Uskonnon vaikutus kulttuuriin. Miten asuinmaassanne uskonto vaikuttaa kulttuuriin?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Mimmoinen on naisen asema?

Kommentit (3)

Koulut on kiinni silloin kun on juutalaiset pyhäpäivät, eli yom kippur, rosh hashona ja hannukah jne.Lapseni oppi tarhassa hannukka laulun joulun aikaan, ja laulettiin että hyvää joulua, hyvää hannukkaa, hyvää kwanzaa.Kaupat mainostavat erikois alennuksia kun on nuo pyhäpäivät ja lehdissä kerrotaan sukkotin rakentamisesta jne.Itse en ole tuohon madonna-huora juttuun vielä tormännyt. En ole edes niin varma onko se ihan todella niin latinoiden keskuudessa.Tuntemani hindu juhlii joulua, kun kerran hänen uskonto sallii sen.

Jotkut muslimi lapset paastovat koulussa kun on ramadan. Ja koulu ruoka ei ole pakollinen vaan vapaaehtoinen niille jotka ovat valmiita siitä maksamaan. Ja joka kuukausi tulee kotiin ruokalista ja onko ateriassa lihaa tai possua jne.Naisen asema on ihan sama kuin muissakin länsimaissa. Ehkä jopa hiukan parempikin. Avioerossa vaimo voi vaatia osuuden siitä eläkkeestä mihin mies on oikeutettu.

Kaksinaismoralismi rehottaa... Aika paljon viela Madonna-Huora asetelmaa ihmisten mielissa, varsinkin latinomaahanmuuttajien piirissa.Mutta naisen asema noin yleensa ottaen on ihan hyva, vaikka vahan pelottaa etta mihin ollaan menossa kun konservatismi lisaantyy niin kauheasti. Ns. born again evangelical christiany on valtavassa nousussa, suurin osa heista vastustaa esim. aborttia, joka taas meidan mielesta on naisen perusoikeus. Toivottavasti pian tulisi vasta-aalto kun kansa kyllastyy Bushiin ja ultrakonservatiivisiin.

Meidankin pikku kaupungissamme oli viikonloppuna Diwali festivaali, jossa kaupunkiin sytytettiin valot, kaupoissa myydaan Ramadan suklaakalentereja, samaan tyyliin kuin joulun aikaan kristittyjen sellaiset.

Mutta sitten taas kaikesta tehdaan niin kaupallista ja jouluakin hehkutetaan jopa jo elokuusta alkaen!!!

Naiset ovat ihan yhtalailla tasa-arvossa kuin miehetkin.

' Equal opportunities' valistetaan kaikkialla ja kylla naisia kaikenlaisista taustoista on edustettuina erilaisissa ammateissa jne.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat