3kk ikäinen vauva ja saa sosetta 4krt/päivä!

Vierailija

Kävin tänään tuttavan luona kylässä, jolla 3kk ikäinen vauva. Äiti kehui kuinka kiltti vauva hänellä on, kun nukkuu yöt hyvin, on nukkunut jo 2kk iästä lähtien. Tuttavani kertoi, että hän rupesi antamaan vauvalle kuukausi sitten sosetta ja sen jälkeen yöt on mennyt hyvin.

Sitä ennenkään yöt ei mennyt huonosti, vaan vauva söi normaalista 1-3 kertaa yössä ja kasvoi maidolla tasaisesti.

Vauva nukkuu nykyään yöunia klo 21-7.

Vauva saa päivässä 2 kertaa peruna-porkkanasosetta ja 2 kertaa hedelmäsosetta.Siis onko minulta mennyt jotain ohi, vai onko tuo ihan normaalia antaa noin pienelle sosetta ja vielä sen takia, että vauva nukkuisi hyvin?

Eikös tuosta voi olla vauvalle jotain haittaa, kun vauvan pääsääntöinen ravinto pitäisi olla maito?

En voi käsittää...

Sivut

Kommentit (32)

Meidän poika sai velliä jo 2kk 1vko vanhana ja soseita söi jo 3kk vanhana. Neuvola suositteli kun korvikkeita meni 1,5litraa vuorokaudessa. (oikeasti) äidinmaito ei oikein tahtonu riittää. :) lapset on yksilöitä, ja keskosillehan aletaan myös soseita antamaan aika varhaisessa vaiheessa

Ei kyllä todellaakaan kehotettu odottamaan puoleen vuoteen asti. Ja huonosti olisikin käynyt, jos olisi odotettu. Lapsi ei nimittäin oikein suostunut imemään maitoa... Syitä on monia.

mutta niitä tarinoita ei täältä saa lukea vai kehtaisitko itse tulla kertomaan että aloitimme vellit 4-kuiselle ja entisen 2-3 heräämisen sijaan lapsi huutaa nyt mahakipujaan yön halki? Malttia niiden sössöjen kanssa, niitä ehtii kyllä popsia ihan kyllästymiseen asti. Vauvojen on tarkoituskin herätä yöllä.

mutta pakko kommentoida, että tokihan suositukset aina perustuvat johonkin, tässä tapauksessa tutkimustietoon. Eli eivät ne nyt ihan vain merkintöjä kirjassa ole. Lapsen hyvinvointi niissäkin on taustalla: alle 6 kk lapsen suolisto ei vielä ole kehittynyt vastaanottamaan kiinteää ruokaa.Toki lapset ovat yksilöitä ja jokainen käyttäköön omaa maalaisjärkeään, mutta väittäisin, että iso osa lapsista saa soseita tosi varhain siksi, että vanhemmat luulevat siten pääsevänsä helpomalla tai yksinkertaisesti eivät malta odottaa kun on niin kiva syöttää vauvaa lusikalla.Vierailija:

Lainaus:


Eikö kuitenkin ole vauvan hyvinvointi tärkeämpää kuin se ikä mikä kirjassa lukee?!
Silloin ei myöskään ollut turvaistuimia eikä useimmiten edes -vöitä käytössä - kuljetatko saman logiikan mukaan nykyään lastasi ilman mainittuja turvavälineitä?En ole alan asiantuntija, joten en osaa kommentoida suolistovaurioasiaa, mutta käsittääkseni turhan varhain aloitetut kiinteät lisäävät riskiä mm. allergioihin, keliakiaan ym. joita meillä 70-lukulaisilla yllättäen on tosi paljon..

6 kk:n täysimetyssuositus on siksi, että kuuden kk:n täysimetyksestä on tilastollisesti suurelle joukolle vauvoja selviä hyötyjä. 6 kk täysimetetyillä on vähemmän allergioita, korvatulehduksia, hengitystieinfektioita, vatsatauteja jne. Samaten 6 kk:n täysimetys näyttäisi suojaavan lasta mm MS-taudilta, virtsatieinfektioilta jne. Mikä ei tarkoita, että 6kk täysimetetyllä lapsella ei voisi näitä olla tai tulla. Tai että 3-4 kk täysimetetyllä olisi enemmän allergioita jne. Vaan sitä, että kuuden kk:n täysimetyksestä on hyötyä. Vauvasi suolisto ei varmasti ole kiinteistä kärsinyt sitten niin mitenkään.

Jos et tiennyt niin ennenhän soseet aloitettiin 3kk iässä ja suosituskin oli se 3kk. Eu:n myötä sitten on tullut tuo suositus että soseita vasta 4kk iässä. Ja jos tuntuu että lapselle ei maito enää riitä täyttämään masua niin miksi ei voisi antaa soseita? Eikö kuitenkin ole vauvan hyvinvointi tärkeämpää kuin se ikä mikä kirjassa lukee?!

kunhan totesin, kun vetosit neuvolantätiin auktoriteettina, että minun kokemukseni mukaan he eivät näissä imetysasioissa ole kovin ajan tasalla. Omani onneksi oli ja esim. tiesi, että 4-5 kk kieppeillä painonnousu tasaantuu ja käyrät saattavat tippua (ovat tehty pulloruokittujen vauvojen mukaan) ja kannusti siitä huolimatta pitkään täysimetykseen.t. 13

Kohta sanon rumasti teille imetysfanaatikoille. Onhan se hyvä jos imetys onnistuu ja kaikki on tyytyväisiä, mut ei se ole mikään äidin/vauvan tyytyväisyyden mitta. Ei vaan ole. Mun kaveri imettää 1v3kk vanhaa poikaansa vieläkin ja jätkä nousee tissille 2-5 krt yössä. Äiti ihan loppu ja niin on poikakin. Et ei se imetys mitään onnea takaa. Mut ihan miten vaan.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat