan. Uusia työmahdollisuuksia ei tarjoudu, jos ei ole kuvioissa mukana. Tämä on 100%:n varmaa. Eli edessä olisi siis alan vaihto. Pidän kovasti nykyisestä työstäni (siis josta olen nyt äitiyslomalla).Mitä mieltä olet: Uhraisitko työurasi hoitovapaan takia?

Sivut

Kommentit (30)

Niin äidin työuran ja jaksamisen kuin lapsenkin kannalta. Kannattaa kuitenkin ajatella hoitoonviemistä tarkemmin. Omasta mielestäni noin pienen paikka on perhepäivähoitajalla ja HYVÄLLÄ sellaisella eli kannattaa käydä katsomassa useamman luona ennenkuin päättää. Näin me teimme ja saimme aivan ihanan hoitajan, josta tykkää lapsi ja vanhemmat.

Vierailija:

Lainaus:


Mitä mieltä olet: Uhraisitko työurasi hoitovapaan takia?
Siis OMAN LAPSENI takia? Kyllä! Milloin vain! Koska minulle perhe tulee olemaan aina sijalla yksi. Työpaikkoja tulee aina uusia, mutta lapsi on vain kerran pieni. Haluatko todella pistää lapsesi siihen oravanpyörään jo 1-vuotiaana missä hän kitkuttelee sitten läpi koko elämänsä? Ja onko tuo nyt niin 100-varmaa ettei uusia työmahdollisuuksia tarjoudu? Kummallinen paikka ei voi muuta sanoa. Sille alalle ei sitten varmaan enää kouluteta ihmisiä, kun ei ne uudet opiskelijatkaan mitään töitä saa.... Mut omapahan on valintasi.Vauvalle mahdollisimman hyvä hoitaja (ehkä joku kotiin?) tai hoitopaikka (ei päiväkotiin noin pientä!). Pystyisitkö tekemään lyhennettyä päivää?

Tämän hetken työllisyystilanteessa en itse uskaltaisi riskeerata. Menisin töihin ja koittaisin hankkiutua uudestaan raskaaksi niin pian kuin mahdollista;)

NIIN PIENI, ettei saa mitään muuta kuin stressiä hoitoonviemisestä. Ei tuossa iässä olla vielä sosiaalisia tms. toinen lapsi ei ole virike vaan " häiriötekijä" ja aikuinen on se virike!Älä vie lasta hoitoon. Työtä tulee ja menee mutta lapsesi on pieni, avuton ja tarvitseva vain muutaman vuoden elämästäsi!

Vierailija:

Lainaus:


En aio olla loppuelämääni pelkästään kotiäiti, tarvitsen myös muuta.
ei monikaan näistä " kotiäideistä" täällä jää loppuelämäkseen kotiäidiksi vaan töihin hekin menevät siinä vaiheessa kun yhteiskunnan tuki lakkaa joten eivätkös hekin siinä vaiheessa " aseta työn lapsen edelle" ? ;)

Kerropa että minkä alan tilanteesta tiedät hyvin? Kassa-alan? Vai siivousalan? Vai jopa sihteerikköalan?Vierailija:

Lainaus:


Paitsi etten usko, että millään alalla tilanne on 100 % tuo.
... siitä päivästä lähtien kun lapsi täyttää 1 v. Minusta se kuulostaa JUURI tutkimusmaailmassa perin kummalliselta. Jossain projektikoordinaattorin työssä tällainen tilanne tietenkin olisi. Ehkäpä kyseessä oli sitten assarin paikka?Ap mitäpä tuumit? Et ole paljoa kommentoinut ketjuun?Vierailija:

Lainaus:


Esim. väitöskirjan tekeminen, ei sellaisia mahdollisuuksia ihmiselle montaa anneta! Esim. apurahan saaminen on kovaa työtä ja jos sellaisen saa, niin ei tosiaan huvita heittää sitä pois ja samalla koko alkanutta tutkimusta!
MUTTA, haluaisitko itse vielä jäädä kotiin? Sanoit olevasi tutkija. Kuulostaa kyllä uskomattomalta, että tämä olisi ainutkertainen mahdollisuus tehdä tutkimustyötä. Mihin se tutkimustyö karkaa puolessa vuodessa? Palkkaa joku tyttö viemään taapero ulos pariksi tunniksi. Tai onko teidän kaupungissa puistotätiä? Tai voisiko miehesi lomittaa töitään niin, että sulle jäisi kirjoitusaikaa?SUUREMPI osa väikkäreistä pon kirjoitettu klo 16 jälkeen verrattuna klo 9-16 virastoaikaan kirjoitettuhuin väikkäreihin. Eli hus hus, ota itseäsi niskasta kiinni ja pakerra kirjasi valmiiksi - äläkä syytä lastenhoito-ongelmia omasta kirjoittamattomuudestasi. Sen takia ei tarvitse viedä lasta päiväkotiin. Tosin esim. puolipäivähoito on minusta loistava vaihtoehto niin lapselle kuin äidille, mutta kirjoituksestasi sain sellaisen kuvan, että hoito tuntui sinusta jotenkin huonolta ratkaisulta.

Mut se on helppo sanoa, että töitä tulee ja menee, jos on töissä esim. nakkikioskilla.Mulla on todellakin once in a lifetime tilanne kyseessä. Kyse on roolien balanssista. En aio olla loppuelämääni pelkästään kotiäiti, tarvitsen myös muuta.Kysymys on siitä kumpi kärsii enemmän; lapsi aikaisesta hoitoon viemisestä, vai minä siitä, että lapsen pitkän kotihoidon takia menetin mukavan työympäristön, väikkärin ja tutkijanuran. Katkeroituisinko siitä lapselle? Se olisi tosi ikävä tilanne :-(.Sen jälkeen voin hyvin vaihtaakin alaa...tosin johonkin sellaiseen, jossa tämä " ylikouluttautuminen" ei mene tyystin hukkaan.Toivoisin itsekin, että mies voisi jäädä kotiin vähäksi aikaa hoitamaan poikaa. Tosin mun tutkijanpalkka on superpieni, enkä tiedä pärjäisimmekö sillä....ehkä jotenkin onnistuisimme kitkuttelemaan. Asuntolainaan pitäisi ainakin ottaa lyhennysvapaata. Jospa saisi miehen suostumaan, mut se ei ole ollut kovin innokas toistaiseksi.

Tosiaan tietää, että ko. äidit ovat ihan perusduunareita, joille löytyy aina töitä esim. kaupan kassalta tai lähihoitajana. Mutta jos on oikeasti kouluttautunut haastaviin työtehtäviin, niin ei niitä työpaikkoja niin vain tule.Esim. väitöskirjan tekeminen, ei sellaisia mahdollisuuksia ihmiselle montaa anneta! Esim. apurahan saaminen on kovaa työtä ja jos sellaisen saa, niin ei tosiaan huvita heittää sitä pois ja samalla koko alkanutta tutkimusta! Tai jos saa yliopistolta jonkun assistentin paikan ja mahdollisuuden tutkia " oikealla palkalla" niin sama homma. Siellä on kuulkaa jonossa monta, jotka sen paikan vie HETI. Ja itse tiput sinne hännille jos edes sinnekään (jos olet jo kerran hylännyt tilaisuuden, niin toista ei helpolla anneta).Huoh. Mutta turhaa kai teille on tätä yrittää selittää...t.eräs äiti jonka oli PAKKO mennä töihin kun lapsi 1v3kk, jos en olisi mennyt niin olisin saanut heittää hyvästit oman alani töille (joita ehdottomasti halusin tehdä).

Tämä on kai paljon normaalimpi tilanne: Apuraha myönnetään vaikka neljäksi vuodeksi. Siitä on mahdollisuus pitää 1v. tauko. 1v. tauon jälkeen MENETÄT jokaisen sellaisen kuukauden apurahan, jona et tee tutkimusta.Eli jos sinulla on 4v. apuraha, teet ensin vuoden tutkimusta ja sitten pidät 2v. vapaata, niin jäljellä onkin enää vain vuosi sitä apurahaa. Jos pidät vain 1v. mammaloman niin jäljellä on 2v. apurahaa.Ei sitä apurahaa myönnetä sillä tavalla, että tässä rahasi, tee tutkimus milloin haluat! Toki niissä on sellaisia ehtoja, jotka varmistavat tutkimuksen edistymisen.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat