Miten pakastesei palasta kalapihvejä?ov

Vierailija

Eli en haluis aina paistaa niitä sellaisinaan. Mahtaako onnistua, jos sein sulattaa, hienontaa ja lisää korppujauhoja ja munia jne.? Ei kai kala mene pilalle siitä, kun kuitenkin kehoitetaan valmistamaan jäisenä.

Kommentit (5)

Vierailija

ja tosi hyvää tulee! Sulatan seit (tai mitä kalaa nyt sattuu olemaan) huoneenlämmössä, voi siis laittaa vaikka eri kalalajeja sekaisin. Paloittelen hieman pienemmäksi, ja laitan monitoimikoneeseen, ja surautan terällä ihan " mössöksi" . Massan valmistan kuten lihapullataikinan eli sekaan vettä tai joskus esim. ruokacremeä, korppujauhoja, kananmunia, sipulia, tilliä, kalamausteseosta, sitruunapippuria, tarpeen mukaan suolaa. Maustaa voi tietty ihan oman maun mukaan, ja tehdä esim. ilman munia/ korppujauhoja allergioiden niin vaatiessa - onnistuu silti. Valmistan aina ensin koepihvin pannulla maun tarkistamiseksi, kun en raakaa taikinaa viitsi maistaa. Tarvittaessa siis lisään sitten mausteita. Paistaa voi öljyssä vaikka voissa paistaen varmaan tulisi parempaa. Olen joskus myös keittänyt pihvit vedessä, tällöin tulee vielä kevyempi versio.

Että siitä vaan tekemään!

Vierailija

Eipä sillä näöllä ole niin väliä kun ei syö muut kuin minä ja lapsi:) Maku on lähinnä se pääasia kuitenkin, eikö?

Pannulla tulee varmaan mitään, muuta kuin laittanut se sellaisenaan uuniin kerman kanssa tai sit paistanut pannulla. Kiva kokeilla jotain uusia juttuja.

Vierailija

Kalapihvit

400 g fileoitua kalaa (turskaa, haukea) tai pakastekalaa

1 tl suolaa

1/4 tl sitruunapippuria

2-3 rkl perunajauhoja

nippu hienonnettua tilliä

2 dl maitoa tai kermaa

2 munaa

Paistamiseen:

voita tai margariinia

Leikkaa kala paloiksi ja hienonna tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon mausteet ja perunajauhot. Lisää neste ja munat vähitellen koko- ajan voimakkaasti vatkaten, kunnes seos on tasaista ja kuohkeaa. Paista taikinasta ohukaispannussa miedolla lämmöllä kauniin ruskeita kalapihvejä. Tarjoa lisäksi kermaviilistä tai ranskankermasta sekoitettua kastiketta ja sitruunanlohkoja.

Myös pinaattikastike sopii kalapihvien kanssa tarjottavaksi.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat