Miten tehdä lankapallo pahvikiekon avulla? Muistaako joku? EV

Vierailija

Kommentit (4)

Eli leikkaa kaksi pyöreää pahviympyrää joihin molempiin reikä keskelle ja yksi halkio. Laita päällekäin ja ala kierittää lankaa ympärille siis siihen kehälle kun ei enää reiästä keskeltä mahdu yhtään leikkaat kahden pahvikiekon välistä langat poikki ja sidot keskelle langan. Sitten vain pahvit pois ja siistit sen pallukan. Tupsusi on valmis.

Ensin leikataan pahvista kaksi ympyrää ja niiden keskelle noin 1cm aukko. Sit aletaan kierittää lankaa pahvikiekon ympäri tasaisesti edeten. Kun on saatu tarpeeks paksuks (en tiedä monta kerrosta riittää kun varmaan ala-asteella viimeks näitä tehny) niin leikataan langat poikki sieltä ulkoreunoita ja lopuks vedetäännaru tiukaks näiden kahden pahvirinkulan keskeltä, eli tavallaan sidotaan narunpätkät keskeltä kiinni... saitko selvää?

Mulla oli jo ne pahvikiekot eli muistan suurinpiirtein, en vain muistanut miten se kiristysvaihe meni. Tein muutaman surkean yrityksen, jotka jäi löysäksi. Lapsenahan noita tuli tehtyä, mutta nyt iski blackout :) TÄytyypä jatkaa harjotuksia.

-leikkaa pahvista 2. kiekkoa, piirrä vaikka lasilla ääriviivat niille.

-leikkaa niihin kiekkoihin reiät keskelle

-laita kiekot vastakkain ja kiedo villalankaa ympärille, reiästä ulos, ulkokautta taas reikään jne. kunnes reikä on " tukossa" langasta

-ota sakset ja leikkaa kiekkojen välistä langat poikki

ota langanpätkä ja pujota kiekkojen välistä se niin että saat sidottua juuri leikkaamasi langat yhteen nippuun.

-vetäise lankanippu kiekoista irti, ja siinä sen pitäisi olla kun vähän pörrötät ja leikkelet pisimmät pätkät pois.Jestas että on muutes vaikee selittää, noh jotain tuonne päin. Toivottavasti muistat edes vähän miten se tehtiin, nimittäin ihan ummikko ei tuosta ohjeesta tajua mitään X)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat