Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Voiko aikuinen oppia empatiaa? Kaveri vaatii taydellista omistautumista, tilivelvollisuutta ja mahdottomia palveluksia. Itse ei sietaisi ky...

Vierailija

Kommentit (22)

sinua tukea noissa asioissa, jos ei tiedä mistä on kysymys. JA jos sinä kerran tukea kaipaat, niin minkälaista? Miten voi tukea ihmistä, josta ei tiedä mikä tällä on hätänä?

Ymmärrän täysin jos haluat pitää tuollaiset arkaluonteiset asiat ihan vain lähipiirin tiedossa, mutta siltikin yritä ajatella miltä käytöksesi vaikuttaa tämän ystäväsi näkökulmasta. Vaikutatko sinä hänen silmissään siltä että keksit tekosyitä tapaamisten perumiseksi?Jos ystäväsi on luonteeltaan sellainen tivaaja-tyyppi (itsellänikin on yksi sellainen ystävä. Aina utelemassa yksityisasioitani ja kommentoimassa/arvostelemassa valintojani. Tosi ärsyttävää ja pidän häneen tätä nykyä vähän etäisyyttä...) niin viilennä tilannetta vähentämällä yhteydenpitoa häneen. Helpottaa kummasti oloasi, lupaan sen.

Miten hän voi tukea sinua kriisissäsi jos et suostu kertomaan hänelle mistä kriisissäsi on kyse? Jos et pysty avautumaan hänelle niin ymmärrän että on varmaan pettynyt. Mutta toki sinulla on ap oikeus pitää omat asiasi salaisuutena jos itse niin haluat...mutta et voi kyllä odottaa ystävältäsikään oikeanlaista lohdutusta kun hän voi vain arvailla mikä sua painaa.

kerrot ajatuksiasi. Sano, että kuitenkin haluat olla hänen ystävänsä, mutta että sinua on vaivannut nämä asiat. Tuollaisen pitäisi saada ystäväsi miettimään käytöstään. Monesti sitä on itselleen niin sokea, ettei vaan tajua ennenkuin joku kertoo.

Ilmoitat vain ystävällesi että et jaksa tavata ja mielellään keräisit voimia ainakin muutaman kuukauden ennenkuin haluat tavata hänet. Kyllä hän älyää lopettaa yhteydenpidon...uskoisin.

mikä sinua on kohdannut. Se on ihan normaalia että närkästyy jos ystävä peruu tapaamisia kertomatta syytä yms. Jos jatkatte tuota menoa luulen että hän luovuttaa pian eikä ehdota enää tapaamisia tms.

Uusimmat

Suosituimmat