Kuinka Ttassutella" aina vain huutavaa lasta?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Löysin täältä aiemmista viesteistä hyvän tuntuisen vinkin Tassu-unikoullusta, jooa lapsi rauhoitellaan uneen selästä hieromalla - vauvan pitäisi kuitenkin nukahtaa ilman tassuttelua, joka siis lopetetaan ennen nukahtamista... Kokeilin...Vauva herää 1,5h välein, joten ekalla yöheräämisellä painoin, sitten hieroin ja lopulta itku laantui ja vauva rauhoittui.

Otin käden pois ja vauva nukkui. Jee! Nythän on taikakeino löytynyt...

Seuraavalla heräämisellä itku vain jatkui vaikka otin jo vauvan syliin. No, syötin, ehkä olikin jo nälkä. Nukahti.Seuraavalla heräämisellä (siis nyt) tassuttelin silittämällä, huutoa jatkui useita minuutteja, sitten hiljeni, mutta puolen minuutin päästä taas jatkoi. Sama toistiu useasti, vaikka en välissä edes lopettanut silittelyä. Otin syliin, rauhoittui (ei siis nälkä - oivallus tämäkin, aina ei tarvii rintaa...), mutta heti kun laskin vuoteelle alkoi hillitön huuto (on yleensä nukahtanut syliin). Useamman yrityksen jälkeen mies oli jo virkeä ja vauva kauhistuneen ahdistunut, joten otin ja nukutin vauvan syliin... Hmmm... Kuinkahan sen vauvan saisi nukahtamaan itse rauhoituttuaan? Onko kukaan muu " tassutellut" ?(Tassuhoito on saanut nimensä siitä, että eläimetkin rauhoittavat pienokaisensa laittamalla tassun selän päälle.)

Kommentit (6)

Heips!

Me opetettiin vauva (nyt 6kk) tutille ihan alusta saakka, ettei alkaisi imeä peukkuaan. Nyt kaduttaa, sillä nykyään sitä tuttia saa laittaa pikkuisen suuhun n. 10 krtaa yössä.Yritettiin lempeää unikoulua pari viikkoa hyvin erilaisin tuloksin: ensimmäiset yöt huusi silittelystä/taputtelusta huolimatta, pari yötä nukahti ja uudelleennukahti ILMAN tuttia! Päästiin muutama yö yhdellä yösyötöllä (n. klo 4-5 aamuyöstä) mutta huutokonsertit alkoivat jälleen ja pieni heräili jopa 15krt yössä.Nykyään laps saa pulloa maitoa kahdesti yössä, koska en jaksa yksinkertaisesti kuunnella huutoa ja valvoa tyynnyttelemällä sängyssä kieppuvaa ja potkivaa lasta. Totesin, että pääsen pajon helpommalla antamalla sen maidon, koska vauva nukahtaa sen jälkeen ILMAN tuttia ja nukkuu ainakin pari tuntia putkeen..Kai sitä unikoulua täytyy kokeilla pian uudestaan. Jospa niistä yösyönneistä ja heräilyistä päästäisiin. Nyt ei kuitenkaan jaksa..HH

Nyt kun mies on poissa kotoa 4 yötä, ajattelin kokeilla ihan " oikeasti" tassuttelua ja katsoa, miten onnistuu. Ongelmana vain (puolitassutteluilla) tuossa edellisinä öinä on ollut se, että kun vauvan itku yltyy, niin hän herää ja sitten vaatii oikeaa nukuttamista. Tähän mennessä olen vain antanut tissi' ja unet ovat hetken päästä jatkuneet. Mutta... Liika on liikaa, 1,5h välein syöttö tarkoittaa kuitenkin 6 syöttöä yössä - eikä unta itselle kuin tipoittain...Ensi yönä olisi tarkoitus syöttää korkeintaan joka toisella kerralla, jollloin jo voikin kaiken järjejn mukaan olla nälkä, kun päivisinkin syö parin tunnin välein.

Olen kuullut että moni vierottaa 6-7 kk ikäisen tutista juuri siksi, että ilman tuttia yöt sujuu paremmin: ei tarvitse nostella tuttia suuhun ja vauva löytää oman tavan nukahtaa. En missään nimessä opettaisi tutille enää, kun sehän on tarkoitettu imemistarpeen tyydyttämiseen, ja se tarve vähenee 4 kk alkaen.

Meillä ollut sama ongelma " tassuttelun" kanssa, vauva alkoi huutaa kahta kauheammin, kun menin rauhoittamaan. Meillä toimi sitten se, että isä hoiti yörauhoittelut, meni siinä vajaa viikko. Jos huuto yltyi, isä otti pojan syliin jossa rauhoittui. Minä pysyin mahd. kaukana :)Poika herää yhä 0-2 kertaa yössä, syötän joskus aamuyöstä, joskus en, riippuu moneltako heräilee. Alettiin unikouluun 7 kk iässä (heräsi silloin 2-3 kertaa, ei paha, mutta vain tissi rauhoitti), vauva nyt reilut 8 kk.Kompsuliini ja poika

Aloitin tassuttelun 5kk iässä. Lapsi huusi joka yö joka kerta kun meni nukkumaan ja heräsi, kymmenisen kertaa yössä. Tätä kesti viisi viikkoa. Huutoon tottui ja lopulta aloin ajattelemaan että mielenkiintoista nähdä kauan tätä voi kestää. Sitten oppi syömään tuttia ja enää harvoin huutaa kun on saanut tutin takaisin suuhun. Tissiaddiktista tuli tuttiaddikti. Kauanhan pidempään olisi huutanut, jos ei olisi oppinut tutille, en tiedä... En kuitenkaan kadu. ammatti-ihmiset saivat minut vakuutettua tassuttelun lapsen vahingoittamattomuudesta. Edelleenkin lapsi 9kk herää kymmenisen kertaa yössä, mutta tutin suuhun laittaminen siis riittää lähes aina.

Tuttia en millään viitsisi opettaa, kun on ihan alusta alkaen haluttu olla ilman tuttia, eikä neiti vieläkään imeskele sormia. Mutta jossain vaiheessa alkaa kyllä äitiä ahdistaa, jos ei yhtään enempää unta saa...

meillä jatkoi unta siis aina vain tissin avulla kymmenkunta kerta yössä, ennen kuin aloin rajoittamaan ja oppi tutin. Aluksi annoin tissiä enintään kolmen tunnin välein, muut kerrt tassuttelin, sitten kerrat harveni. 7,5kk iässä, 2kk operaation aloittamisen jälkeen, yösyötöt jäivät itsestään. Tutti siis tuli kuvioihin, mutta meillä se oli pelastus.Mielestäni ei voi sanoa että tutti aina pahasta, vaan toiselle se on turha, toiselle taas ei. Jos meidän poika olisi syntymästä asti syönyt tuttia, olisi kaikkien elämä ollut paljon helpompaa. Olisi varmasti lohduttanut kokoajan itkevää lasta sylin ja muun läheisyyden lisäksi siis. Ainakaan isomman vauvan elimistölle ei ole hyväksi jatkuva käynnissä oleva aineenvaihdunta. Jatkuva tissin syöminen öin ja päivin teki varmaan meidän vauvasta vielä itkuisemman, vaikka toisaalta lohdutti. Kukin arvioikoon tutin hyödyt ja haitat oman lapsensa osalta.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat