Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Hei!Haluaisin kokemuksia vuorotyötä tekevien lasten hoidon järjestämisestä? Meidän alueella on yksi vuorohoitopaikka, työvuorot pääosin iltaa, joten lapsi olisi 14 jälkeen yleensä hoidossa. Hoidossa vaan ei ole kuin aamuvuorolaisten lasten rytmit eli klo 11.30 pitäisi olla päikkäreillä jolloin me ollaan vielä kotona. Jos herätän lapseni esim 7 maissa ja nukutan päikkärit kotona niin ei takuulla jaksa valvoa hoidosta hakuun saakka eli yli 22. Kotona ollessa herää 8-9 maissa, nukkuu päikkärit 14--> . Mikäs vuorotyöläisten lasten paikka se on jos rytmit on aamuvuorolaisten lapsille. Oletteko törmänneet samaan ongelmaan?

Kommentit (4)

järjestetään kunnissa joko ympärivuorokauden auki olevissa päiväkodeissa tai perhepäivähoitajilla. Soittamalla oman kuntasi päivähoidon ohjaajalle saat tarkemmat tiedot.Viime aikaisen tiedotuksen häirinnän vuoksi on kuitenkin syytä muistaa:

kotiin jaettu puhelinluettelo saattaa sisältää virheellsiä tietoja ja virastojen kylttejä on saatettu muunnella. Jos havaiset tällaista, käy kunnanvirastossa tai kaupungintalolla oikeiden yhteystietojen saamiseksi. Tarvittaessa myös poliisi neuvoo asiassa.

Kokemukset tähän saakka ovat positiivisia, vaikka hyvin sekavaa elämämme ehkä onkin päivätyötä tekeviin nähden. Me tehdään miehen kanssa hyvin erilaisia vuoroja; aamua, iltaa ja siltä väliltä. Minä lisäksi yövuoroa. Päiväkoti on auki klo 5-22 ja tarv. lauantaina. Lapsemme hoitoajoissa ei ole mitään säännönmukaisuutta; hoitopäivä voi olla esim. 7-16, 12-20.30..... ja kaikkea siltä väliltä, joskus vain neljän tunnin päiviä. Kaikki toimii kuitenkin tosi hyvin; päiväkodissa on aina sama rytmi, vaikka lapset tulevat sinne eri aikoihin. Päiväkotipäivinä meillä pyritään siihen, että poika herää klo 8:aan mennessä. näin hän on sitten valmis päikkäreille, jotka päiväkodissa aina klo 12. Minulla alkaa iltavuoro klo 14 aina, joten vien lapsen klo11 tai 12, riippuu siitä syödäänkö kotona vai p-kodissa. Poishaku on meillä myöhimmillään klo 20.30 onneksi, mutta 22:een sieltä voi hakea ja sitten se menee kiinni. Totuttelua tämä on vaatinut, mutta toisaalta nautimme välillä pitkistäkin viikkovapaista, eikä hoitopäiviä näinollen tule paljoa. Vapaa aamuina nukutaan pitkään:)

mutta antaisivatko lapsen kuitenkin nukahtaa hoidossa, jos väsyttää. Toinen asia, joka tuossa tuli mieleeni, että voitko hakea lapsesi hoitopaikasta vielä 22 jälkeen? Itsellä ei vuorotyöhoitopaikoista ole kokemusta, mutta minulla on se käsitys, että ainakin täällä meidän paikkakunnalla lapset haetaan ennen 21.00 ja jos menee sen yli, jäävät yöksi. Kait haluavat antaa unirauhan niille lapsille, jotka ovat oikeasti yön yli hoidossa ja ovat menneet jo nukkumaan. En siis tosiaankaan ole tuosta säännöstä varma ja riippuu varmaankin myös siitä, onko hoitopaikassa yli yön hoitolaisia.

Niin ja xcsx; en tajunnut tuosta viestistäsi hölkäsen pölähtämää. Yritän tavata sen uudelleen, josko ymmärtäisin, miten se liittyy ap:n viestiin???

Uusimmat

Suosituimmat