Vierailija

Mun mies on ollut mustasukkainen aina. Viime aikoina olen ollut niin kyllästynyt siihen ja olen miettinyt eroa. En vaan taida enää jaksaa. Jos olen lähdössä esim vaikka pikkujouluihin niin mies aloittaa 1-2 viikkoa ennen sen vainoamisen. Monelta tulet kotiin, aiotko jutella jonkun miehen kanssa jne. Olen vaan tosi väsynyt koko juttuun.Jos meillä ei olisi lapsia niin ero olisi aika itsestäänselvä juttu, mutta niiden takia lähteminen on vaikeaa. Miten se ero vaikuttaa heihin. Heille meidän perhe on kuitenkin niin tärkeä.Eilen sitten puhuttiin ja sanoin että en jaksa tätä enää. Aina pilaat jos olen lähdössä jonnekin ja kun palaan niin alkaa kolmannen asteen ristikuulustelu. Mun pitäisi hänestä ymmärtää, kuinka vaikeaa hänen on olla kotona, jos olen ulkona. Todellakaan en käy usein ehkä parin kolmen kuukauden välein ja välillä harvemmin. Yhteiset reissut ei onnistu. Tarkkailee koko ajan mun käytöstä ja yleensä alkaa väittää, että katsoin jotain toista tms, vaikka asia ei ole niin.Nyt mies raivoaa siitä, että jos ero tulee niin kuinka hän on maksanut asuntolainaa ja myös mä saan myynnistä voittoa, että kyllä mä olen ollut kiero ja paska akka. Kyllä on itsellä toivoton ja surkea olo.

Kommentit (6)

Vierailija:

Lainaus:


Lasten takia just pitäiskin erota, jos on vaikeata, mustasukkaisuutta, alkoholismia yms En tietenkään tarkoita, että lähdetään erilleen mitättömistä syistä.
Mustasukkaisuus on kavala, piinaava tunne, jonka me kaikki itsessämme tunnistamme. Mustasukkaisuus pistää tutkimaan toisen laukut, lompakot, taskut ja kaapit. Se ajaa kohtauksiin julkisilla paikoilla tai kärsii hiljaa itsekseen. Toisia se ei kiusaa juuri lainkaan, mutta joidenkin kohdalla se on johtanut jopa hyvinkin epätoivoisiin tekoihin ja jopa toisen tai molempien elämän päättymiseen.Yleensä mustasukkaisuutta on sitä vähemmän, mitä toimivampi parisuhde on, ja mitä pitempään suhde on kestänyt. Pitkään kestäneessä, vakiintuneessa suhteessa luottamus on yleensä sitä luokkaa, että mustasukkaiseksi ei tulla juuri missään tilanteessa. Jos taas suhteessa on ongelmia, lisääntyy yleensä myös mustasukkaisuus. Mustasukkaisuus ruokkii usein sitten näitä muita ongelmia ja noidankehä on valmis.Harvemmin mustasukkaisuudelle on kuitenkaan olemassa konkreettisia perusteita, yleensä siihen liittyy enemmänkin suhteen vuorovaikutuksen heikkeneminen; kun ei tiedetä asioista niin arvaillaan, oletetaan ja pelätään. Jos itsellä on tunne, että suhde on huonolla tolalla ja pelkää sen lopullista murenemista, muuttuvat pelot ja arvailut mielessä helposti lähes todeksi. Mustasukkainen osapuoli tarkkailee lähes kokoajan puolisoaan ja tarpeeksi kauan sen jatkuessa löytää taatusti aihetta mustasukkaisuuteensa. Normaalit arkielämään liittyvät asiat saavat uusia merkityksiä ja tulkintoja joiden pohjalta mustasukkaisuus sitten vahvistuu.Parhaiten mustasukkaisuutta vastaan voi siis taistella pitämällä parisuhde hyvässä kunnossa ja keskustelemalla asioista avoimesti. Mustasukkaisuus perustuu oletuksiin ja arvailuihin, eikä niille jää sijaa jos vuorovaikutus toimii.Sairaalloisesta mustasukkaisuudesta puhutaan, kun mustasukkaisuus hallitsee koko elämää. Tällöin henkilöllä on usein muitakin ongelmia ja ulkopuolisen avun tarve on ilmeinen. Mustasukkaisen on usein vaikea hakeutua hoitoon vaikka hän tuntisi avuntarpeensa. Tämä johtuu usein häpeän tunteesta, joka aiheutuu osittain mustasukkaisuudesta ja osittain puolison todellisesta tai oletetusta uskottomuudesta. Varsinkin miehet häpeävät sekä oman mustasukkaisuutensa että partnerin uskottomuuden paljastumista ulkopuolisille ja heidän omanarvontuntoaan ulkopuolisen silmissä loukkaavaksi.Mustasukkaisuuteen ei ole olemassa varsinaista lääkettä. Hoidossa yritetään kohottaa asiakkaan itsetuntoa sekä saada aikaan läheiset ja avoimet keskusteluvälit perheen ja puolison kanssa. Myös muilta saatu sosiaalinen tuki on tärkeää.PERHEVÄKIVALLAN MUODOTHenkinen väkivalta-nimittely, nöyryyttäminen, kiristäminen, uhkailu, pelottelu, itsetunnon murentaminen.Eristäminen-sosiaalisen kanssakäymisen rajoittaminen, vankina pitäminen, työnteon estäminen

Ja siksi lähtö on vaikeaa, koska tämä mustasukkaisuus iskee vain silloin, kun olen lähdössä ulos. Lapsilleen on tosi hyvä isä. Puuhailee paljon ja leikkii. Eli normaali arki sujuu hyvin.

Lasten takia just pitäiskin erota, jos on vaikeata, mustasukkaisuutta, alkoholismia yms En tietenkään tarkoita, että lähdetään erilleen mitättömistä syistä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat