*BRITAX freeway,3-piste/5-piste vöillä*

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Ostettiin käyteyttynä moinen istuin ja siinä näyttäisi olevan turvavyö 3-piste kiinnityksellä. Kuinka uusissa olisi jo 5-piste vyöt? Istuin on tosi siisti ja hyvässä kunnossa, selvästi vähän käytetty. Mutta mahtaako olla tosi vanha kun on tollaset vyöt???

Kommentit (4)

vuodesta 1987 laki on määrännyt viivipistevyöt kaikkiin yli 9kg lapsille tarkoitettuihin turvaistuimiin. Siis pakko olla viisipistevyöt.

Palauta istuin myyjälle.

Meillä oli Britax Freeway vm -95 ja siinä oli 5-pistevyöt. Selkänojasta löytyi valmistusvuosi ja kuukausi.Pahoin pelkään, että myyjä on myynyt sinulle kaatopaikkatavaraa, kyseessä täytyy olla Freewayn ensimmäisiä istuimia jostain kaukaisesta menneisyydestä.Mutta onhan varmasti kyseessä Freeway eli 4-vuotiaaksi sopiva istuin. Mielestäni tuo Freeway oli aika uutta tuolloin -95. En nimittäin ole koskaan nähnyt ko. istuinta 3-pistevöillä.

Vauvan istuimissa esim. Britax Rock A Tot kaukalossa on 3-pistevyöt.Mutta kaikista Britaxin istuimista löytyy jostain valmistusvuosi. Jos istuimella on ikää yli 5 vuotta, niin peru kaupat. Vaikka olisi kuinka siisti ja vähän käytetty, niin varastointi ei todellakaan paranna muovin ominaisuuksia kestävyyden suhteen. Kirppareilla näytetään myyvän istuimia tuolta 80-90 luvun taitteesta ja vielä kehtaavat pyytää rahaakin, joten tarkkana saa olla käytetyn suhteen, koska joko myyjät yrittää huijata tahallaan tai sitten tietämättömyyttään hekin. Jotenkin luulisin, ettei kukaan uskalla ottaa tunnolleen pienen lapsen henkeä mahdollisen kolarin sattuessa, joten syy lienee tuo jälkimmäinen. Niin paljon noita ikivanhoja istuimia vielä näkyy kaupan, ja ilman mainintaa, että ei enää turvaistuinkäyttöön.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat