Todella unelias vauva, onkohan normaalia ?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meillä on nyt viikon vanha poika joka nukkuu lähes koko ajan. Välissä syö ja sammuu taas tissille. Onkohan muilla tälläista ? Huolestuttaa onko kaikki hyvin. Luin jostain että vastasyntynyt nukkuu n. 16 h vrk:ssa, meillä nukutaan varmaan 22 tuntia...Kommentit (6)

epätoivoisena ja n. 2kk ikään oli valveilla juuri 2-4h/vrk, yleensä siis unessa juuri tyyliin 22h/vrk. Esikoinen on nykyään hyvin toimelias ja hyvin kehittynyt 5-v ja yhtä hyväunisen kakkosen kanssa ei huoleta yhtään! Vauvalla on hyvä olla! Nauti itsekin!

Kuopuksella oli verensokeri matalalla ja oli alkuun aika uninen. Piti herätellä syömään tietyin välein. Eli kannattaa hiukka seurailla sitä kastuuko vaipat riittävästi. Jos vaipat kastuu niin sitten syö riittävästi. Ja jos syö vaan riittävästi niin ei varmasti tarvitse olla huolissaa.

mutta voithan toki neuvolasta kysäistä. Vastasyntynyt ei kyllä millään jaksa valvoa 8 tuntia vuorokaudessa, mitä lukemasi 16 h uni tarkoittaisi. Tai ei ainakaan kumpikaan meidän lapsista ole jaksanut. Pienempi nukkuu nytkin vielä n. 14 tuntia ja on jo 4 kk! Meidän vauvamme oli myös alussa hyvin unelias eikä meinannut hereillä pysyä edes niin että olisi saanut syötyä. Yllättäen sitten " virkosi" muutaman viikon ikäisenä ja syöminenkin alkoi sujua paremmin. Muistelen itse lukeneeni taas jostain, että vastasyntynyt nukkuisi 18-22 tuntia vrk:ssa.

Kannattaa käydä neuvolassa ihan vain tarkistuttamassa, ettei ole ilmaantunut keltaisuutta. Tällaiset vauvat nukkuvat paljon. Jaksaako vauvasi kuitenkin syödä tarpeeksi?

En ehkä osaa auttaa, mutta oma poikani pienenä nukkui kanssa paljon. Hyvä jos syömään malttoi nousta.

Soita ihmeessä neuvolaan ja kysy heidän mielipidettä.T.

Meillä molemmat pojat nukkuivat pienenä lähes koko ajan, paljon enemmän kuin ns. " suositukset" . Tärkeää on tarkkailla jaksaako vauva syödä ja onko hereillä ollessaan virkeän ja jäntevän oloinen. Mutta pirauta ihmeessä esim. neuvolan terkkarille, jos huolestuttaa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat