Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

onko muilla samankaltaista ongelmaa?

monesti viime aikoina etsiessäni 80-senttisiä vaatteita (reilu 1-v. pojalle), törmään siihen ongelmaan että kaupoissa vauvan vaatteet (yleensä kokoon 80 asti) ovat jo liian vauvamaisia, tai sitten 80-senttiset vaatteet ovat yleensä loppu, ja isompien lasten vaatteet (alkaen 86 sentistä) ovat vielä turhan isoja? eilen esim. kiertelin etsimässä talveksi housut ja takki-yhdistelmää, niin ei mistään tuntunut löytyvän sopivaa kokoa!

tämän kokoiset lapset, ainakin pojat, tuntuvat olevan monissa vaatteissa jotenkin " väliinputoajia" ...ja toinen kysymys: onko jossain saatavilla välihousuja, pitkiä kalsareita tai vastaavia tämän kokoisille? monissa kaupoissa koot alkavat juuri siitä 86-90 sentistä. ja vauvanvaateosastoilla en vielä ole kyseisiin vaatekappaleisiin törmännyt. potkuhousujakaan en viitsisi ostaa... :)

miten muut olette ratkaisseet tämän " välihousuasian" ? :)

Kommentit (11)

Olen kanss ahuomannut että kokojen 80-92 löytäminen on aika vaiketa erityisesti housuissa ja mekoissa. koko 80 oli aikanaan tosi ongelmallinen varinkin ulkoiluvaateissa, kun meidän pikkuinen tyttö käytti tuota kokoa vielä kaksivuotiaana. Vauvojen puolelta on kasvettu jo ohi ja lasten puolella 92-kokoisetkin ovat tiukassa. Viimeksi metsästin vuorillisia 86/92 cm housuja enkä koko Tampereelta löytänyt, onneksi sitten poikettiin Nelly-Nallessa Jämsässä ohikulkumatkalla ja sieltä löyty sopivat :-)

Näitä pienimpiä " isojen" lasten kokoja on välillä ollut todella nuukasti tarjolla. Vauvapuolella on 80 sm suurin, satunnaisesti kyllä jopa 92 cm, ja isojen puolella alkavat koot periaatteessa 86 cm, mutta usein pienin tarjolla oleva (tai jäljellä oleva) on 92 cm. Näin oli ainakin tyttöjen puolella. Ja meillä kasvaminen koosta 80->92 on kestänyt kaksi vuotta, joten ikäväähän tuo on ollut metsästää noita " välikoon" vaatteita.Nyt aletaan käyttämään tytöllä jo 98/100 cm vaatteita, jotka taas ovat välillä turhan " aikuismaisia" (en mainitse mielestäni paremmin kuvaavaa h-alkuista sanaa, joka on varattu erittäin kauan maailmassa jo toimineelle ammattiryhmälle) 4 v tytölle.

eli ostaisin mielelläni tytölle vauvamaisempia vaatteita. Mielestäni ei vauvaosaston vaatteetkaan ole kovin vauvamaisia, jos ei oteta lukuun näitä newborn- yms. mallistoja, jotka loppuu kokoon 60. Usein vauvapuolella on kuitenkin söpöjä ja malliltaankin paremmin sopivia kuin isompien puolella, mutta koot alkaa olla nafteja, joten väliinpurtoamistunnelmaa on täälläkin ollut.

me pääsimme 2-vuotiaan tytön kanssa vihdoin pois 80-senttisistä vaatteista pari kk sitten! Arvaa, olinko kyllästynyt niihin vauvahörhelöihin. Tyttö on vielä niin hoikkakin, että pullukoille vaippapepuille tehdyt housut, mekot, hameet ja puserotkin roikkuvat ja putoilevat.Ja esim. Prismoissahan vauvan raja menee 86 cm:ssä. Joitain harvoja 86-senttisiä 2-vuotiaalle käyviä vaatteita on, mutta todella harvoja. Sen sijaan 86-senttisiä potkareita (!!!!) olisi joka lähtöön.t. hippiäisen äiti, ohi aiheen mutta voih kuinka taas helpotti :)


Mä olen ostanut ihan tarkoituksella niitä 86cm vaatteita, nytkin pojalla on toppatakki sitä kokoa ja samaten haalari. Eipä tarvitse heti kohta ostella uutta. Takissa ei ainakaan haittaa yhtään vaikka hihat hieman pitkät ovatkin ja toppapuvussa saa lahkeita kanssa käärittyä tarpeen vaatiessa.Totta se kyllä on että 80cm vaatteet ovat aika kortilla aina välillä=)Tuohon välihousu kysymykseen: meillä on käytössä ihan sukkahousut.

kyllä noin pienelle parhaat välihousut on vielä sukkahousut. mekin käytetään pojalla vielä vaikka melkeen kaksi vuotta. saa kulkea sukkiksissa vielä tämän talven.

CityMarketissa myydään Tutan valkoisia kalsareita tai en tiedä mikä niiden oikea nimi on, mutta housumallisia pöksyjä, joissa jalkaosa. Olen ostanut niitä tytölle ja käytän välillä sukkisten tilalla ja joskus bodyn kanssa yöpukuna. Marketeissa on muutenkin aika ok mielestäni tuo alusvaatevalikoima, vaikka muut asut ostankin mielummin muualta.

Meillä on 1,5 v poika, joka on kooltaan pienikokoinen. Viime viikolla neuvolassa pituutta huikeat 78,5 cm. Eli 80 vaatteita käytetään, joita on todella vaikea löytää. Ulkovaatteet meillä on 86. Itse löysin pojalle pitkät kalsarit (80) yhdestä lastenvaateliikkeestä. Mutta olen huomannut, että joskus h&m:lläkin on ollut myynnissä.Toinen asia mikä ottaa päähän, niin miksi ei ole 80 t-paitoja??? Meillä poika ei suostu käyttämään enää bodyä, hankaa jotenkin liikaa nivusiin. Poika vetää koko ajan housuja alas, jos pitää bodyä. Kesällä tuli onneksi hamstrattua noita t-paitoja, mutta ei muutama lisää haittakaan tee. Alussa mainitsemani lastenvaateliike ei myöskään myy t-paitoja, koska olivat kuulemma kesävaatteita...

mm. pitkiä kalsareita ja paitoja 50/50 puuvilla/villa (resorit muistaakseni jotain muuta kuitua).Meillä noi JOhat on yöasuina ja talvella ilman ruskovillan kerrastoa ei nenää ulos pistetä.

ehdottomasti vaikka miten poika onkin. en näe siinä mitään ongelmaa vaikka muutoin pojan vaatteista tosi tarkka olenkin. On tosi nättejä poikamaisiakin sukkahousuja vaikka on meillä punaisia ja keltaisiakin sekä kissan kuvallisia ja raidallisia. Yleensä laitan sukkisten päälle vielä sukat kun kotonakin viileät lattiat mutta kyllä ne sukat yleensä kiskotaan pois, sukkiksia ei onneksi saa.Sanna ja 80 senttinen poika :)

Uusimmat

Suosituimmat