Tätä ei varmaan ole vielä kysytty; joulusta

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Anteeksi toisto, jos kuitenkin on.Noista aikaisemmista joulupukkikeskusteluista kummuten:[b]Miksi sinulle on tärkeää, että muslimit juhlisivat juhliasi?[/b]Aika monessa viestissä härkäpäisesti intetään joulunvietosta ja siihen valmistautumisesta. Mielestäni kukaan muslimi täällä ei ole vastustanut noita asioita. On vain kerrottu, että emme valmistaudu joulunviettoon emmekä osallistu sen viettoon. Miksi se on ongelma joillekin?

Kommentit (3)

tuhve:

Lainaus:


Eli kyse ei ainakaan siinä ollut siitä, ettäkö muslimien täytyisi viettää joulua. Kyse oli siitä, että iso osa suomalaista kulttuuria häviää, jos muslimien takia päiväkodissa ei saisi valmistautua jouluun.
En usko, että kukaan meistä on ollut vaatimassa joulun vieton poistoa - tässä on nyt väärinkäsitys tai mutkien suoraksi laittaminen. Samalla tapaa Musliminaisten Unionin pj:n haastattelu ymmärrettiin väärin ja nyt hän antoikin oman vastineensa Helsingin Uutisissa. Siinä oli toisenkin musliminaisen kirjoitus samasta aiheesta, toistaen samaa: ei ole tarvetta " poistaa" joulua, mutta muslimit eivät vain siihen osallistu.Tähän samaan tähtää myös Koraanin jakeet:Say (O Muhammad (Peace be upon him)to these Mushrikûn and Kâfirûn): " O Al-Kâfirûn (disbelievers in Allâh, in His Oneness, in His Angels, in His Books, in His Messengers, in the Day of Resurrection, and in Al-Qadar, etc.)!" I worship not that which you worship," Nor will you worship that which I worship." And I shall not worship that which you are worshipping." Nor will you worship that which I worship." To you be your religion, and to me my religion (Islâmic Monotheism)."[suura al-kaafiruun]Eli kyse ei ainakaan siinä ollut siitä, ettäkö muslimien täytyisi viettää joulua. Kyse oli siitä, että iso osa suomalaista kulttuuria häviää, jos muslimien takia päiväkodissa ei saisi valmistautua jouluun.

Tuo joulukeskusteluhan lähti liikkeelle siitä, että Jenni-äiti kertoi, miten jossain lehdessä oli ollut mielipideosastolla yhden muslimin kirjoitus, jossa tämä ihminen oli vaatinut joulupukin yms. poistamista päiväkodeista, siis että joulu ei saisi näkyä suomalaisissa päiväkodeissa koska muslimit eivät sitä vietä. Siihen ketjuun oli joku palstan muslimeista laittanut musliminaisten liiton puheenjohtajan haastattelusta pätkän, joka kanssa antoi ymmärtää, että he ajavat joulun näkyvien merkkien poistamista päiväkodista. Sitä vastaan me " tavalliset suomalaiset" nousimme. Eli meidän mielestämme joulu ei ole uskonnollinen juhla (sillä on toki uskonnollisia merkityksiä osalle suomalaisista) vaan se kuuluu kulttuuriin ja siksi sitä ei tule " poistaa" päiväkodeista.Sitä, että muslimitkin viettäisivät joulua, ei käsittääkseni ole kukaan vaatinut. Muutamat ovat kyllä ihmetelleet sitä, miksi se joulun juhlimattomuus on muslimeille niin tärkeää ja että eivätkö muslimilapset tunne oloaan orvoiksi päiväkodissa, jos kaikki muut askartelevat tonttuja jne. Ja kun lisäksi joku muslimi tuumasi, että hän ei tahdo valehdella lapselleen että joulupukki on olemassa ja antoi ymmärtää, että ne lapset joille on kerrottu joulupukista pitävät tätä jonain superolentona :D, niin siitä sitten heräsi lisää pohdintoa siitä, että miksi joulupukki olisi jotenkin erilainen kuin muut taruolennot, esim. keijukaiset ja menninkäiset. Mutta edelleenkään ei vaadittu muslimeita viettämään joulua, kunhan ihmeteltiin sitä, miksi on ihan ok kertoa lapselle vaikka keijuista, mutta ei tontuista.Minä vähän luulen, että tässä on ollut väärinkäsityksiä puolin ja toisin. Eiköhän meille palstan ei-muslimeille (niin kuin kaikille muillekin ei-muslimeille) ole ihan se ja sama, viettävätkö muslimit joulua vai eivät, niin kauan kun se ei häiritse meidän joulunviettoamme. Eli niin kauan, kuin muslimit eivät ole vaatimassa, että päiväkodeissa ja kouluissa ei saa lukea joulusatuja, askarrella jouluaskarteluja ja näytellä joulunäytelmiä, ketään ei takuulla yhtään haittaa, vaikka muslimit eivät joulua juhli. Ja uskon, että kaikki päiväkodit ja koulut pyrkivät resurssiensa mukaan järjestämään muslimilapsille muuta puuhaa siksi aikaa, kun muut tekevät jouluaskarteluja tai touhuavat muita joulujuttuja. Toki aina se ei liene mahdollista, mutta naiivisti uskon kuitenkin, että siihen pyritään. ;)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat