Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Hei,ajattelin kysellä muiden heinäkuisten kuulumisia...tuo 3kk neuvolapino näyttää paisuneen niin, monella kun on muutakin kerrottavaa kuin vain strategiset mitat ;o)Meidän neiti, 3,5kk, kasvaa hurjaa vauhtia, painoa on jo 7,5 kg. Aika menee niin ihmeellisen nopeasti vastahan tuo oli pieni käärö ja nyt se jo itkee kyyneleitä ja hekottelee ja " jumppaa" kovasti!!! Suosikkijuttuja on kylvyssä käynti ja kantoliinan turvista maailman tarkastelu esim. kaupungilla tai muilla reissuilla. Tyttö on täysimetyksellä ja nukkuu öisin jopa 7 tuntia tauotta. Ruokailee yleensä kerran yössä.Meillä on jo takana ensimmäinen ulkomaanmatka ja se meni ihan kivasti. Yhden lennon ajan vauva jopa nukkua tuhisi tyytyväisenä nousuista ja laskuista huolimatta!Onko kukaan muu heinäkuinen jättänyt rokotukset ottamatta? Me ei olla vielä annettu, kun meillä vanhemmilla on hieman epäilevä olo niistä...yritän nyt kerätä tietoa lisää, että päätöksenteko olisi helpompaa - mutta faktatiedon löytäminen on yllättävän vaikeaa: löytyy kyllä kiivaita kannanottoja puolesta ja vastaan, mutta neutraali tieto on kiven alla. Neuvolassa kuitenkin suhtautuivat asiallisesti meihin, kun ilmoitimme ettemme halua - ainakaan vielä - vauvaamme rokotettavan.Tällä hetkellä mieltä askarruttaa nuo kylmenevät kelit ja se, miten pukea vauva...ja se pukeminen kun usein on pienen taistelun takana...tällaista täällä. kirjoitelkaahan muutkin kuulumisianne.

ilona + neiti

Kommentit (9)

Meillä arki on aika tasaista, selvä rytmi on ollut jo ainakin kuukauden. Täysimetyksellä mennään ja puoli vuotta on tavoitteena. Yöt sujuvat pojan kanssa aika hyvin, nukkumaan käy 21 ja syö yleensä 02 ja 06, joskus menee yhdellä syömisellä. Nämä inhottavat syysflunssat ovat vaan sekoittaneet meidän perheen nukkumisia kun vauvalla on ollut nuhaa samoin isommilla lapsilla. Tuntuu että melkein joka yö joku lapsista kitisee tukkoista oloaan.

3kk neuvola on meillä vasta ensi viikolla, vaikka poika täytti tuon jo 23. päivä. Rokotutan ilman muuta pojan. Työssäni olen valitettavasti törmännyt tautiin jota vastaan rokotetaan ja seuraukset todella olivat karmeat!

Kovasti on poika oppinut uusia taitoja: osaa kääntyä mahalta selälleen, toisin päin onnistuu vasta kyljelleen asti, omat nyrkit löytyneet ja tarttuminen leluun alkaa onnistua. Poika oppinut uusia hienoja ääniä ja on ihana seurata kun poika leikittelee äänellään! Vauvauinti aloitetaan huomenna, jännityksellä odotan miten se sujuu kun isompien lasten kanssa se on jäänyt kokeilematta.

Petäjä: oltiinko samaan aikaan KOKSissa, meidän poika syntyi 23.7?

on nyt reilut 3kk ja päivät menevät aina vain mukavammin. Kovasti jo seurustellaan ja omat kädet on löytyneet. nyrkki on koko ajan suussa ja lelutkin alkavat pysyä kädessä. käänytyilyä kovasti harjoitellaan mutta ei ole vielä onnistunut! Yöt menevät kahdella syötöllä noin 2 ja 5-6 aikaan. tuon jopa jaksaa, kun nyt ei vaan tiehentyisi! vauvauintiin ollaan myös menossa ensi viikonloppuna. saa nähdä miten käy:)rokotuksista haluaisin sanoa sen verran että tuo 3kk yhdistelmärokote on todella tärkeä. sisältää suojan kurkkumätää, jäykkäkouristusta , hinkuyskää, poliota, aivokalvon- ja kurkunkannentulehdusta vastaan. kaikki ovat vakavia tauteja, joita ei rokottamatonkaan tod.näk. suomessa saa, koska tauteja ei juurikaaan hyvän rokotuskatteen vuoksi esiinny. eli rokotuksen ottaneet antavat " suojan" rokottamattomille. on hyvä kyllä myös tietää että mm. aivokalvontulehdus on vauvalle hengenvaarallinen ja siitä selvitessäänkin jälkioireena voi esiintyä neurologisia vaurioita esim. kuuroutta. kurkunkannentulehdus on taas niin nopeasti kehittyvä tauti (parissa tunnissa) ettei sen iskettyä välttämättä ehdi sairaalaan ennenkuin lapsen henkitorvi on muurautunut umpeen ja lapsi on menehtynyt. itse en uskaltaisi tällaisia riskejä ottaa, varsinkaan jos matkustelee ulkomailla.meidän tyttö rokotteen sai, eikä mitään " jälkioireita" tullut. ei edes rokottaminen sattunut koska nykyinen uusi rokoteseos ei edes kirvele.mutta mutta, jokainen päättää itse lapsistaan enkä halua olla ketään kritisoimassa. kunhan kirjoittelin kun nyt aiheesta jotain tiedän.T: lääkäri-äiti

On tässä vapaata aikaa kun poika ja isä lähtivät käymään mummolassa!

Eli meillä opittiin tänään uus juttu, kääntyminen vatsalta selälle. Kaveri kyllä säikähti sitä ja alko itkemään kun yhtäkkiä löysi itsensä selälleen:) On hauska seurata kehitystä, nyt poika osaa ottaa lelun käteen ja viedä suuhun, ilme on hauska kun laittaa jotain karvaista lelua suuhun eikä se tunnukaan niin kivalta.Täysimetyksellä meillä mennään ja nukkuu klo:22 lähtien aamu 8.00 asti joko heräämättä tai kerran herää syömään. Vaunuihin hän nukahtaa heti kun ulos päästään. ja kyllä ne kasvaa pituutta.. Olin ihan ihmeissään kun nyt tuli kylmät ilmat ja otin kevyttoppapuvun käyttöön niin sehän oli jo melkein pieneksi käynyt! Miten muuten olette pukeneet vauvan vaunuihin? Siis ajatellen kun on ollut nollan puolin ja toisin lämpötila. Mä olen laittanut ekaks pitkähihaisen bodyn, puoli- tai kokopotkarin, sit jonkun lämpimän haalarin ja sen päälle kevyttoppapuvun ja sit vielä makuupussiin. Ja käsiin sekä jalkoihin äitiyspakkauksesta ne karvaiset tumput sekä kypäräpipon hupun alle.Mutta on tää ihanaa olla pojan kanssa kotona ja nyt kun se jotenkin osaa jo " leikkiä" ja sit tykkään lukea runoja ja loruja, poika kuuntelee hiljaa kun lukee oikein rytmikkäästi ja nauraa päälle.T:minnis80 + poika 3kk 1 vko

Liitynpä minäkin joukkoon - pikkuhiljaa alkaa olla energiaa näille keskustelupalstoille...Meillä tytsy syntyi 27.7., oli 3kk-neuvolassa 7kg ja 63cm (syntyessään 51 cm ja 3900g). Ei käänny vielä mitenkään päin mut tökkii lelujaan ja tarttuukin jonkin verran ja tunkee leluötökkänsä sarvia suuhunsa. On myös jo pitkään nauttinut nyrkkiensä ja sormiensa syömisestä, kuolaa hillittömästi (neidillä oli näkyvissä jo syntyessään yks hammas, joka tosin meni piiloon kun ikenet pullistui painonnousun myötä...!?) Ahkerasti hän ' puhuu vauvaa' ja naureskelee. Nyt näyttäis siltä että iltakonsertoinnit on laantuneet/jäämässä kokonaan pois (kovin pahoja eivät oo olleet, sellasta ½-3 h on/offina mut on siinä tärykalvot kuitenkin olleet kovilla). Öistä tullu nyt levottomampia, saattaa saada karjumiskohtauksen kertaalleen yössä ja rauhoitteluun/syöttämiseen/nukutteluun menee parikin tuntia.Onneks ei oo jokaöinen ilmiö. Välillä itkeskelee unissaan ja joskus ähistelee oikein antaumuksella sängyssään. Syö 1-3 kertaa yössä. On saanut alusta asti sekä tissiä että pulloa (oppi pullon jo sairaalassa, alotti taipaleensa nimittäin teho-osastolta). Yks päivän mittainen tissilakko on koettu, muuten on nyt ruvennu meneen ihan hyvin. Maissivelliä ollaan ajateltu kohtapuoliin testailla. Vauvauinti aloitetaan ensi sunnuntaina.

Näin se homma etenee...

meillä on juuri ja juuri tuo 3 kk rikki ja painoa reilut 6 kg, pituutta reilut 60cm. Hyvin menee ja tuntuu, että arki on nyt helpompaa kuin koko aikana tähän asti. Huuto on muuttunut monimuotoisempaan ääntelyyn ja tytärlapsi vain hymyilee.Rokotuksista sellainen huomio, että vaikka minua arveluttikin rokotteen otattaminen seurausten pelossa, haluttiin me se sittenkin. Syynä on nimenomaan se, että noita pienille lapsille vaarallisia tauteja ei Suomessa juurikaan esiinny, enää, nimenomaan siksi, että lapset rokotetaan. Jos lapsia ei rokotettaisi, mitä tapahtuisi? Ja millainen lapsikuolleisuus olisi ilman rokotuksia? Mitä tapahtuu, jos useammat jättävät rokottamatta? Leviävätkö taudit ja muodostuuko mahdollisesti vastustuskykyisiä tautikantoja?Kollektiivisesta vastuunkannosta ja -tunnosta halusimme rokottaa.

Meilläkin täytettiin kolme kuukautta alkuviikosta. Poika osaa kääntyä vatsaltaan selälleen, muttei toisinpäin. Nyrkit on nyt ykkösjuttu, ne on suussa jatkuvasti. Juttelu on lisääntynyt tosi paljon, tällä hetkellä poitsu tekee kokeiluja eri äänenvoimakkuuksilla..Ihanan kuuloista :). Ääneen nauraminen alkaa myös olla jo jokapäiväistä. Meillä yö alkaa jo kello 19 ja aamu lähtee käyntiin ysin paikkeilla. Tosin sitten yölläkin syödään 2-3 tunnein välein, joten itse ei hirveästi ehdi yhteen putkeen nukkua. Koetan sinnitellä täysimetyksellä vielä kuukauden, jos sitten alkaisi soseita tai vellejä antamaan. Pojalla on painoa jo jonkin verran yli 7 kiloa ja pituutta 64 senttiä.Niin ja se rokotus otettiin, eikä siitä tosiaan tullut mitään sivuvaikutuksia.Joku kyseli pukeutumisesta..Meillä muutamassa pakkasasteessa/nollakelillä päällä on ollut sisävaatteet, fleecehaalari ja toppapussi. Käsissä/jaloissa ne pakkauksen pörröjutut ja päässä haalariin kuuluva hattu. Meillä poika huutaa vaunuissa naama punaisena jos laitan enemmän päälle (yritin muutaman päivän ajan vaihtaa edes fleecen toppaan, jäi lenkit aika lyhyiksi :/). Taitaa poika omata vanhempiensa " lämmönsäätelykyvyn" .

Me käytiin eilen 3kk:n neuvolassa ja painoa 7kg ja pituutta 62,5cm. Rokotus tuli myös ja lääkäriäidin kanssa samoilla linjoilla (itse sair.hoit.) ; luin muuten jostain, että venäjällä olisi kurkkumätää taas liikenteessä ja äkkiäkös se tänne rantautuu... meidän ukko ei pistämisestä välittänyt, hiukka nyyhkäisi kun tuikkastiin eikä jälkioireita tullut mitään.

Meillä kääntyillään mahalta selälleen, harjoitellaan helistimeen tarttumista, löydetty ja ihmetelty omia käsiä (hauskaa katseltavaa =)) ja nauraa hekotetaan ääneen. Masuvaivat alkaa hellittämään pikkuhiljaa.

Yöt meillä poikkeaa aika paljon muista heiniksistä mitä olen lukenut, sillä meillä ruokaillaan ainaskin 3 kertaa yössä! Pikkusen tuota väsyttää, etenkin kun esikoinen 3v ei enää päikkäreitä nuku, joten itse ei kunnolla voi levätä...mutta ei kai tämä loputtomiin kestä...toivotaan!

Täysimetyksellä siis täälläkin mennään ja tarkoitus jatkaa jos hyvin käy sinne puoleen vuoteen asti.

Vauvauinti meilläkin aloitellaan lauantaina..saas nähdä kuin käy! Poika on nimittäin kylvyssä aina ihan kauhistuneen näköinen vaikkakaan ei ikinä itke! =)

Noh, kai se on tästä maate mentävä kun muutkin jo nukkuu...kohta se on taas kuitenkin tissiteltävä!!!

T: petsku ja Toukka 3kk


Meillä tyyppi kasvaa myös hyvin, naureskelee ja on oppinut äänijänteiden käytön - kiljuminen on kivaa! (paitsi mammojen mielestä, jotka pitelevät korviaan..) Maanantaina tulee kolme kk täyteen ja silloin on myös neuvola, jossa pitäisi ottaa tuo yhdistelmärokote.Kyseltiin neuvolan tädiltä, mitä hyviä ja huonoja puolia rokotteilla on. Hän ei selvästi jotenkin ollut varautunut tällaiseen kysymykseen, mutisi jotain epäselvää ja kummallista. Mutta ei mitenkään negatiiviseen sävyyn, ja lupasi ottaa selvää asiasta (näinköhän ehtii, on muutenkin aivan ylityöllistetty). Ajateltiin itse, että isompia pahempia tauteja vastaan rokottaisimme, mutta nämä itsekin sairastamamme periaatteessa vaarattomat jättäisimme väliin. Kummallista tosiaan, kuinka vähän puolueetonta tietoa noista löytyy mistään, tai edes tietoa ylipäänsä. Huhuja ja kiihkoiluja suuntaan ja toiseen sitäkin enemmän.Mittoja ja painoja en nyt ollenkaan osaa sanoa, kun viime neuvolasta on aikaa, mutta vauvauinnit aloitetaan viikon päästä lauantaina, kivaa! Tyypillä on nyt ollut flunssa ja silmätulehdus, mutta on kovasti paranemaan päin. Nukkuu myös 5-7 tuntia putkeen yöllä (vihdoin, kaiken takkuamisen jälkeen..) ja yhdellä yösyötöllä mennään. Kun pystytään vielä vaimon kanssa vuorottelemaan, niin tämähän sujuu oikein hyvin toistaiseksi. Koputtelen puuta... ;)Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat