Auttakaas! Kokemuksia kun kosketus jättää jäljen iholle??

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Tytöllä 2v4kk on nyt reilun viikon ilmestyny iholle punasia laikkuja satunnaisesti.Ne ilmestyy yhtäkkiä ja sit katoavat myös.Eilen sitte viimein osasin yhistää ne laikut ees johonki, siis siihen ku esim nostaa tytön syöttötuolista niin hetken päästä niissä kohtaa mistä piti kiini alkaa iho helottaa puhasena, samajuttu jos pyyhin vaikka suunympäryksen syönnin jälkee, hetkenpäästä on punaset laikut pyyhkimiskohdissa.Mistä tällainen voi yhtäkkiä johtua?Ei löydy oikee netistäkää tietoa ja ennoo moista kellää aiemmin kuullu oleven, josko teillä jollain olis jotain käsitystä asiasta?Mietityttää jo kaikenmailman sairaudet ja taudit.Eräs kaverini tuumas että taitaa tyttö olla allerginen vanhemmillee, heh.senttisintti *huolissaan*

Kommentit (13)

Tytöllä ei ole mitenkään vaalea iho, enemmänkin ehkä hiven kellertävä aina ollu ja pienempänä kaikki sanoki et syökö paljon porkkanaa tms.

Veriarvot oli sillon hyvät sitä kun tarkistettiin.

Hiuksetkin ovat vaaleanruskeat.

Pitää tarkkailla tilannetta ja soitella ensiviikolla neuvolaan jos sielä jotain sanoisivat ja pääsis näytille, jollei mitää tapahu sielä niin sitte tk:hon, yksityiselle, mitä sitte tarvitaankin.

Eli joskus kosketuksesta tulee punainen jälki, ei aina. Meillä neuvolalääkäri sanoi, että poika on herkkäihoinen ja siksi näin tapahtuu!En kyllä tuota herkkäihoisuutta oikein ymmärrä, koska pojalla on erittäin hyvä iho... ikinä ei ole vielä tarvinnut rasvata ja pesullakin voi käydä mielin määrin ilman, että iho kuivaa! Mutta näin meille sanottiin!

laikkuja kanssa, on aina tullut, eikä syyksi ole selvinnyt allergia. Herkkä iho kai vaan reagoi kun esim. imi pienempänä tuttipulloa niin imemisen voimasta kasvot tuli aina laikkuja täyteen ja ne katosivat samantien. Peppua kun pesen niin sen jälkeen iho punoittaa niistä kohdista hetken tosi kirkkaastikin mistä olen häntä kannatellut. Joskus kun muissa asioissa oltiin lääkärissä niin mainitsin asiasta ja lääkäri totesi ettei ole mitään kummallista kun laikut kerran nopeasti häviävät.

Meillä pienestä hipaisusta tuli mustelma ja syynä löytyi verisairaus. Poika oli tuolloin 3kk.

Jos punaisia laikuja tulee myös koskettaessa vaatteen läpi, niin kummallinen ruoka-aine allergia ?

Allergiaa pesuaineelle, huuhteluaineelle ???

TK-lääkäri saattaa olla " hukassa" , jos mahdollista käytä yksityisellä...Toivottavasti syy löytyy, niin ei tarvitse murehtia ja pelätä " pahinta" !

Ensinnäkin nokkosihottumaa eli urtikariaa voi olla paukamaista taikka sitten ei..sitä on monen tyyppistä ja kait yleinen käsitys on että nousee sellainen koholla oleva läiskä. Testaappas että vetäiset kynällä rannun käsivarteen vaikka, jääkö jälki?Iho on herkistynyt, jostain..pesuaine, huuhteluaine, kylmä..mikä vain ja koska iho on yksi kokonaisuus ja tosissaan ärsyyntyneenä se allerginen/herkkyysreagtio voi tulla poskeen vaikka kyse olis pesuaineesta.Ruoka allergiat yleensä esiintyy kasvoilla, poskissa ja suunympärillä mutta toki myös muualla. Ja jos ei ole allergiaa lapsella ollut niin ei se sitä poista etteikö nyt voisi olla.. Aika " hyvät" lähtökohdat on lapsella jos toisella vanhemmista jo on allergia/astma..Mutta tää on just tätä että kun täällä kyselee niin saa vastauksen normaalista---" kuolemantuomioon" eli itse kyllä seurailisin ja veisin sitten lääkärille omankin mielenrauhan takia :)

Tytöllä ei ole mitään sairauksia tai allergioita ollut koskaan ja iho aina ollut moitteeton, ei ole tarvinnut rasvailla yms ikinä.Epäilisin kyllä tuota ruoka aine allergiaa mahottomaksi, kun ei tule syönnin jälkee ne laikut ja miks kosketuksesta sit jää joksikiaikaa...kummallinen allergia kyl olis.Ei tosin ole minkäänlaista kokemusta allergioista yms, itselläni ei myöskään ole m itää allergioita.Miehellä on eläinallergiaa ja kuivalle heinälle on myös allerginen, lisäksi on rasitusastma.

Siinä vissii ne laikut nousee koholle, ainaki mitä netistä luin, nämä kun ei mitenkää koholla ola, vaan sielä ihonalla se helotus mielestäni.

: ) eli siis ihan oikeasti, onko lapsi kovin vaalea ihon ja/tai hiusten väriltään? Tai punainen tukka tms.? Tuppaa vaaleilla meinaan herkemmin tuollaiset jutut näkymään ja jos vielä on herkkä iho muuten vain, tai vaikka atopia, niin sitten näkyy vielä herkemmin tuollaiset. Ja nyt kun on talventapainenkin tullut, niin itsekullakin oleviin ja olemattomiinkin ihosairauksiin katsomatta tuppaa kärsimään enemmän tai vähemmän kuivasta ihosta tässä maassa ; ), mikä taas puolestaan saattaa herkistää sitä ihoa tuollaisillekin ilmiöille. Niin, ja jos just on syönyt/syömässä/juonut/juomassa, niin se lämmin saattaa yhtäkkiä pukata punana ihosta läpi - jopa ilman kosketustakin sille alueelle ja viimeistään kun joku siihen koskee tai lääppii..Itse en ehkä huolestuisi.. etenkään jos ei tule millekään tietylle (tietyn vaatteen, pesuaineen, ruoan tms.) altistamalle alueelle. Ja nuo verisairaudet ovatkin ihan aivan erijuttu. Niissä puhutaan veren hyytymisestä, tai tarkkaan ottaen monien kohdalla hyytymättömyydestä jos oikein muistan?- Tiina -ja olen kyllä jo aikuinen ;) mutta eikait sen väliä..Omasta mielestäni kyllä aina ollut, välillä ei ole ja välillä on hyvin voimakkaasti pienimmästäkin hipaisusta. Kukaan ei ole koskaan sitä sen isommin (siis lääkäreistä) lähtenyt tutkimaan esim. allergiatestejä en tiedä että minulle olisi ainakaan kovin laajasti tehty. Enkä ole mikään allerginen, jotain yliherkkyyttä vain lääkkeille ja pölyille, koivulle mutta niistä ei ole mitään varsinaista allergiaa.Nokkosihottumana ne lääkärit sitä pitävät, urtikariaa.. Muistaakseni joskus joku sanoi, että antihistamiinia voisi syödä oikein herkimpään aikaan kuurina. Talvi ja kylmien ilmojen tulo näkyy heti ihollani, se herkistyy ja lisäksi on kutiseva mutta mitään varsinaista ihottumaa siis ei ole vain pieni kosketus esim kaulalle saa ihon helottamaan punaisena siitä kohtaa..ja sitten se jälki katoaa jonkun ajan kuluttua.Tietysti kannattaa lääkärillä aina epäselvissä tilanteissa käydä kun lapsesta on kyse mutta minulle tämä ei ainakaan ole ollut " vakavaa" ;)

luin tässä juuri iho-ongelmia käsittelevää kirjaa " Kutina on pirullista - raapiminen taivaallista" , kun meilläkin näitä kaikenlaisia kutinoita ja ihottumia on. Siellä kerrottiin tällaisesta ilmiöstä, että jos ihoon piirretään esim. kynän väärällä päällä, piirtojälkeen nousee paukama, joka häviää alle tunnissa. Syytä ei ilmeisesti tiedetä eikä ilmiö ole vaarallinen. Varmaan löytyisi netistäkin? Toinen termi mikä mainittiin kirjassa oli fysikaalinen nokkosihottuma, jota voi aiheuttaa hankaus, paine, kylmä, kuuma, aurinko tai hikoilu.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat