Vierailija

joka ilta sama nukuttamisrumba. Taas kolme ja puoli tuntia samaa rumbaa. Hyssyttelyt ja rauhoittelut vain saa vauvan protestoimaan huutamalla, potkimalla ja kiljumalla. Vauva " voimistelee" lattialla ja itkee samalla. Selvästi väsymys painaa, mutta suuttuu heti jos teen jotain mikä liittyy nukuttamisrutiineihin. Aloin jo epäillä tänä iltana että vauva on tosissaan kipeä kun ei millään rauhoitu. Sitten aloin lämmittämään hänelle maitoa ties monennenko kerran illan aikana ja annoin hänelle pullonkorkin tutkiskeltavaksi siksi aikaa jotta malttaisi olla kiemurtelematta sylissä. Itku katkesi kuin leikaten! Tutki esinettä ihan hiljaa. Maitoa ei suostunut juomaan kuin 10 ml. Rauhoittui sitten viimein ja nukahti hyssyttelyyn.Vauva on kuin riivattu aina iltaisin. Aivan kuin hänen aivonsa ja kehonsa kävisivät ylikierroksilla. Vauva toistaa samoja jumppaliikkeitä uudestaan ja uudestaan aivan kuin aivot olisivat jääneet soittamaan samaa levyä. Samaan aikaan vauva itkee väsymystään ja vaikuttaa kuin hän ei osaisi lopettaa jumppailua. Eikä oikein mikään konsti tunnu auttavan... paitsi jokin tuollainen ihan ihme juttu kuin pullonkorkki.Onko muilla ollut samanlaista?

Kommentit (10)

Meillä vauva oli aina huono nukahtamaan, siis ihan aina, jo ihan pariviikkoisesta lähtien. Poika ei ole kertaakaan eläissään nukahtanut syliin, ei vauvana eikä taaperona, ei paikallaan eikä heijaamalla, vaan nukuttaminen oli meillä riuhtomista ja just tuollaista kuvailemaasi tuskaista väsynyttä potkimista ja riehumista, vauva ei ikäänkuin vain osannut rauhoittua. Nukahti rinnalle n. neljä-viisikuukautiseksi lähtien, ja se helpotti nukuttamista, mutta sen jälkeen ei enää iltatissi kelvannut vaan illat olivat tuota hirveää riuhtomista ja tuntikausien nukuttamista. Pari viikkoa jaksoin katsella sitä ja sitten totesin että tästä ei hyödy äiti eikä ainakaan lapsi, ja aloin pitämään vauvaa paikallaan. (En tiennyt että tälle on muuten oikein nimikin, tuo holding, oman tekniikkani järkeilin ihan omasta päästäni kun nukuttaminen oli illasta toiseen tuntikausien homma.)Meillä tämä tepsi aivan loistavan hyvin ja osoittautui toimivaksi joka ilta. Yleensä ei tarvinnut kuin ehkä n. 5-10 min pitää paikallaan iltapuuhien ja valojen sammuttamisen jälkeen, siis poika nukahti tosi nopeasti verrattuna entiseen tuntikausien itkuun ja riehumiseen. Myös unipussi auttoi meillä aika paljon, mutta ei kyllä vienyt pois kokonaan paikallaanpitämisen tarvetta. Uskon, että hän sai turvallisuudentunnetta siitä, että äiti tai isi oli ihan lähellä, ja äkkiä tästä tulikin sellainen " iltarutiini." Vielä nytkin hän haluaa nukkumaan mennessään, että äiti köllöttelee ihan vieressä hetken, joten yleensä makaamme pää samalla tyynyllä kun luemme iltasatua. Kuten sanottu kovakourainen ei missään nimessä saa olla, mutta sen verran napakasti täytyy pitää kiinni, ettei vauva pääse rimpuilemaan irti.Neuvolan täti sanoi, että usein motorisesti aikaisin kehittyvillä lapsilla on tätä " rauhoittumisongelmaa" , heillä ikäänkuin aivot raksuttavat ylikierroksilla ja vauvaa täytyy auttaa ja opettaa rauhoittumaan.t.6

Vierailija:

Lainaus:


6, tuo onkin uusi lähestymistapa. Voisin kokeilla sitä.Sylissä pitämiset tv:tä katsellen ei toimi sillä vauva yrittää ryömiä pois sylistä, vääntelehtii ja huutaa. Siinä ei ainakaan elokuvaa pysty katsomaan joten ihan sama laittaa tv kiinni.Tähän mennessä mulla ei ole ollut sydäntä pitää vauvaa väkisin pitkään paikallaan tai jättää yksin sänkyyn kun on pahalla tuulella. Minkä ikäiselle tuota holdingia uskaltaa kokeilla? Vauva on nyt 8kk.
Täällä sama juttu kun vauvan väsymys menee välillä " yli" niin vauva vaan huutaa ja huutaa vaikka on aivan helvetin väsynyt. Ei millään halua rauhoittua nukkumaan. Sitkeä tapaus. On vielä niin pieni, ettei mikään pullonkorkki tms. auta.

ennenkun on yliväsynyt, saattaisi auttaa.Siten tietysti voi olla kipeä, koita joku ilta Panadolilla, tuleeko rauha torppaan nopeammin, jos auttaa, niin sitten lekuriin, koska joku paikka on pipinä.Ilmavaivoja, Cuplaton-tippa vois olla hyödyksi.Ja sitten viimeinen, mulla ainakin toi kuopus saa vaan suuremman raivarin sylittelystä, kylmästi vaan kun laittaa punkkaan, tutin suuhun ja peiton korviin rauhoittuu kaikkein nopeimmin ja helpoimmin. Isi kun joskus on yrittäny hyssyttelymeingillä ollaan koko porukka pystyssä vielä aamuyölläkin:(katselkaa itse telkkaria samalla kun heijaatte vauvaa...ei teidän tarvi juosta ympäri kämppää ja etsiä eri nukkumisasentoja..helpottaa kummasti..

Mut jos vauva kipuilee hampeja niin laittakaa ensin esim. suppo...

Mutta mulla ei oma hermo kestänyt tuntikausien nukuttamista, joten nukutin aina siten, että iltapesun jälkeen sänkyyn, iltalaulut ja -lorut ja hyvät yöt, ja sitten pidin häntä paikallaan kunnes hän nukahti. Paikallaan pitäminen tarkoitti sitä, että otin kainaloiden alta kiinni ja joutui joskus pitämään paikallaan 10-15 minuuttiakin, mutta sitten yleensä nukahti. Painaminen ei tietenkään tarkoita sitä, että oltaisiin kovakouraisia, vaan että hellästi mutta lujasti pidetään paikoillaan, jos vauva alkaa rimpuilemaan.Aina aika ajoin kokeilin (tai äitini ym. vieras mutta tuttu ja turvallinen hoitaja), josko nukkumaanmenosysteemit olisivat rauhoittuneet, mutta kyllä lapsi taisi olla vuoden ikäinen, ennenkuin alkoi rauhoittumaan ihan itsekseen sänkyyn mennessään.

6, tuo onkin uusi lähestymistapa. Voisin kokeilla sitä.Sylissä pitämiset tv:tä katsellen ei toimi sillä vauva yrittää ryömiä pois sylistä, vääntelehtii ja huutaa. Siinä ei ainakaan elokuvaa pysty katsomaan joten ihan sama laittaa tv kiinni.Tähän mennessä mulla ei ole ollut sydäntä pitää vauvaa väkisin pitkään paikallaan tai jättää yksin sänkyyn kun on pahalla tuulella. Minkä ikäiselle tuota holdingia uskaltaa kokeilla? Vauva on nyt 8kk.

se ehkä toimii. Mieheni saa vauvan paljon paremmin nukkumaan, hän nimittäin pitää vauvaa paikallaan nukuttaessaan, mutta mä olen antanut vain pyöriä ympäriinsä...huokaus...

sillä konttaa jo täyttä häkää, nousee seisomaan tuon tuostakin jokaista sohvan ja pöydän kulmaa vasten ja ottaa muutaman askeleenkin. Mielestäni aika paljon 8,5kk ikäiseltä :)Testaillaan nyt tuota holding-tekniikkaa. Katsotaan alkaako toimimaan...t:ap

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat