Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

3kk ikäinen vauva ja saa sosetta 4krt/päivä!

Vierailija

Kävin tänään tuttavan luona kylässä, jolla 3kk ikäinen vauva. Äiti kehui kuinka kiltti vauva hänellä on, kun nukkuu yöt hyvin, on nukkunut jo 2kk iästä lähtien. Tuttavani kertoi, että hän rupesi antamaan vauvalle kuukausi sitten sosetta ja sen jälkeen yöt on mennyt hyvin.

Sitä ennenkään yöt ei mennyt huonosti, vaan vauva söi normaalista 1-3 kertaa yössä ja kasvoi maidolla tasaisesti.

Vauva nukkuu nykyään yöunia klo 21-7.

Vauva saa päivässä 2 kertaa peruna-porkkanasosetta ja 2 kertaa hedelmäsosetta.Siis onko minulta mennyt jotain ohi, vai onko tuo ihan normaalia antaa noin pienelle sosetta ja vielä sen takia, että vauva nukkuisi hyvin?

Eikös tuosta voi olla vauvalle jotain haittaa, kun vauvan pääsääntöinen ravinto pitäisi olla maito?

En voi käsittää...

Sivut

Kommentit (32)

Vierailija

Meidän poika sai velliä jo 2kk 1vko vanhana ja soseita söi jo 3kk vanhana. Neuvola suositteli kun korvikkeita meni 1,5litraa vuorokaudessa. (oikeasti) äidinmaito ei oikein tahtonu riittää. :) lapset on yksilöitä, ja keskosillehan aletaan myös soseita antamaan aika varhaisessa vaiheessa

Vierailija

Ei kyllä todellaakaan kehotettu odottamaan puoleen vuoteen asti. Ja huonosti olisikin käynyt, jos olisi odotettu. Lapsi ei nimittäin oikein suostunut imemään maitoa... Syitä on monia.

Vierailija

mutta niitä tarinoita ei täältä saa lukea vai kehtaisitko itse tulla kertomaan että aloitimme vellit 4-kuiselle ja entisen 2-3 heräämisen sijaan lapsi huutaa nyt mahakipujaan yön halki? Malttia niiden sössöjen kanssa, niitä ehtii kyllä popsia ihan kyllästymiseen asti. Vauvojen on tarkoituskin herätä yöllä.

Vierailija

mutta pakko kommentoida, että tokihan suositukset aina perustuvat johonkin, tässä tapauksessa tutkimustietoon. Eli eivät ne nyt ihan vain merkintöjä kirjassa ole. Lapsen hyvinvointi niissäkin on taustalla: alle 6 kk lapsen suolisto ei vielä ole kehittynyt vastaanottamaan kiinteää ruokaa.Toki lapset ovat yksilöitä ja jokainen käyttäköön omaa maalaisjärkeään, mutta väittäisin, että iso osa lapsista saa soseita tosi varhain siksi, että vanhemmat luulevat siten pääsevänsä helpomalla tai yksinkertaisesti eivät malta odottaa kun on niin kiva syöttää vauvaa lusikalla.Vierailija:

Lainaus:


Eikö kuitenkin ole vauvan hyvinvointi tärkeämpää kuin se ikä mikä kirjassa lukee?!
Vierailija

Silloin ei myöskään ollut turvaistuimia eikä useimmiten edes -vöitä käytössä - kuljetatko saman logiikan mukaan nykyään lastasi ilman mainittuja turvavälineitä?En ole alan asiantuntija, joten en osaa kommentoida suolistovaurioasiaa, mutta käsittääkseni turhan varhain aloitetut kiinteät lisäävät riskiä mm. allergioihin, keliakiaan ym. joita meillä 70-lukulaisilla yllättäen on tosi paljon..

Vierailija

6 kk:n täysimetyssuositus on siksi, että kuuden kk:n täysimetyksestä on tilastollisesti suurelle joukolle vauvoja selviä hyötyjä. 6 kk täysimetetyillä on vähemmän allergioita, korvatulehduksia, hengitystieinfektioita, vatsatauteja jne. Samaten 6 kk:n täysimetys näyttäisi suojaavan lasta mm MS-taudilta, virtsatieinfektioilta jne. Mikä ei tarkoita, että 6kk täysimetetyllä lapsella ei voisi näitä olla tai tulla. Tai että 3-4 kk täysimetetyllä olisi enemmän allergioita jne. Vaan sitä, että kuuden kk:n täysimetyksestä on hyötyä. Vauvasi suolisto ei varmasti ole kiinteistä kärsinyt sitten niin mitenkään.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat