Vierailija

Lapseni on ekaluokkalainen, koulua siis takana noin kaksi kuukautta. Tänään läksyksi tuli kopioida opettajan kirjoittama teksti blankolle A4 paperille. Tekstiä oli noin 100 sanaa.

Kun lapseni oli kopioinut ja kumittanut, kopioinut ja kumittanut, kopioinut ja kumittanut tuli itku =( Opettaja vaatii todella siistiä ja suoraa tekstiä, eli vaatimustaso on todella kova noin pienille. Kolmen tunnin jälkeen oli itselläni jo niin pahamieli, että sanoin pojalle, että ei tarvitse enää kirjoittaa. Kirjoitin tehtäväpaperiin, että äiti sanoi, että ei tarvitse kirjoittaa loppuun. Kirjoitin vielä reissuvihkoon, että tehtävää oli tehty mielestäni liian kauan ja oltiin vasta puolessa välissä. Kirjoitin vielä, että ottaa yhteyttä minuun jos jäi jotain epäselvää.



Kuinka voikin ottaa äitiä näin päähän! Tuntuu, että opettajalla ei ole mitään tajua mitä ekaluokkalaisilta voi vaatia! Ensin neljä tuntia koulussa ja sitten vielä kolme tuntia läksyjä...



Mitä muut mieltä?

Kommentit (14)

Ei tuollaista tehtävää saa antaa ekaluokkalaiselle läksyksi. Ehkä olisin itse voinut antaa kopioitavaksi korkeintaan kymmenen sanaa, ja nekin olisi ehdottomasti pitänyt kirjoittaa viivapaperille. Koulussa kun korostetaan tuossa vaiheessa tosi voimakkaasti sitä, mistä kohtaa kirjaimen kirjoittaminen aloitetaan ja mihin se päättyy, ja se tehdään nimen omaan viivojen avulla. Miksi tuollainen tehtävä? tehtävävihkossa olisi varmasti ollut monia tehtäviä tuon tilalta...

Tuntuu vaan niin kamalalta nousta opettajaa vastaan... Oma järkeni kuitenkin sanoo, että tein oikein ja seison kyllä tekoni takana. Toivon vaan todellakin, että opettaja ei rankaise lastani tästä hyvästä!



ap.

Jos alkaa olla tuollaisia tehtäviä, niin ehkä kannattaa ottaa asia puheeksi rehtorin kanssa. Tuohan kuulostaa jo ihan simputukselta!

Mikähän pointti moisella tehtävällä mahtaa olla, olisiko joku opettaja täällä, joka osaisi kertoa, millä logiikalla opettaja olisi tällaisen tehtävän voinut antaa?

Yleensä kolmannella, neljännellä on tehty tuollaisia. Jos silloinkaan.



Ei ekaluokkalaiselle kuulu tuollainen tehtävä.



Onkohan tullut väärät tehtävät tai unohtunut teksti sinne, jos ne on joskus muinoin tarkoitettu vanhemmille lapsille...? Oletko ollut yhteydessä muihin vanhempiin?

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat