G: Mitä mieltä olet lasten pyssyistä ja pyssyleikeistä?

Vierailija

Saako lapsesi leikkiä leikkiaseilla?

Kommentit (13)

(ja suojat), joilla ampuivat tölkkejä yms. mutta nyt murkkuina heitä ei minkäänsortin aseet kiinnosta pätkän vertaa. Pyssyleikkejä pojat ovat leikkineet kautta aikojen, eikä niissä ole mitään pahaa. Olen itsekin painellut pitkin metsiä inkkaria leikkien korkkipyssy kourassa.

minua se harmittaa mutta en voi asialle mitään.. Pyssyjä, siis leikkisellaisia, meillä ei kotoa löydy mutta pojille kelpaa mitkä vaan kepit, palikat tms, eli vaikka en suostu heille pyssyjä ostamaan, en voi estää pyssyleikkejä... Huoh, kai tämä kuuluu asiaan..

Samalla opettaisin, että oikeilla pyssyillä ei ikinä saa ampua ihmistä tai kohti, eläintä saa ampua vain metsästystarkoituksessa ja -luvalla, ja muuten saa ampua ampumaradalla harrastusmielessä. Kertoisin, että leluaseilla saavat toki lapset leikkiä (leikinhän itsekin miekoilla :), mutta että oikeat aseet ovat vakava aikuisten juttu. Huomauttaisin myös, että leikin ulkopuolisten osoittelu ja paukuttelu aseella tuntuu heistä ehkä pahalta, tai heidän vanhemmistaan jos kyseessä on pikkulapset, eikä se ole kohteliasta.



t. äiti, jonka 2-v tytär tykkää " miekkailla" omalla pehmomiekallaan

mutta kun kiinnostus on niin kova ja muillakin on, niin on meilläkin leikkipyssyjä.



Sääntöinä on, ettei ihmisiä eikä eläimiä tähdätä (edes sellaisella leikkiaseella josta ei lennä mitään). Tietysti ne sotaleikeissään tähtää, mutta muuten se on kiellettyä.



Koko ajan ollaan tähdennetty, ettei sitten leikilläänkään yritetä tähdätä/ampua koiraa/kissaa/lintua/ihmistä. Kai se vähitellen perille menee. Harvasta aseilla leikkineestä lapsesta kuitenkaan tulee sarjamurhaajaa tai sotahullua.



Sodista ollaan myös puhuttu, ja sen järjettömyydestä, ettei alkaisi kuvitella, että sota on leikkiä (vaikka sitä se joillekin onkin).



Lisäksi poika näkee kotona, mitä on oikea aseenkäsittely, kun käy isän mukana metsällä.

Jos eivät saa pyssyä, siihen keksitään kyllä muut apukeinot...esim. legoista voi rakentaa hienot pyssyt tai ihan tavalliset kepit kelpaa.



Kannattaa lukea Jari Sinkkosen kirja: Pienistä pojista kunnon miehiä.

Muuten sekava kirja, mutta Sinkkonen pitää poikien puolta tässäkin asiassa ja kertoo mm.siitä, kuinka päiväkodit on sisustettu tyttöjä varten. Ei löydy pyssyjä eikä lelupäivinäkään saa tuoda pyssyjä vaikka pojat niillä haluasivatkin leikkiä. Kyllä se pyssyvaihekin menee ohi!

mutta en kiellä heitä leikkimästä taisteluleikkejä, ymmärrän niiden kuuluvan poikien kehitykseen. tekevät itse omat " pyssynsä" ja taisteluvehkeensä legoista tms.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat