Vierailija

Paljonko tulee muita kuluja asuntolainassa kuin vain se itse laina? Eli yhtiövastike tietty, mutta tuleeko vielä muitakin kuten esim joku rahoitusvastike tai hoitovastike? Nämäkin ovat usein suuria summia, joten kuukausittainen rahamäärä nousee aika korkeaksi verrattuna vuokralla asumiseen? Onko se todellakin näin?

Kommentit (4)

hoitovastikkeet, jos kerros- tai rivitalossa asutte. + vesi ja sähkölaskut. Omakotitalossa kuluja sitten huomattavasti enmpi. Kannattaa miettiä laina-aikaa, ettei kulut nouse liian korkeiksi.

Eli yhtiövastike on nimen omaan se hoitovastikkeen ja rahoitusvastikkeen yhteisnimitys. Hoitovastiketta maksetaan aina, se kattaa kaikki kiinteistön hoitokulut, jätehuollon jne. Rahoitusvastiketta on vain, jos yhtiöllä on lainaa. Lainaa on yleensä uusissa asunnoissa tai sitten jos on tehty iso remontti (esim. putkiremppa).Hoitovastike ja mahdollinen rahoitusvastike muodostavat yhteensä yhtiölle kerran kuussa maksettavan yhtiövastikkeen. Meillä yhtiövastike on 75m2 asunnosta 110 euroa kuussa, rahoitusvastiketta ei ole. Tuon lisäksi maksamme oman veden ja sähkön.Yhtiölainan olemassaolo ilmoitetaan yleensä aina asunnon myynti-ilmoituksessa, mutta viimeistään näet sen isännöitsijätodistuksesta.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat