Vauvapyykistä: missä lämpötilassa pesette harsot, pyllynpesupyyhkeet yms.? Lähteekö tahrat 60 asteessa vai onko oltava 90?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Ja mikä tahranpoistoaine olisi sopiva?

Kommentit (3)

60 astetta riittää varmasti suurelle osalle tahroista. Meillä menee kaikki vauvanvaatteet, vaipat ja harsot samassa ja lämpötila tuo 60. Sillä kuolee myös bakteerit eikä keittopesua tai 90 astetta tarvita välttämättä. Välillä pesen kyllä 90 asteessa harsot ja ne vaipoista jotka tuon kestävät. 40 asteessa meillä menee myös osa värillisistä vauvan vaatteista ja muutamat muut joissa 40 asteta suosituksena.

Yleensä pesen kaiken vauvanpyykin 60 C:ssa. Pesisin mielelläni harsot, valkoiset pyyhkeet, lakanat ja kuolalaput (H&M) 90 C:ssa, mutta konetta saa harvoin täyteen ja on kiire saada esim. harsot taas käyttöön. Eli käytännössä pesen 90 C:ssa pyykkiä noin pari kertaa kuukaudessa, jolloin pyykkien tahrat kyllä lähtevät kokonaan tai ainakin vaalenevat. 40 C:ssa ei tule pestyä kuin voimakkaan värisiä potkareita, silloin kun eivät ole kovin likaisia.

Vauvan vaatteet 40 tai 60 asteessa. Riippuen täytyykö saada pikaisesti imetysliivejäkin puhtaaksi. Yritetään pestä värilliset ja valkoiset erikseen, mutta välillä pestään kaikki samassa koneellisessa.Peppupyyhkeet pestään erikseen (muistaakseni) 60 asteessa. Harsoja on silloin tällöin (ehkä 2 kertaa vauvan syntymän jälkeen, nyt ikää melkein 4kk) pesty 90 asteessa, useimmiten ne tulee pestyä vauvan valkopyykin kanssa 60 tai 40 asteessa.Tahroihin (yleensä kakkatahroja) ollaan pistetty Tabortia ja hyvin ovat lähteneet. Voi olla että lähtisi ilman tuotakin, mutta ei olla kokeiltu...

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat