Vierailija

Olin viikko sitten kilpparileikkauksessa ja tänään otettiin tikit pois. Nyt joissakin tikkien jättämissä rei´issä on vähän valkoista mätää (yök). Pitäiskö ne kyniä auki ja pyyhkiä mätä pois vai annanko olla??

Kommentit (4)

joten tuo mainitsemasi valkea erite voi olla ihan niiden tikkilankojen aiheuttamaa, eli on vierasta ainetta ja iho alkaa hylkiin sitä.mitään ainetta ei saa haavaan laittaa, yleensä vain suihkutellaaan. jos märkää on niin sitten pitäisi kyllä käydä näyttämässä haavaa.onko kuumetta?

soita osastolle jolta kotiuduit, mikäli märkää tulee haavasta.

ja huomisesta lähtien sitten suihkuttelet monta ekrtaa päivässä. Ei kuulosta tulehtuneelta. On siis ihan normaalia luultavimmin.

T sairaanhoitaja ja itsekin kilpparileikkauksessa ollut...

Tsemppiä!!!

näköinen. Ainoastaan nuo muutamat tikkireiät on vähän tulentuneen näköisiä. Ei ole kuumetta. Taidan seurailla tilannetta pari päivää ja suihkutella.

Onko se muuten tulehtuneen oloinen eli punoittaako haavan reunat, onko se turvonnut tai kuumottava tai tykyttävä? Jos haavassa on muitakin tulehduksen merkkejä niin mene huomenna jonnekin näyttämään haavaa tarvitseeko antibiootteja vai ei.Jos haava on muuten hyvän oloinen eikä vaikuta tulehtuneelta niin suihkuttele sitä pari kertaa päivässä ja laita kevyt lappu päälle jos märkä tahrii vaatteita. Haavaa ei kannata kovin itse ronkkia ettei se tulehdu siitä enemmän. Voit seurata haavaa pari päivää näin ja katsoa mihin suuntaan se lähtee menemään ja mennä sitten tarvittaessa lääkäriin jos tulehtuu enemmän.Luultavasti haava on vain ärtynyt ompeleiden poistosta jos kerran se aamulla oli ihan hyvännäköinen ammatti-ihmisen mielestä. Vai puhuiko ompeleet poistanut (hoitaja?) jotain että näyttää tulehtuneelta?t. sh kirran vuodeosastolta

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat