Syömishäiriöiset! Miten tästä parantuisi?!

Vierailija

Itselläni on jo vuosia kestänyt ahmimishäiriö (BED). Olisi kiva viimein parantua tästä. Millaiseltahan se tuntuisi, jos suhde ruokaan olisi normaali?... Sellaisesta on jo vuosia...Oletteko muut syömishäiriöiset saaneet apua jostakin asiasta/taholta? Syömishäiriöitäkin on toki hyvin erilaisia (anoreksia, bulimia, BED jne.), mutta tietyssä mielessä samassa veneessä kaikki ollaan. Siis ainakin siten, että monella meistä syöminen dominoi ajatuksia suhteettoman paljon, ja se saattaa johtaa masennukseen jne.Voimia siis kaikille kohtalotovereille!!!

Sivut

Kommentit (20)

Vierailija

Painonvartijoissa onnistuin minäkin pudottamaan painoni BMI 20:een. Mutta se johti siihen, että mmiehet pitivät minua kovin kiinnostavana, ja ajauduin pettämään useita kertoja miestäni. Ajattelin, että on parempi pysyä lihavana, koska silloin ei tule niin helposti houkutelluksi.

Toisaalta lihavana koen olevani ruma, ja se masentaa ja saa ahmimaan liikaa.

t. bulimikko nyt jo 17 vuotta.

Vierailija

Oletko siis itse parantunut tuolla esittämälläsi metodilla?Entä kakkonen, saitko itse juuri tuolta avun? Koetko nyt olevasi täysin parantunut?t: ap

Vierailija

Syömishäiriö on välillä hallinnassa välillä ei, riippuen ihan siitä onko stressiä tai muita huolia.Suosittelen ravitsemusterapeutilla käyntiä. Se ei ole varsinaista terapiaa vaan opastusta " oikeanlaiseen" syömiseen. Ota yhteyttä terveydenhoitajaan ja yritä saada sitä kautta aika ravitsemusterapeutille. Itseäni on auttanut tarkka ruokavalio, jota lupasin noudattaa. Ruokavalion avulla pystyin ainakin välillä kontrolloimaan kuinka paljon syön, mutta jos rehellisiä ollaan ei ruokavalio ole auttanut kuin hetkellisesti ja sitten alkaa taas sama ahmiminen.

Vierailija

Voisin itsekin sanoa tietäväni kaiken mahdollisen ruuasta ja terveellisestä tavasta syödä, mutta silti ahmin. Ravitsemusterapia on auttanut minua. On ainakin yksi ihminen jolle uskallan puhua aiheesta kasvotusten. Terapeutti tukee oikeanlaiseen syömiseen! Koin tuen todella tärkeäksi. En tiedä miten saan painon pysymään normaalipainon indekseissä vaikka ahmin. Nyt olen lihonnut kuukauden aikana 5kg, jos tahti pysyy samana, minun ei tarvitse unelmoidakkaan normaalipainosta.Olen nähnyt itseni aina todella lihavana. Syömishäiriö saa ihmisen näkemään peilikuvansa vääristyneenä. Näin itseni peilistä samannäköisenä ja painoisena =lihavana myös silloin kuin painoindeksini oli 17,5. Tuohon aikaan tuli oksennettua kaikki mitä söin.

Vierailija

vaan ahmin ihan mitä tahansa ruokaa siihen asti kuin ruoka loppui. Lopulta en voinut ostaa kaupasta kuin pienen leivän kerrallaan. Parempi että ahmii pienen ruisleivän tai ykkössämpylän kuin ison pussin ruispaloja. Tämä on oikeasti ihan kamalaa, kun ei voi itselleen mitään. Mietin aina miksi teen näin, mutten silti saa lopetettua.

Vierailija

Kutoselle:Lainaus:


Ravitsemusterapia on auttanut minua. On ainakin yksi ihminen jolle uskallan puhua aiheesta kasvotusten.
Tuossahan saattaa olla oleellisinta se " terapia" -puoli, eikä niinkään se " ravitsemus" -osa siinä. Eli että ylipäänsä puhuu jollekin terveyspuolen ammattilaiselle asiasta. Luulen että itselleni parempi olisi kuitenkin psyko- kuin ravitsemusterapia.Lainaus:


Syömishäiriö saa ihmisen näkemään peilikuvansa vääristyneenä. Näin itseni peilistä samannäköisenä ja painoisena =lihavana myös silloin kuin painoindeksini oli 17,5.
Niinpä, sehän tässä ongelmana onkin, tai ainakin osana ongelmaa. Itsekin onnistuin Painonvartijoiden menetelmällä laihduttamaan yhdessä välissä miltei normaalipainoiseksi. Ja silti tunsin olevani yhtä lihava kuin ennenkin. Vasta jälkikäteen (lihottuani taas kerran uudestaan...) olen huomannut tuon aikaisista valokuvista, kuinka hoikka oikeasti silloin jo olinkaan. Oi niitä aikoja...Toivottavasti et lipsu enää takaisin oksentamiseen! Vaikka tokko tällainen ahmiminenkaan terveellistä on... : / Voimia - meille molemmille!t: apP.S. Arvatkaa vaan, syönkö nytkin kirjoittaessani koko ajan...

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat