Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

jos lapsellasi on kaksiosainen nimi, onko se tuottanut ongelmia. Minun lapsellani on kaksi osainen nimi ja aina siitä väännetään se nimen ensimmäinen osa. olenkin jo harkinnut nimen vaihtoa esim. toiseen nimeen.

Kommentit (3)

Koulussa, kaveripiirissä ja työelämässä taas käytetään koko nimeä, koska etunimeni on varsin yleinen kolmikymppisten keskuudessa. Onko se nyt niin kamalaa, jos lastasi kutsutaan vain toisella nimellä? Voithan sitäpaitsi korjata asian huomauttamalla. Tuskin nimenvaihtoon kannattaa ryhtyä. Minkä ikäinen lapsi muuten on?

On erikoisempi yhdysnimi. Ja ties mitä väännöstä tehty kun muistetaan väärin. Ja kuullaan väärin. Kyseessä on ihan normaalit suomalaiset nimet silti.Perheenjäsenet kutsuvat ensimmäisellä nimellä (ärsyttävää). Muut tutut koko nimellä. Ja lääkärillä jne.. nimi taas lyhenee.Itsehän siitä olenkin ongelman tehnyt. Mutta usein nimeä joutuu tavaamaan ja kertomaan että viiva tulee väliin.

Toisinaan se on kirjoitettu pötköön tai niin että jätetään väli. -Ilman viivaa.Viimeisin tapaus oli että eräs henkilö luuli jälkimmäistä nimeäni sukunimeksi... Vaikka sukunimenikin kyllä mainitsin.

Uusimmat

Suosituimmat