Hyvä sosekeitto-ohje?

Vierailija

Anna paras ohjeesi, mikä on oikeasti tosi hyvä keitto?

Kommentit (10)

Vierailija

ja pussi keittojuureksia, pari valkosipulin kynttä.

1/3 osa paketti mustaa koskenlaskija sulatejuustoa,

rakunaa, suolaa



keitä perunat melkein kypsiksi, lisää keittojuurespussi. kypsennä

ota liemi talteen, lisää valkosipulit, soseuta sauvasekoittimella.

lisää juusto ja keitinkientä että on sopivan sakeaa. mausta.

Vierailija

Perunoita n. 3-5 kpl

2 pussia keittojuureksia

1 lihaliemi tai kasvisliemikuutio

muita mausteita maun mukaan



Kiehauta nuo pehmeiksi. Kun on pehmenneet, soseuta sauvasekoittimella, sileäksi. Laita uudelleen liedelle ja lisää pippuriseos-sulatejuustoa n. puolet siitä pikkupaketista (tai muun makuinen sulatejuusto).Ja maitoa niin että vähän ohenee, älä laita liikaa, ettei tule liian luirua.

Sitten kiehauta vielä niin, että juusto sulaa, älä polta pohjaan! Sekoita hyvin.

Hyvää!

Vierailija

Keitä liha/kasvisliemessä kilo porkkanoita ja lisää 6 perunaa. Keitä kypsäksi. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää 100 g maustamatonta sulatejuustoa.



Maustaa voi oman maun mukaan. Tarjoile raejuuston kanssa.

Vierailija

Soseutettu perunapurjokeitto



Vihanneskeiton voi tarjota soseutettuna ja kermalla suurustettuna.



# 9 dl viipaloitua peruna

# 7 dl suikaloitua purjoa

# 2 l vettä

# 6 rkl kermaa tai 40 g voita

# 2-3 rkl ruohosipulia

# suolaa





Keitä vihanneksia 50 minuuttia miedosti suolatussa vedessä. Soseuta ne, lisää kerma ja voi ja kiehauta. Lisää ruohosipuli ja tarjoa.



Vierailija

Pilko sipuli oikein pieneksi ja laita kattilaan kiehumaan puolikkaan kasvisliemikuution kanssa. Anna kiehua hetken aikaa. Pilko porkkanat ja bataatit ja lisää ne veteen. Anna kiehua kypsäksi, soseuta ja lisää Koskenlaskija voimakasta sekä ripaus jauhettua mustapippuria, paprikajauhetta ja haluamiasi yrttejä.



Curry, kurkuma, inkivääri tai cayennepippuri käyvät myös hyvin tähän aavistuksen verran makeaan keittoon.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat