Vierailija

Onko tuo perintövero ja samalla lahjavero katoomassa pois kun muistelen että joskus oli semmosta juttua? Nyt en enää löytäny ainakaan vero sivuilta siitä mitään tietoa, mutta mieski muisteli että joskus siitä oli puhetta. Mies jopa muisteli niin että sen piti hävitä jo jonkun vuoden päästä vai jo ens vuonna?! Tietääkö joku?

Kommentit (7)

toi perintövero vaan on ihan pepusta. Johan niistä kerran on vero maksettu ja vielä jos sattuu tämä perintö ehtimään seuraaville sukupolville niin taas maksetaan. Älytöntä! Kyllä jotain muutosta tohon nykyiseen sais tulla! Kiitos 3 vastauksesta. :)ap

Seuraavassa aiheesta mitäs tapahtumassa mm. pääministeri Vanhanen sanoi.Pääministeri Matti Vanhasen mielestä perintö- ja lahjaverotus tulee säilyttää, tosin korjattuna ja kevennettynä osana suomalaista verotusjärjestelmää. Vanhanen haluaisi parantaa muun muassa avopuolison asemaa perinnönjaossa.Vanhasen mielestä perintöverotus täydentää tuloverotusta ja estää verotuksen minimointia tuloverotuksen puolella. Vanhasen mukaan myös yleinen eurooppalainen linja on, että varallisuusverotuksesta luovutaan, mutta perintöverotuksesta pidetään kiinni.

- Perintöverotus osaltaan lieventää sitä selvää kehityspiirrettä, että globalisoituvassa maailmassa suuret varallisuudet näyttävät keskittyvän yksiin käsiin. Varallisuuseroja ei pidä tietoisesti kasvattaa - ja jos tuloerojen kasvu pitää jossain hyväksyä, niin se pitää tehdä tavalla, jolla lisätään kannustavuutta, Vanhanen sanoi Keskuskauppakamarin veropäivässä keskiviikkona 28. syyskuuta.Vanhanen kuitenkin myöntää, että perintöverotukseen liittyy nykyisessä muodossaan lukuisia ongelmia.- Esimerkiksi ei tunnu oikealta, että avopuolison periessä vainajan, perintövero nousee usein jopa 48 prosenttiin, siis lähes puoleen perittävästä omaisuudesta. Tämä ja useat muut epäkohdat on poistettava. Sen rajoja ei ole rahan arvon muuttuessa pitkään aikaan tarkistettu.Vanhasen mukaan lähtökohta on, että perintö- ja lahjaverotuksen uudistaminen osuisi seuraavaan hallituskauteen ja sitä koskevat uudistuksen suuntaviivat otettaisiin seuraavaan hallitusohjelmaan.- Kansantalouden vaurauden lisääntyessä ja perintöjen kasvaessa uudistukset eivät välttämättä olennaisesti pienentäisi perintö- ja lahjaverotuksen tuottoa, joka kuluvana vuonna arvioidaan lähes 500 miljoonaksi euroksi, lisäsi Vanhanen.Professori Tikka myös puuttui asiaan ja oli sitä mieltä, että ongelmiin tulee puuttua.

Ei auta muu kun odotella mitä muutosta noihin tulee. Mä niin toivosin, että koko perintövero katois ja ainaki lahjavero lähisukulaiselle, mutta onhan ne veron pienennyksetkin hyvä juttu jos nyt saavat semmosen päätöksen aikaseksi. Pitää vaan yrittää ajatella tilannetta kaikkien kannalta kun eihän ne suuret varallisuuserotkaan oo kiva, vaikka itse ei sinne pohjille tipahtaiskaan.ap

Paineita perintö- ja lahjaverotuksen uudistamiseen ja mahdollisesti poistamiseen on ja asiasta keskustellaan kovasti. Eräät verotuksen keulahahmot Suomessa ovat sitä mieltä, että koko perintöverotus pitäisi poistaa, mutta siihen ei alalla uskota kovinkaan vahvasti. Sen sijaan ollaan varmoja, että suuria muutoksia perintöverotukseen on tulossa, esim. verotettavien perintöjen alarajaa nostetaan huomattavastoi jne.Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat