Pukeudutteko jouluaattona hienoksi, vaikka olisitte vain oman perheen kesken?

Vierailija

Jos pukeudutte, niin mitä teillä on päällä, pitääkö aina olla jotain punaista?

Kommentit (16)

Me ollaan aina joulut kotona ihan oman perheen kesken, eikä ole tullut mieleenkään pukea mitään erilaista päälle. Eli samoissa kotiasuissa ollan kuin muutenkin, t-paita ja kotihousut/kalsarit.

Eli ollaan jo monet vuodet oltu jouluna vanhempieni luona, myös veljeni perheineen tulee sinne. Yleensä naisväki laittaa vähän parempaa päälle ja miesväki...noh, laittavat mitä laittavat. Ei ne vielä koskaan alasti ole joulupöytään tuleet, aina on jotain vaatetta päällä ollut :))

Joku kysyi, että miksi pitäisi. No, mielestäni siksi, että joulu on meille tärkeä juhla. Juhliin pukeudumme muutenkin hienosti, joten tietysti myös jouluna. Naisilla hame+nätti yläosa (tai kokohame) ja miehillä kauluspaidat (+solmio tai slipoveri) ja joko suorat houst tai siistit farkut. Lapsilla voi olla joko " tonttupuvut" tai sitten juhlavaatteet.Kauniit vaatteet tuo sellaista arvokkuuden tuntua. Minusta olisi aika outoa syödä kauniisti katetusta pöydästä kynttilävalaistuksessa kalsarit ja t-paita päällä...

Päällä on talviaikaan sopivat juhlavaatteet eli mustaa, valkoista tai punaista yleensä. Ennen vanhaan perheemme piti juhlakengätkin jouluaattona jalassa, nyt siitä on jostain syystä luovuttu. Miehillä on kravatit.

Meillä on ruokailun,kahvittelun ja lahjojen jaon ajan ihan tavalliset vaatteet päällä ja sitten oloasut.

Meillä puetaan iltapuvut ja smokit päälle ihan niitä vaativiin juhliin(esim. häät).Ei niillä kotona,oman porukan kanssa tarvitse hienostella.

Usein pyrin itselleni laittamaan jotain punaista päälle (mikä on kuulemma ulkomaalaisten mielestä tosi huvittavaa) ja mahdollisesti hameen.Lasten vaatteissa pidän huolen siitä, etteivät ole collgehousuissa vaan jossain kangashousuissa ja isommalla on kauluspaita. Pienempi poika saa luultavasti päälleen sellaisen farkkukauluksellisen t-paidan, mukava ja siistin näköinen.Mies ei ikinä pidä verkkareita, eli on kauluspaita ja kangashousut tai farkut jalassa kuten muulloikin kotona. Eikä laita samoja kuin edellisenä päivänä...

Joulun värejä tärkeämpää on, että asussa tuntee olonsa juhlavaksi. Jos se on myös mukava, se on bonusta. Sattumalta omistan erään joustavan loimusamettisen pitkän mekon, joka on kuin tehty jouluaattoiltaa varten :)

Koko perhe pukeutuu juhlavaatteisiin, sanoisinko toiseksi hienoimpiin, eli ei ihan iltapukuun, mutta juhlavasti kuitenkin. Koko koti ja piha on puettu juhla-asuihin, niin tottakai ihmisetkin. Joulupäivää vietetään pyjamissa, pelataan, luetaan, syödään aatolta jääneitä herkkuruokia ja suklaata. Tapanina mennään vanhempieni luo syömään ja silloin taas pynttäydytään. Kaikkina juhlina meillä pukeudutaan vähän tavallista hienommin ja sunnuntaisinkin laitetaan arkivaatteita paremmat vaatteet.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat