Tyttäreni sai kutsun osastolle LL12b Lastenlinnaan,mitä siellä tapahtuu,kokemuksia?

Vierailija

Sivut

Kommentit (22)

Vierailija

ja miksiköhän? Siksi kun lapsi on kehittyvä eikä tarkkaa diagnoosia helposti anneta liian varhain. Kyse ei ole mistään helpolla pääsemisestä, heh.

Vierailija

Aika paljon samanlaista kuin päiväkodissakin. Päiviin kuuluu lisäksi sessioita toiminta- ym. terapeuttien kanssa. Lapset siis leikkii, piirtää ja mitä nyt päivisin tekevät.

Vierailija

Toivottavasti kaikki menee hyvin ja oikeat tukitoimet löytyy! Joskus lapsi tarvitsee kuntoutusta (toimintaterapia, puheterapia..) ja joskus pelkkä päiväkodin ohjaaminen riittää, että tekevät siellä kehitystä tukevia harjoituksia.

Vierailija

kun eivät löydä mitään tarkkaa syytä mistä ko. oireet,ongelmat johtuvat annetaan tuo diagnoosi. Sen alla on sitten 120 0000 eri oiretta. Tällä perusteella saa sit kuntoutusta.

Vierailija

adhd lapsi voi keskittyä ja jumittaa jossain asiassa vaikka kuinka kauan esim tuijottaa telkkaria niin että koko muu maailma sulkeutuu pois ympäriltä...Siihen liittyy niin paljon muutakin!

Vierailija

Kuulin yhdeltä tutulta että aika yleisesti antavat siellä dignoosia f83 ja kannattaa olla itse aktiivinen ja kysellä ennenkuin on myöhäistä

Vierailija

ensin vanhemmille annetaan toivoa että juu lapsi kehittyy ja tulee lähes normaaliksi. sitten noin 10 vuotiaana tarkennetaan diagnoosia joka lopulta muuttuu kehitysvamma diagnoosiksi ja vanhemmille selviää että heidän lapsella ei ole vain viivettä vaan vamma.

Vierailija

Minäpä sitten luin diagnoosiluokituksen läpi enkä ihan purematta asiaa niellyt. Lapsi silloin 5-vuotias. Nyt 9v. eikä tosiaankaan fkasikolmonen.Jäi vaan se vaikutelma, etteivät muutakaan keksineet. Lapsi ei ollut ns. normaali mutta ei parempaakaan keksitty. Jäi vähän sellainen fiilis että " pakko jokin diagnoosi saada" .

Vierailija

Meillä käytiin osastolla, kun pojasta tuli psykologilta tulokset jossa puhuttiin korkeasta älykkyydestä. Eli lapsi voi olla poikkeava niin, että kehitysviivettä, mutta myös sillälailla, että kehitys aivan yli. Ainakin voidaan tutkia osaamisen kapea-alaisuutta, että onko sitten viivettä jossain muussa esim tunne-elämässä.Meillä lapsella 4v yli tason matemaattiset, kielelliset jne osaamisalueet, mutta tunne-elämä 2v jäljessä... EI HYVÄ :(Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat