Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

No, mikä talopaketti on sitten hyvä ja kaunis? Kastelli? Jukka-talo? Lappli? Kommentteja

Vierailija

Sivut

Kommentit (25)

pelkän vuorauksen hinta ei tee niin suurta eroa.Ja kyllä tiilitalosta saa minkä mallisen ja muotoisen tahansa, siinä kuinpuutalostakin. Niiden pääasiallinen ero on siinä, että puurunko " elää" , ja seinät voivat siis hieman mennä kiemuraan, halkeilla tms esim lämpötilan ja koskteusolojen vaihdellessa, mutta myös kestää tuon pienen elämisen eikä ole yhtä arka esim perustuksessa olevilla routaliikkeille. Tiili on ja pysyy juuri siinä mihin se on laitettu, muttei taatusti kestä esim perustuksen alle jääneen savimöykyn routaantumista halkeamatta. TIilivalmistajat eivät tarjoa niin paljon tiilipaketteja, koska tiilirunkoiset talot suunnittelee yleensä rakennuttaja tai hänen palkkaamansa arkkitehti itse, mutta kyllä niitä voi rakentaa ja suunnitella ihan minkälaisiksi haluaa.Ja tämä siis rakentajan vaimolta joka on rakentanut ja asunut molemmanlaisissa taloissa, tällä htekellä puurunkoisessa ja puuvuoratussa.

asuneet 5 vuotta :) Tiilitalosta ei rakennushanketta mietittäessä edes keskusteltu, ja ei ollut rahasta todellakaan kiinni tuo valinta.Nyt meillä 2-kerroksinen Jetta-talo, puutalo, alhaalla 130m2 ja yläkerrassa 60m2.Ihana, sininen, unelmiemme puutalo maalaistaajamassa, kaupunkiin kuitenkin vain 8km :)

että vaan kivitalot on yksilöllisesti arkkitehdin suunnittelemia. Kyllä kaikki talopakettitoimittajat tekevät niitä puutalojakin asiakkaan omien piirustusten mukaan. Ne esitteissä olevat kuvat on vaan esimerkkejä, mielikivitusköyhille keskivertokansalaisille... Jokaiselta talotehtaalta voi saada linjalta ulos aivan samanlaisen talon jos vaan on valmis siitä maksamaan.Mun mielestä on todella outoa, että ihmiset rakentavat niitä tusinataloja.

meikäläisen silmä lepää... Oi, kun haluaisin sellaisen meille! Mutta kaipa sellaisesta voi vain tavallinen työssäkäyvä perhe haaveilla... Myös Kastellilla on kauniita taloja.

Halvalta kuulostaa jos 200 m2 talo 220 000¿. Puutalot on in, koska niihin on tavallisella tallaajalla varaa.

Tiilitalo on juntin merkki. Meillä tehtiin itse 200 neliön puutalo, arvioitsija arvioi sen 220.000 t e arvoiseksi. Kaikki on vimpan päälle. Puutalot ovat todellakin in! Tiili on

kasari-tyyliä.

Tiilitalovalmistajien pitäis koettaa keksiä jotain uutta... Ne talot on lähes saman näköisiä edelleen kuin 70- ja 80 -luvuilla tehdyt. Laudoituksen värit ja ikkunanpuitteet on erilaiset, muuten sama onneton lootamalli. Tiilitalosta ei nähtävästi saa kivaa millään. Joittenkin talojen pelastus on sellaiset ulkokaihtimet, niitä joskus näkee. Hieman auttaa asiaa.

Uusi, iso puutalo, jonka arvoksi on arvioitu 220 000 e ei voi olla ihan vimpan päälle... tai sitten asutte aika syrjäisellä seudulla, missä asuntojen hinnat ei muutenkaan ole kovin korkeita.

Samat pohjakuvat löytyy Kastellin, Jukkatalon, Omatalon jne. esitteistä. Kivitaloista tekee persoonallisia se, että niillä ei juurikaan ole valmiita paketteja vaan yleensä suunnitellaan rakennuttajan tarpeen mukaan. Ja kivitalot ovat kyllä huomattavasti kalliimpia kuin pakettitalot. Eriasia taas on tiiliverhoillut puurunkoiset talot joita jotkut pitävät kivitaloina myös. Näillä ei hintaero ole niin suuri puutaloihin kuin oikeilla kivitaloilla.Sivut

Uusimmat

Suosituimmat