Mitä haalaria suosittelette 6kk ikäiselle?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Eli minkä merkkistä ja minkäkokoista talvihaalaria suosittelette marraskuussa 6kk täyttävälle. Haalarin pitäisi sopia koko talven eli käyttöikä olisi noin 6kk-10/11kk. Haalarin pitäisi myös kestää konttausta ja istumista maassa. Sovituksessa meillä oli Reimatec 74cm ja se oli aivan liian iso. Ovatko muuten haalareiden koot muutenkin reilumpia, kun meidän tytölle 74 cm bodyt ovat nyt sopivia ja 68 cm jo vähän siinä ja siinä? Tyttö on nyt 68 cm pitkä. Ja tasoittuuko tämä kasvu tästä jo pikkuhiljaa, kun tuntuu että vaatteet jäävät kokoajan pieniksi? Kauppojen koko/ikämerkinnöissäkin usein lukee, että 74-80cm olisi jo 1-vuotiaille.Kiitoksia todella paljon niille, jotka jaksavat vastata. Tämä onkin vaikeampaa kuin luulin.Terv. Pötkö ja tyttö 5kk

Sivut

Kommentit (16)

Suurinosa ei osaa edes istua siinä vaiheessa saati sitten sen kummemmin leikki. Luminen maa on todella kylmä istuskellä jos ei mihinkään välillä liiku joten siinä tuskin mikään kosteussuojahaalari auttaa. vai onko tarkoitus loskassakin istuskella. Voipi tulla pissavaivoja tuosta touhusta.Kyllä 6kuiselle riittää ulkoilu rattaissa. Ja päälle vaikka se hiukan liian suuri ä-pakkauksen haalari. Ehdit varmasti hankkia vielä monen monta haalaria lapsellesi joten älä suotta stressaa. Enkä kyllä ymmärrä miksi maksaisit haalarista 62euroa haalarista joka ei mahdu kuin pari kuukautta, mutta toki jokainen käyttää rahansa ihan mihin haluaa.

Mielestäni tuon ikäinen ei tarvitse välttämättä kosteussuojapukua,

käyttöaika on todella lyhyt muutenkin.Lopputalveksi mulla on lennen

söpö kopterihaalari (74cm,tosi reilu!),en tiedä oliko järkevä ostos (?).

saattaa olla liian reilu tulevaksi talveksi... ;)

Ovat lämpimiä ja niissä on peppusauma teipattu. Toinen hyvä vaihtoehto on Travallen Remu. Siinä on vyötäröstä alaspäin saumat teipattu.

Jonathan maksaa n. 62euroa, Remu tarjouksessa saman verran (normaalihintaisena 10-20euroa enemmän). Remuja myy ainakin Citymarket, Stockmann ja Sokos.Meillä on kokemusta molemmista haalareista, ja olemme tykänneet. Reimatecia vastaavia haalareita huokeammalla hinnalla.Remut ja Jonathanit on aika reilua kokoa. Luulisin että teille mahtuu koko 68cm koko talven. Kannattaa kuitenkin käydä sovittamassa. Kyllähän pienet vielä tuossa iässä aika vauhtia kasvavat.noin pieni laittaa lumeen istumaan? Eihän siitä saa pahemmin iloa lapsi kuin äitikään. Ehditte vielä monena talvena peuhata pihalla ja sinä ehdit jäädyttää itsesi seisoskellessa ulkona vahtien lapsen leikkimistä. Mä itse tykkäisin vielä niin kovasti, että voisin tehdä vaunulenkkejä lapseni kanssa ja pitää itseni lämpimänä sekä saada liikuntaa, mutta pian 2-vuotiaan kanssa pihalla olo on sitä seisoskelua ja vahtimista että mitä tempauksia toinen keksii. =)No, nyt multa jäi kommentoimatta varsinaiseen asiaan!! (anteeksi)

Eli tuon ikäinen joka ei vielä ulkona pysty liikkumaan omin avuin voi käyttää hyvin äp-haalaria. Eihän se haittaa onko se vähän iso kun lapsi istuu paikallaan rattaissa, eikä kuitenkaan voisi edes maassa liikkua tai leikkiä vielä. Äp-haalari on muutenkin sen verran pehmeää kangasta että sitä on helppo kääntääkin sopivaksi jos haluaa, mutta sehän lämmittääkin kovalla pakkasella enemmän jos jalat ja kädet ovat vähän haalarin peitossa. Kenkiäkään kun tuon ikäinen ei tosiaan tarvitse.

normaalin kokoinen ja Reimatecin 74 cm haalari vielä aika iso... Vaatteissa muuten jo 80 cm monesti käytössä - merkistä riippuen. Joskus 74 vielä menee.ÄP:n haalari (80cm) on sopivamman kokoinen kuin Reimatecin 74 cm!! Kannattaa kokeilla siis eri merkkejä, esim. joku ranskalainen tai italialainen merkki voisi olla 74-senttisenäkin pienempää kokoa kuin suomalainen reimatec (joka on siis tosi reilun kokoinen).

kengu sinänsä olet oikeassa että vyötärömallisten haalareiden hinnat on 62e, mutta jos kyseessä on nyt kosteussuojattu puku 68-74cm niin silloin on vauvamallinen kyseessä ja se maksaa 52¿ ja sekin on siis täysin myös kosteussuojakangasta.Suosittelen kyllä Jonathania, minusta myös hintaansa nähden ovat tosi hyviä, jos vaan värit ja mallit aina miellyttää.

Hei taas!En ajatellutkaan, että lapseni matkaa konttaisi eikä todellakaan tiellä, mutta aion kyllä antaa hänen leikkiä lumessa omalla pihalla. En ole ajatellut erityisesti mitään merkkiä vielä, vaan meidän lähilastenvaateliikkeessä ei ollut muun merkkisiä haalareita kuin reimatec ja sen takia se oli sovituksessa. Ongelma on se, että äitiyspakkauksen haalari on aivan liian iso vielä. Tuskin uusi puku kuitenkaan menisi koko talvea ja äp-puku voi olla ihan hyvä lopputalvesta. Pitäisikin löytää pienempi puku ja tosiaan reimatecissä ei ole pienempää kokoa kuin 74cm. Mutta koska täällä meilläpäin ei tarjontaa oikein ole, olisi ollut kiva tietää mistä te olette ostaneet esim. 68 cm pukuja ja minkämerkkisiä. Täällä ei oikein pääse kauppoihin katselemaan.

Ne eivät ole varsinaisia kosteussuojahaalareita, mutta kankaat ovat vettä hylkiviä.

Noin pienelle Lassien haalarikin olisi varmaan ihan ok. Tuskin vesilätäköissä vielä kuitenkaan istuu.

Hinta alle 40euroa. Citymarketit, Prismat ja Anttilat myy Lassieta.

Eli jos Reimatecin haluat, niin taitaa olla pakko ottaa 74cm kokoinen puku...Mutta muuten olen vähän samaa mieltä muiden vastaajien kanssa, että tarvitseeko 6 kk ikäinen vielä tamineita maassa konttailuun? Eikö viihdy vielä ihan rattaissa istumassa ulkoillessa. Itselläni on vuoden ikäinen, pituus 76 cm, on tämän viikon käyttänyt 80 cm Reimatec haalaria, joka on minusta hyvän kokoinen, hivenen kasvunvaraa, muttei kohtuuttomasti. Ja täytyy kyllä myöntää, että vielä vuoden ikäisellekin talvitamineissa liikkuminen on tosi vaikeaa. Vaikka on kaikin puolin erittäin liikkuvainen lapsi, toppapuku päällä hän mielellään vaan istuu.

Kun eihän tuonikäinen vielä oikeasti leiki ja liikkuminen toppatamineissa on tosi hankalaa vielä juuri kävelemään oppineellekin. Talvinen maa on todella kylmä ja konttausikäinen sitten käytännössä vain istua kököttäisi hangessa ja söisi lunta (jos ei sitten makaisi rähmällään naama lumessa). Siinä kylmässä maassa istuessa saa äkkiä virtsatieinfektion, tyttövauva varsinkin. En suosittele.Jopa meidän liikkuvainen lapsi viihtyi ennen kävelemään oppimistaan hyvin rattaissakin. Lapsi oli puolivuotias joulun tienoilla eikä kyllä talvella kertaakaan ulkoillut muuta kuin rattaissa istuen.Varmaankin juuri tästä syystä niitä varsinaisia ulkoiluhaalareitakaan ei ole kovin pieniä kokoja myynnissä (muuta kuin sellaisia pehemeitä vaunuissa makaamiseen tarkoitettuja).

kannattaa tosiaan harkita, haluaako satsata puolivuotiaan kosteussuojattuun haalariin. Meidän tyttö täytti viime talvena vuoden, ja leikkiminen/konttaaminen lumessa toppavarustus päällä ei ollut helppoa vielä sen ikäisenäkään. Ulkoili tuolloin vielä rattaissa tai pulkassa istuen, joskus työnteli itse omia rattaitaan sulalla kävelytiellä. Toki jokainen saa hankkia lapselleen juuri sellaiset tamineet kun itse haluaa, mutta oman kokemuksen perusteella en hanki tulevalle vauvallekaan kestävämpää toppapukua ennen kuin ulkona kävely ja konttailu todella sujuu lapselta toppavarustus päälläkin.

Mutta...jos reimatec haalarin meinaat ostaa niin suosittelen 68cm... meillä tyttö nyt vuoden ja 74cm on sopiva/iso. Jos tosiaan haluat haalarin jossa voi istua ja möyriä ulkona hangessa yms. niin reimatec on aika pop :)

Poika on aikas kookas (yli 9kg) ja testailtiin tuo koko menevän koko talvi. Ostettiin Tallinnasta. Taisi maksaa sen 30¿,väriltään kaunis ruskea.

Mutta toki tämäkin on vähän merkkikohtaista ja riippuu lapsesta ja haalarin mallista. Sisävaatteissahan yleensä se on niin, että kun lapsi on 68 cm pitkä, 68 cm vaatteet alkavat olla pieniä. Luulen, että esim. Reimatecista 68 cm olisi hyvä, jos nyt siihen välttämättä haluat rahasi laittaa. Joku halvempi merkki (Jonathan, Lassie) käy aivan yhtä hyvin, mikäli et ehdottomasti halua vauvan ulkoilevan kaatosateessa ilman kuravaatteita.Oletko varma, että lapsi ulkoilee muutenkin kuin rattaissa? Meinaan, että äityspakkauksen haalarilla pärjää hyvin, jos lapsi ei istu märässä maassa. Tosin äitiyspakkauksenkin haalarin päälle voi tarvittaessa pukea kuravaatteet. Itse en kyllä näkisi hirveästi tarvetta konttausikäisen ulkoilulle muuten kuin rattaissa (paitsi ehkä korkeintaan kesäaikaan). Tuonikäinen laittaa vielä kaiken suuhunsakin ja toppavaatteissa konttaaminen on aika hankalaa ja lapsi on äkkiä kylmässä ja liukkaassa maassa rähmällään naama ruvella. Hangessa ei voi kontata, joten konttaako lapsi sitten jäisellä tiellä vai hiekoitushiekan päällä? Ei tunnu kovin hyvältä vaihtoehdolta kumpikaan.Koska se kasvu sitten tasoittuu? En tiedä. Minulla on isokokoinen ja nopeasti kasvava tyttö ja edelleen tuntuu, että saa olla koko ajan ostamassa vaatteita pieneksi jääneiden tilalle. Ikää nyt 2 v 4 kk. Meillä oli 6 kk iässä käytössä 74 cm vaatteet ja alettiin siirtyä 80 cm vaatteisiin.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat