Vierailija

Toivoisin asiaani kunnollisia vastauksia,eikä mitään " ooxävähäntyhmähei" -tyylisiä,joihin olen tällä palstalla usein törmännyt.Poikamme on esikoululainen ja kasvatuskeskustelussa " oma hoitaja" alkoi syyllistämään poikaamme ihan ihmeellisista asioista.Suu vaahdossa suhisi,kuin poika ei ymmärrä mitään peli sääntöjä,ei tehtäviä,ei tajua mikä on oikea ja mikä on vasen ja ei tajua ylä ja alakäsitteitä,ei pysty keskittymään mihinkään asiaan,on levoton ja sanavarasto on erittäin suppea,ei tiedä kirjaimia eikä numeroita ja on kaiken lisäksi niin onnettoman kömpelö.

Me katsoimme hoitajaa mieheni kanssa silmät suut pyöreinä ja menimme niin hämillemme asiasta,että emme edes osaneet antaa vastinetta.

Päivähoidon puolella käydyssä kasvatuskeskustelussa viime talvena meille ei sanottu mistään tuollaisista.Ainoa mitä huomautettiin oli,se että kotona voisi treenata suun vuoron antamista ja se oppi on pojalle mennytkin perille,eli ei enää puhu muiden päälle.

Nyt alkuviikosta sitten sain puhelun puheterapiasta,jonne tämä eskarin hoitsu oli soittanut ja kysyessäni,että mitäs kummaa sitten aijotte tutkia,terapetti sanoi,että pojallamme on kuulema lukemaan oppimisen vaikeutta,rikastutetaan erittäin suppeaa sanavarastoa,treenataan kuulomuistia yms.

Okei,en asiasta hermostuisikaan,jos nämä asiat pitäisivät edes hivenen paikkaansa.Mutta,kun poika on ollut kolmessa päiväkodissa(paikkakunnan vaihdoksien vuoksi) ja missään muualla ei tuollaisista huomautettu ja kukaan päiväkodin ulkopuoleltakaan ei ole sanonut,että esim. sanavarasto olisi erittäin suppea,päinvastoin.

Nyt täällä eskarissa poika on ollut 3 kk ja vikaa on enemmän,kun laki sallii.Hoitajan luokituksen mukaan poikamme olisi vammaisen asteella.Mitkään tuosta vikalistasta ei todellakaan pidä paikkaansa.Poika osaa kaikki kirjaimet,tuntee numerot,osaa pelata erilaisia seurapelejä,tykkää hirveästi tehdä kirjakaupoista ostettuja eskari ikäiselle suunnattuja tehtäväkirjoja ja niitä sitten kuluukin.Pelaa jalkapalloa kesät ja iskän kanssa talvella luistelee ja lätkii kiekkoa.Tykkää kiipeillä ja keikkua telineillä.Kummasti vaan tietää,että jos kuljetaan tien vasenta puolta,että kummalle sitä mennään.Osaa ottaa t-paidat kaappinsa ylähyllyltä(Joskus kysyy,että esim. missä mun spiderman paita on) jne.Mitä meidän pitäisi tässä tilanteessa tehdä,kun eskarin hoitaja yrittää selkeesti leipoa pojasta jonkin asteen vammaista.Epäilemme,että hoitajalla on tarkoitus saada poikaan dysfasian leima,jotta hänet laitettaisiin erityskouluun,jonne myönnetään tukia.Kiitos,kun jaksoit lukea pitkän tekstin ja kiitollinen olisin auttavista kommenteista.

Kommentit (4)

Ja oma alotteisesti alkaneet hakemaan apua,että koulu ei sitten kärsisi.Mutta,kun tiedämme 100%,että poika on ihan normaali 6 vuotias,niin kiukuttaa tuollainen paskan jauhaminen.

Tuo psykologilla käynti voisi olla hyvästä,jotta tuo juntti saisi mustaa valkoisella,että ne viat ovat lähinnä hänen päässään.

Emme ole päässeet nyt edes uudelleen keskustelemaan hänen kanssaan,kun nyt on lomalla.T:ap

Vierailija:

Lainaus:


ja eskarissa suhtauduttiin kivasti, pyydä lähete psykologille. se oli kaikinpuolin auttava kokemus, niin hoitajille kuin vanhemmille. lapsi ei siitä kärsinyt. tuo psykologi käy ilmeisesti kaikissa eskareissa, ja hoitajat voivat ehdottaa sinne menoa, kysykää pääsiskö. en epäile että pojassa olisi vikaa vaan selkeyttäisi tilannetta! eskarin" ope" taitaa olla aika juntti, siis tuolla teidän eskaris..

mutta asia selveni siellä psykologilla. meni tavan kouluun ja pärjää siellä hyvin.. minusta se oli erittäin poitiivinen käynti, lapsi kävi siellä yksin, ja sitten vanhemmat vielä yhdessä. siellä ainakin juuri noita asioita käytiin läpi mm. että osaako käsitteet:nuorempi/vanhempi pienenpi/isompi... eskariin lähetetään myös lausunto, ja olisi teillä siinä argumentti mihin vedota jos vielä pää aukee.. :)

Sen verran tiedän,että tosiaan siellä käydään niitä käsitteitä läpi,kuten tuossa erittelitkin ja eipä tuo poika ole isoisäänsä ikinä nuoreksi väittänyt=D

Kiitos neuvosta!

ja eskarissa suhtauduttiin kivasti, pyydä lähete psykologille. se oli kaikinpuolin auttava kokemus, niin hoitajille kuin vanhemmille. lapsi ei siitä kärsinyt. tuo psykologi käy ilmeisesti kaikissa eskareissa, ja hoitajat voivat ehdottaa sinne menoa, kysykää pääsiskö. en epäile että pojassa olisi vikaa vaan selkeyttäisi tilannetta! eskarin" ope" taitaa olla aika juntti, siis tuolla teidän eskaris..

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat