Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Kiinnostaisi tietää, miten paljon muut oman vauvani ikäiset nukkuvat vuorokaudessa. Minustakun tuntuu, että tuo meidän neitokaisemme nukkuu nykyisin päikkäreitä niin mahdottoman vähän. Päiväunet ovat yleensä vain 1/2 h kerrallaan ja joinakin päivänä tälläisiä pätkiä nukutaan 2-3, joskus neljäkin kertaa. Yleensä päiväunia ei vuorokauteen mahdu kuin maksimissaan 2,5 h. Päiväunilta hän herää melkein poikkeuksetta väsyneenä (ts. hieroo silmiään 1/2 heräämisen jälkeen) mutta ei malta enää nukahtaa uudelleen vaan vaatii leikkimään. Yöunet alkaa 19.30-20.30 välillä ja ylös noustaan aamulla 7-8 välillä eli yöunia onneksi riittää noin 12 h. Ja vielä syödään öisin - yleensä noin 3-4 välillä.

Mites muut? Paljonko riittää unta päivisin ja miten yöt sujuu? Olisko mitään keinoa tai vinkkiä millä saada noita päiväunia pidennettyä ettei tarttis parin tunnin välein olla nukuttamassa?

Kommentit (2)

Kirjoittelinkin justiinsa asiasta tuonne maalisten pinoon. Meillä päiväunet ovat viime aikoina pidentyneet rutkasti. Samaan aikaan myös yöt ovat parantuneet huomattavasti. Likimain 2 kuukautta yöt olivat todella rikkonaisia (vaikka kestivätkin periaatteessa 12 h) ja päivällä nukuttiin siitä huolimatta vain 3-4 kertaa 20-45 min. Tyttö (ja minä) oli koko ajan väsynyt.Nyt olemme reilun kaksi viikkoa olleet syömättä öisin ja unet tuntuvat parantuneen, vaikka yöunen mitta on vähentynyt. Viime yönä nukuttiin 20.30-6.30 heräämättä kertaakaan ja päiväunetkin ovat nyt jo kestäneet yli tunnin.Toivottavasti myös teillä muilla huonounisilla tämä olisi vain joku vaihe, joka menee ohi. Luin muuten jostain, että keskimäärin tämän ikäinen vauva nukkuu 13 tuntia vuorokaudessa. Eipä siitä päivälle kauheasti jää, jos yöllä nukutaan 12h.kua ja Kaisa 7kk


Meillä myös kohta 7 kk ikäinen poika ja päiväunet ovat vähentyneet huomattavasti. Yöunille hän menee noin klo 19-21 välillä ja nukkuu ehkä klo 7.30 asti. Päiväunet ovat lyhentyneet noin 30-45 minsan pituisiksi ja niitä kertyy päivän aikana ehkä 3-4.Öisin poika on tosi levoton. Yö- ja päiväunilta hän herää joskus hyväntuulisena ja hymyilevänä, joskus taas itkien.Imetän vielä 1-2 kertaa yön aikana.Luulen, että tämä kaikki on taas vain joku vaihe vauvan elämässä. En ole itse jaksanut sen takia yrittää pidentää unia koska tiedän että tilanne taas muuttuu kohta. Yösyötöt sen sijaan olisi valmis lopettamaan mutta poika ei saa vielä ihan täysiä aterioita päivän aikana joten vielä se ei ole mahdollista.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat