Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

vauvan tarvikkeista?auttakaa ensikertalaista...

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

eli mitä niinku sille vauvalle pitää olla oikeestaan hankittuna etukäteen ettei tarvi heti laitokselta kauppaan lähteä,vaunut ja kaukalo on jo hankittu aikaa sitten mut kaikki muu...äitiyspakkaus on jo saatu mut on ne vaatteet kyllä niin julmetun isoja että kuinka monta niinku ostaa sitä kokoa 56 vaatteita ja mitä vaatteita,ku eihän se kai se 56 kauaa mee,ja niinku just et kuin monta mitäkin,vauva olis syntymässä vuoden lopussa...ouluun ollaan menossa huomenna ostelee tarvikkeita,sieltä pitäis tarttua mukaan amme+jalat,pinnasängyn patja,hoitoalusta pinnasängyn päälle ja hoitoalusta pesukonenn päälle,jos nyt ees löytyy sellasta mikä käy päältä täytettävän päälle ku koko pitäis olla 40*60,ettei kovin ainakaan reunoista tulis yli.onko kellään muuten hoitoalustaa päältä täytettävän pesukoneen päällä?toimiva ratkaisu??ku on tilaa ihan hirmu vähän,pesukonenn viereen hommaan sit kärryn mihin tulee hoitotarvikkeet,mitä tarvikkeita sit tarvii eli mitä rasvoja yms systeemejä pitäis olla valmiina...ettei tulis turhaa ostettua mitään ku ei rahapolitiikka välttämättä anna periksi kovin kauheesti...=(laittakaa jotain listan tynkää jos jaksatte...mie ja vaavi rv 30+3(kauhee ku ollaan äkkiä jo näinkin pitkällä=)..)

Kommentit (5)

Eli tuttipullo, korviketta, tutteja(jos haluaa käyttää), vaippapaketti, pumpulia, kosteuspyyhkeitä, talkki, liivinsuojia, siteitä jotainhan noista varmaan löytyykin jo siitä äitiyspakkauksesta.

Meillä niitä ainakin on tarvittu kahden lapsen kanssa, mutta jokainen tekee niinkuin haluaa. Laitoinkin tuohon edelliseen viestiin, että joitainhan noista voi löytyä äitiyspakkauksesta, kun siitä tuttipullosta piti kommentoida.

*cuplaton: apteekista (voit vaikka siellä kysellä samalla sen käytön) *rintapumppu oli meillä ihan ehdoton!

esikoisen kanssa kun pääsin sairaalasta kotiin eikä meillä tuollaista ollut..meinas ihan itku tulla kun tyttö ei jaksanut maitoa juoda niin paljon kun olis ollu tarjottavana... kipu oli ihan mieletön!!nämä tällä kertaa :)krisse ja tytöt -02 ja -04 +masu rv?

Kannattaa varata sairaalakassiin mukaan imetysliivit ja liivinsuojia! Kotona on hyvä olla valmiina juuri tuo rintapumppu ja tietty tarpeeksi siteitä. Vauvalle sitten sairaalakassiin vaatteet kotimatkalle. Se äp:n toppapuku on ainakin hirmu iso. Talvivauvalle kannattaa hankkia sopiva puku, että ei sit huku siihen pakkauksen haalariin. Ainakin H&M myy edullisia jos et löydä käytettynä. Pikku vaatteet ei hirveesti kulu eli niitä kannattaa lainailla vaikka kavereilta! Pikkuvaippojakaan ei kannata hankkia alkuun kuin pieni paketti. Jotkut tarvitsevat tosi nopeasti seuraavaa kokoa! Sitten kannattaa olla valmiina sideharsoja tai pieniä pyyhkeitä. Sitä puklua ym. on sitten joka paikassa! :)


Pakko kommentoida tähän, että jos rahasta on kiinni, niin minä jättäisin tuttipullojen ja korvikkeen oston myöhempään. Äippäpakkauksessahan tulee yksi pullo, jos paniikki iskee. Ja niitä korvikkeita saa varmaan lähempääkin kuin Oulusta. Eli ostaa sitten jos on tarve? Mulla oli monta tuttipulloa esikoista odottamassa ja kaikki ne jäivät kaappiin pölyttymään...Mä ehkä ostaisin pienen B***then -rasvan. Oiva apu vaippaihottumaan tms. Tosin tämänkin kerkeää myöhemmin, mutta tarvii ehkä varmemmin? En tiedä miten muilla, mutta ainakin meillä se rasva on ollut korvaamaton. Kylpyöljyä tarvinnee myös, en muista oliko äippäpakkauksessa.Yksi asia, jota ehkä ei lähikaupasta löydy ja jota voi tarvita sikäli vauvaa on tarkoitus ulkona nukuttaa, on itkuhälytin.No sitten niistä vaatteista. Niin jos pari-kolme pitkähihaista 56cm bodya on, niin sillä pääsee jo pitkälle. Ja muutamat housut tai vast. niiden kanssa käytettäväksi. Tai sitten koko-potkupukuja muutama. Tarvittavien vaatteiden määrä riippuu tosin siitä, kuinka kova pulauttelija vaavi on... Mutta kuten sanoit, 56cm eivät mene kauaa, joten maltti on valttia. Vaikka onhan ne tosi söpöjä :) Vaatteita ostaessa tosin kannattaa pitää mielessä, että vauvanmuistajat saattavat muistaa juuri vaatteilla. Ainakin meillä esikoinen sai monta koko-potkaria jne. lahjaksi ettei omia olisi juuri tarvinnut hankkia. Ja sitten jotain lämmintä tarvinnee myös ulkoilua silmällä pitäen, ne äippäpakkauksen haalarit taitaa ihan pienellä olla aivan jätti-isot... Ja mahtavatko riittääkään kaikilla keleillä?Sellasta tuli mulle mieleen :)MaalisPapu rv 19+1

Uusimmat

Suosituimmat