Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

G: paras LASAGNEresepti?

Vierailija

Heippa,

Haen tässä nyt lähinnä täytteitä ja mitkä levyt ovat olleet käytössä parhaat? Mulla tuppaa aina menee kovaks ja jäämään pohjalta raa´aksi. Tekisin herkkua huomenna. Jos sulla vinkkejä niin otan ilolla vastaan!

Sivut

Kommentit (19)

Vierailija

400g jauhelihaa

yrttimaustettua tomaattimurskaa



torino-lasagnelevyjä



valkokastike:

n. 50g voita

3 reilua ruokalusikallista vehnäjauhoja

n. 7 dl maitoa

aromisuolaa

musta- ja valkopippuria

chiliä

muskottipähkinää

juustoraastetta



Päälle tietysti juustoraastetta! En liottele missään noita lasagnelevyjä ja tulee tosi herkullista!=)

Vierailija

Kirjolohilasagne



6 annosta

9 kpl lasagnelevyjä

2 sipulia hienonnettuna

2 rkl Oivariinia 60 %

8 dl Valio kevytmaitoa

2 dl Valio ruokaa 5 %

3/4 dl vehnäjauhoja

1 tl mustapippuria

2 valkosipulin kynttä

1 dl hienonnettua tilliä

400 g savukalaa esim. kirjolohta

1/2 tl suolaa



Kypsennä sipuli kuultavaksi rasvassa. Kaada nesteet joukkoon ja lisää vehnäjauhot hyvin sekoittaen. Kuumenna koko ajan sekoitellen, kunnes kastike sakenee. Lisää mausteet ja paloiteltu kala, suola viimeisenä. Levitä kastiketta voidellun uunivuoan pohjalle ja lado päälle lasagnelevyjä. Tee loput kerrokset samoin, laita päällimmäiseksi kastiketta. Kypsennä 175 asteessa 45 min - 1 tunti. Peitä vuoka leivinpaperilla, kun ruoan pinta on ruskistunut tarpeeksi. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.



Juusto-sienilasagne



4 - 6 annosta

9 lasagnelevyä



Savuporo-sienikastike

1 rasia (200 g) herkku- tai metsäsieniä

1 rkl Oivariinia

1 iso sipuli

1 valkosipulin kynsi

1 dl vehnäjauhoja

1 l Valio kevytmaitoa

1 pak (250 g) Valio Koskenlaskija kylmäsavuporo -sulatejuustoa

1 kasvisliemikuutio

1/2 tl mustapippuria rouheena

1/2 tl suolaa



Paista hienonnettuja sieniä teflonkattilassa miedolla lämmöllä, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Lisää Oivariini ja kuullota siinä hienonnetut sipulit. Lisää jauhot, sekoita. Lisää maito ja kuutioitu juusto. Sekoita kuumentaen, kunnes juusto on sulanut. Mausta liemikuutiolla, pippurilla ja suolalla. Levitä kastiketta uunivuoan pohjalle ja lado päälle kerros lasagnelevyjä. Tee loput kerrokset samoin, laita päällimmäiseksi kastiketta. Kypsennä 175 asteessa 45 min. Peitä paistamisen puolivälissä leivinpaperilla, ettei ruoan pinta tummu liikaa. Tarjoa salaatin kanssa.



Vierailija

tarkoititko minua, mut minä paistan 200 asteessa 30-40 minuuttia. Ja minä laitan aina pohjalle sekä jauhelihatomaattimurskan ja valkokastikkeen. Ei muuten oo ihme jos tulee kuivaa, jos laittaa ne lasagnelevyt pohjalle!

t. 8

Vierailija

teen ihan peruslasagnea jauhelihasta-maito/sulatejuusto-kastikkeesta, mutta liotan lasagnelevyjä vedessä muun sörsselin teon ajan. Tuolla konstilla lasagnesta tulee tosi mehevää. Muutenkin jauhelihakastikkeessa saa olla kunnolla nestettä, ettei kuivu koko hässäkkä uunissa.

Vierailija

mun mielestä pinaattilasagnelevyt on hyvän makuisia. Nam. Muuten teen ihan perusohjeella. HYVÄÄ on aina tullu, ruoka, joka ei epäonnistu.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat