Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Niin vauvani menee päiväkotiin tammikuussa ja on silloin 10 kk vanha. Mitä ihmettä laitan hänelle päälle? Todennäköisesti oppii suht aikaisin kävelemään kun nousee jo itse tukea vasten seisomaan ja ottaa pari askelta. Tuskin ne siellä häntä sylissä pitävät???!

Äippäpakkauksen haalarista kuulemma menee kosteus läpi. Mieli tekis ostaa Reiman haalari mutta kannattaako ostaa? Entä jalkineet? Pitääkö meillä sit olla sellaisetkin jos on ulkona paljon???Auttakaa kokematonta!Kalamami ja Henri - kohta 8 kk

Kommentit (8)

Tottakai kymmenkuiselle täytyy talvella päiväkodin ulkoiluja (ja muitakin ulkoiluja) varten olla kunnolliset talvikengät ja sopiva haalari.

yleensä kostealla kelillä siellä on ihan kaikille lapsille vedetty kurahousut haalarin päälle. Meilläkin on lapsilla kosteussuojapuvut, ja olen niistä henkilökunnalle sanonut, mutta kuitenkin aina on ne kurikset :). Kai se on jotenkin selvempää pukea ne sitten kaikille, ja pysyyhän haalari puhtaampana. Eli kunnon KURAVAATTEET kannattaa hankkia ainakin. Äitiyspakkauksen haalarilla kyllä pärjää, jos et muuten halua ostaa kosteussuojapukua, ja jos se mahtuu lapsen päälle :). On noita ä-pakkaushaalareita vilahdellut taaperoilla meidän päiväkodissakin, ja ihan tyytyväisen näköisenä ne siellä pihalla leikkivät.Kengistä - sinuna hankkisin pienelle kunnon tukevat, mielellään nauhalliset, lämpimät talvikengät (alennusmyynneistä saa edullisesti) ja toisiksi jalkineiksi lämminvuoriset kumisaappaat (+ villasukat). Kyllä siellä tosiaan koko ryhmä lähtee ulos, kun on ulkoiluaika, ja varsinkin pienellä kävelemään opettelevalla on hyvä olla kunnon jalkineet.

Sitten kun äitiyspakkaushaalari on jäänyt pieneksi, on ostettu edullinen Lassie-haalari Citymarketista. Kummasti ovat päässeet lapset noissakin kävelemään heti kun ovat muutenkin osanneet kävellä. Monessa päiväkodissa ei edes pidetä kosteussuojahaalareista, kun niitä ei saa panna kuivauskaappiin ja päiväkodin tilat eivät välttämättä ole tarpeeksi hyvät muuhun kuivaamiseen.

oli sitten kyse vanhemmasta tai nuoremmasta lapsesta! Tärkeintähän on että sinne alle laittaa tarpeeksi vaatetta. Ja kuravaatteet siihen päälle. Tällä logiikalla voit hankkia vaikka kaksi halvempaa jolloin toinen on kuivumassa tai pesussa tai muuten vaan vaihtelun virkistämiseksi ;)

Kosteussuoja haalariahan ei voi laittaa kuivauskaappiin joten jos se nyt sattuisi vaikka jostakin falskaamaan (hiansuut esim) niin se onkin sitten märkä kun kotiin pitäisi lähteä. Ja sepä vasta kivaa onkin lapsen kannalta ;)Päiväkoti henkilökunta ei välttämättä kykene muistamaan kenen haalari kestää vähän enemmän kosteutta joten eikö ole varmempi että kaikki pukevat kuravaatteet. Säästyy vaatteetkin puhtaampina.Jalkineet on hyvä olla jos lapsi on ulkona. Hyviin kenkiin kannattaa satsata, mutta toisaalta niistä kasvaa todella nopeasti ohi joten ehkä vähän halvemmillakin tulee toimeen, varsinkin kun hyvin epätodennäköisesti lapsesi ensimmäisillä talvikengillä tulee kovin paljon kävelemään, lumessa on kuitenkin huomattavasti raskaampaa kävellä kuin sisällä.Muuten päiväkotiin ei tarvi mitään erikoisvarustusta. Yleensä päiväkodista saa semmoisen listan mitä tarvitaan. Mut sisätossut, varavaatteet ja unilelu jos semmoista käyttää.

ja kunnolliset kengät. Meidän lasten päiväkodeissa (2kpl) on ainakin ymmärretty kosteussuojapuku ihan oikein, eli ei ole enää siihen päälle kiskottu kuriksia. Tosin en ole niitä sinne vienytkään, vaan olen kertonut, että tämä vaate on lapsemme jokasään vaate. Lisäksi olen haalareiden sisäpuolelle ommellut jonkilaisen kangasnauhan tms, johon olen kissankokoisin kirjaimin kirjottnut tekstiilitussilla; Ei kuivauskaappiin eikä patterille, kiitos. Hyvin on toiminut.terveisin kolmen pojan äiti

Pienen lapsen on helpompi kävellä, kun ei ole liian isoa haalaria päällä. Jos joutuu kurahaalarin vielä laittamaan toppahaalarin päälle , voi kävely kyllä vähän vaikeutua, vaikka kyllähän siihenkin lapsi tottuu! Meidän pojallamme oli muutenkin alussa pitkään tuo kävely aika epävakaata sisälläkin, saati sitten kun laittaa paksun toppapuvun ja talvikengät jalkaan. Talvikengät tulisi olla tukevat, sanovat etteivät kuomat ole parhaasta päästä aivan pienen lapsen jalalle. Tukeva kantakappi on hyvä olla sekä katso myös ettei kenkä ole liian jäykkä kävellessä. Vaikka nauhat ovat vähän työläämmät, mahdollistavat ne että kengät saa säädettyä sopivan kireälle jalkaa tukemaan. Usein näissä nauhakengissä on vielä vetoketju pukemista helpottamassa (esim. Pionit, olen löytänyt ihan marketeista, Richter-kengät K-kengästä).Goretexitkin voivat ajaa asiansa kunhan tuo säätö onnistuu. Pienten kenkiin kannattaa satsata, varsinkin tosiaan joulun jälkeen heti saa ihan reiluja alennuksia sekä kengistä että haalareista.

Satsaa sitten kosteussuojattuun haalariin, ja säästät ehkä vähän :) Kunnon pakkasethan ovat viime vuosina (ainakin etelä-Suomessa) tulleet vasta kevätpuolella, joten käyttäisin tarhaan menoon asti äippäpakkauksen haalaria.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat