Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Yhden- vai kahdentason asumista entäpä keittiö.....

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Olemme miettineet muutaman kerran vaihtoa rivarista toiseen. Tarjolla olisi rivarineliö 98 m2 joka on kahdessa tasossa. Yläkerrassa on makuuhuoneet, sauna ja kodinhoitohuone sekä wc ja alakerrassa keittiö ja olohuone ja toinen wc.

Meitä askarruttaa lähinnä eniten tuo keittiö joka tuossa kaksitasoi-sessa on lähinnä " keittokomero" . Siinä on liukuovi, jonka voi laittaa halutessaan kiinni. Ruokapöytä tulee keittokomeron jälkeen olohuoneen puolelle mutta sille ei ole ns. ikkunapaikkaa.

Nykyinen yhden tason neliömme on 95 m2 ja tässä on kunnon keittiö josta on ruokailutila auki olohuoneen yhteyteen kuten rivareissa on yleensä.Onko kahden tason asujia joilla olisi omakohtaista kokemusta vastaavanlaisesta keittiö/ruokailujärjestyksestä. Meillä laitetaan paljon ruokaa ja muutenkin oleskellaan paljon keittiössä. Päätöstä vaihdosta emme ole tehneet koska meitä askarruttaa tuntuuko kahden tason ratkaisu pidemmän päälle ahtaalta kun tilat eivät olekaan käytettävissä " kokonaan kerralla" . Lapset ovat jo kouluikäisiä joten sen puoleen ei olisi varmaankaan väliä vaikka asunto olisikin kahdessa tasossa.

Kommentit (5)

Keittiö tosin suhteellisen iso (siihen mahtui hyvin 160 cm pitkä pöytä). Ei ovea, pelkkä reilunkokoinen aukko. Toinen asunto oli muuten samanlainen, paitsi alhaalla oli lisäksi työhuone ja alakerrassa ei ollut vaatehuonetta (mutta vastaavasti taas oli yläkerrassa). Molemmat toimivat mielestäni todella hyvin. Neliössä oli avoportaat, rappujen alla meillä oli työpiste (tietokone ja tuoli), siitä aukesi tila olkkariin. Viisiössä taas umpiportaat joiden alla OVELLINEN iso varastohuone (siellä oli hyllyt ja lisäksi keskuspölynimuri letkuineen). Itse koin kahden tason asumisen todella toimivaksi. Viihtyvyyteen toki vaikutti se, että keittiö oli molemmissa tilava. Rappuja en kokenut epäkäytännöllisiksi.Molemmissa asunnoissa asuimme kolmen lapsen kanssa.

En oikein ymmärrä, kun teidän nykyinen asuntonne kuulostaa

kaikin puolin paremmalta: yhdessä tasossa, iso keittiö ja

neliöitäkin käytännössä ihan sama määrä kuin uudessa!Meillä on paritalon puolikas yhdessä tasossa ja vaihdoimme

osittain sen vuoksi rivitaloasuntomme tähän nykyiseen, että

edellinen asunto oli kahdessa tasossa. Toki saimme samalla

myös lisää tilaa, mm. 1:n lisämakuuhuoneen + ison, lämpimän

varaston.Itse koin portaat edellisessä asunnossamme todella rasittaviksi.

Lisäksi asuintilasta hävisi portaikkoon melkein 10 neliön verran,

kun yläkerrassa oli aivan turha aula, ja alakerrassa portaat

puolestaan haukkasivat tilaa eteiseltä. Eteinen oli sitten ahdas,

pimeä ja epäkäytännöllinen.Itse olen tykännyt valtavasti yhdestä tasosta. Meillä tosin

on pienet lapsetkin. Keittiö on meillä ns. avokeittiö eli keittiö,

ruokatila ja olohuone on yhtä isoa, avaraa ja valoisaa tilaa.

Tämäkin ratkaisu on ollut todella toimiva. Lapset pysyvät

valvovan silmän alla, kun laittaa ruokaa. Ja vieraiden kanssa

on helppo keskustella, kun emännöi ruoka- tai kahvikutsuja.

Meillä käy usein vieraita.Meillä onkin nyt ns. tehoneliöt ja toimiva asunto muutenkin.

Kyllä asunnon pohja ja tilankäyttö on ratkaiseva asia. Neliö-

määrältään isokin asunto saattaa olla hyvin epäkäytännöllinen,

jos suunnittelussa ei ole aikoinaan onnistuttu kunnolla.

Eikä seinien siirtely tai rakenteiden muuttaminen sitten enää

olekaan kovin halppoa, tai ainakaan halpaa!

mutta en kyllä ole oikea henkilö vastaamaankaan. Yhdessä tasossa asumme. Muuttaisin kaksikerroksiseen vain, jos tilaa tulisi reilusti enemmän kuin edellisessä asunnossa.

Nuo 3 lisäneliömetriä menevät teilläkin melkein niihin rappusiin, joten asunto voi tuntua edelliseen verrattuna ahtaammalta. ´Tietty, jos asunto muuten miellyttää entiseen verrattuna, niin mikä ettei.

Meilläkin paritaloasunto yhdessä tasossa ja mielestäni ihan ehdoton! Kavereilla on aika paljon noita kaksitasoisia, mutta kuten edellinenkin vastaaja, olen sitä mieltä, että niissä niitä neliöitä " häviää" turhan takia. Lisäksi tuo keittiö ON todella tärkeä. Meilläkin iso keittiö, erillään olohuoneesta, mutta olohuoneen vieressä ilman ovea ja on tosi ihana! Eli jos yhtään mietityttää tuon keittiön takia niin en missään tapauksessa vaihtaisi! Yksitasoisia asuntoja nykyään pidetään erittäin haluttuina ja perheelliselle pieni keittiö on kyllä tosi hankala!

halusin sellaiseen. Mielestäni yksitasoinen asunto on jotenkin tylsä ja on kiva kun on eri kerrokset eri asioille. En tiedä kuinka paljon portaat vievät neliöitä, koska tilaa on muuten riittävästi yhden lapsen kanssa. Portaat ovat ehdottomasti hyvää liikuntaa, polvireistailuni loppui siihen paikkaan kun pinkominen kerrosten välillä alkoi.

Uusimmat

Suosituimmat