Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Miten teillä vietetään ' iidiä (jos siis molemmat puolisoista tai ainakin toinen on muslimi)? Mitä teillä leivotaan ja yleensä syödään sinä päivänä? Koristellaanko kotia?

Sivut

Kommentit (44)

With regard to the commonly-held belief among people, that Eid al-Fitr lasts for three days, this is merely a custom that is known among the people, and has nothing to do with any shar¿i rulings.

Aloinkin ihmettelemään kuinka missään ei näistä mainita vaikka kolusin aika monta sivustoa.

Mielenkiintoista myös siksi, että näin (iidin pituudesta) opetetaan useilla luennoilla (suomessakin). Sekä muslimaissa.

Tämän lisäksi se todellakin lukee myös ainakin kahdessa Koraanissani, jotka ovat vielä ihan arvostettujen ihmisten " tekemiä" (=kääntämiä/ julkaisemia) sanojen selitysluettelossa.

Voisiko tässä(kin) asiassa olla jotain koulukunta eroja??

Fasting on the two days of Eid is haraam, as indicated by the hadeeth of Abu Sa¿eed al-Khudri (may Allaah be pleased with him) who said: The Prophet (peace and blessings of Allaah be upon him) forbade fasting on the day of al-Fitr and al-Nahr.¿ Narrated by al-Bukhaari, 1992; Muslim, 827. The scholars are unanimously agreed that fasting on these two days is haraam.It is also haraam to fast on the days of al-Tashreeq which are the three days after Eid al-Adha (the 11th, 12th and 13th of Dhu¿l-Hijjah) because the Prophet (peace and blessings of Allaah be upon him) said: ¿The days of al-Tashreeq are days of eating, drinking and remembering Allaah.¿ Narrated by Muslim, 1141.Abu Dawood (2418) narrated from Abu Murrah the freed slave of Umm Haani that he entered with ¿Abd-Allaah ibn ¿Amr upon his father ¿Amr ibn al-¿Aas. He offered them food and said, ¿Eat.¿ He said, ¿I am fasting.¿ ¿Amr said: ¿Eat, for these are the days on which the Messenger of Allaah (peace and blessings of Allaah be upon him) would tell us not to fast and forbade us to fast, and these are the days of al-Tashreeq.¿ Classed as saheeh by al-Albaani in Saheeh Abi Dawood.Fataawa Ramadaan, p. 727.

Islam Q&A (www.islam-qa.com)

By Dr. Muhammad Taqi-ud-Din Al-Hilali, Ph.D ja Dr. Muhammad Muhsin Khan, Julkaisija: Darussalam, Riyadh, Saudi-ArabiaThis edition is corrected and edited by a team of highly qualified persons at Darussalam puplishers and Distributors, under the direct supervision of Dr. Muhammad Muhsin Khan. jne jne..Interpretation of meanings of the Noble Quran in the English lanquage; A summerized version of At-Tabari, Al-Qurtui and Ibn Kathir.Koraanin lopussa on liiteluettelo jossa kirjoitetaan näin:

Id-al-Adha: The four days festival of Muslims starting on the tenth day of Dhul-Hijjah (month).Id-al-Fitr:The three days festival of muslims starting from first day of Shawwal, the month that follows Ramadan. Fitr literally means breaking the Saum (fast). jne..

Toinen Koraani ei ole nyt käden ulottuvilla.

Ei-muslimeille tarkennan, että kyseessä on siis liiteluettelo Koraanin käännöksen perässä EI siis Koraanin jakeet!!!

En nyt mitään Koraanin kohtaa osannut laittaa mihin nämä viittaisivat. Muistin vain asiasta kysyttäessä, että olen ainakin liiteluettoloissa nähnyt maininnan iidin kestoista. En ehdi nyt etsiä onko jokin tietty kohta selityksineen missä nämä mainitaan luettelon lisäksi. Mutta palaan asiaan, jos sellainen eteen tulee. Seuraavat päivät ainakin olen kiireinen positiivisessa mielessä =)) Eid Mubarak vain sinullekkin jo etukäteen!

" Taqabbalallaaha minnaa wa minkum"' Hyväksyköön Allah (paaston ja kuukauden aikaisen palvonnan) teiltä ja meiltä.' "

Ja tiedoksi vielä ei-muslimeille, että Id al-fitriä vietetään torstaina 3.11, jos Jumala suo!

pikku-iidiä vietetään yksi päivä vaikka vapaata taitaa olla muutama pvä ja isoa iidiä useampi päivä. Itse enempi hanbalina olen samalla linjalla:) Allahu ääläm sitten muista ei ole tietoa.

Esim hanafeilla tuntuu eniten olevan eroja tällaisissa asioissa että voisiko juontaa sitten juurensa sieltä?

kallirhoe:

Lainaus:


Hei. Sitten vielä kysymys kaikille jotka ovat lopettaneet sianlihan syönnin? Onko sianlihan haju alkanut etoa teitä? Minulle on näin nimittäin käynyt. Ja ajatus sianlihasta samoin.
jopa ihmiset jotka enimmäkseen syövät sianlihaa haisevat mielestäni pahalle*älkää suuttuko*

Tylsää että koet ramadanin kovaksi rasitukseksi ja rahaa vieväksi, sehän ei ole tarkoitus. Miehesi ehkä on ymmärtänyt ramadanin väärin?Meillä mies syö ramadanin aikana vähemmän kuin tavallisesti ja laihtuu joka kerta. Herkkuja ei ole enempää kuin tavallisestikaan.Mukavaa Iidiä muslimeille ja kaikille sitä viettäville!

suosittu suomalainen taatelikakku. Mies suorastaan rakastaa sitä!

Taatelikakku1½ dl vettä

1 pkt taateleita

200 g voita

2 kananmunaa

n. 3 dl sokeria

½ dl kermaa tai maitoa

n. 4½ dlvehnäjauhoja

1 tl ruokasoodaa

1 tl leivinjauhetta

1-2 tl vaniljasokeriaKiehauta vesi ja taatelit kattilassa. Lisää voisula seokseen ja munat yksitellen. Sekoita. Lisää taikinaan sokeri, kerma tai maito sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaa. Paista 175 asteisen uunin alatasolla 45 min - 1 tunti.
tai kuka tahansa:

Mistä tulee se Iidin 3-päiväinen juhla ja mikä oli se 4-päiväinen juhla? onko se se lammasjuhla?kunka noita juhlia sitten pitää viettää ja onko jotakin erikoista niinäpäivinä?

itseleivottuja pikkuleipiä postissa. Vähän ihmettelin kyllä, en tiennyt että liittyy muslimien juhlallisuuksiin.Pitäisiköhän kertoa mitä mieheni teki Bangladeshissa ja tekee huomenna Suomessa? Voisi mennä vähän pikkuleivät väärään kurkkuun joiltakin, ihme että ei ensisijaisesti minulta ;)
Kiitos vastauksesta, suunnilleen tiesinkin mitä tapahtuu, mutta vaan noi pituudet on epäselvää joista en ole ikinä kuullutkaan.

täytyy kysyä vielä...

Aureole:

Lainaus:
Jännittävää on odottaa tietoa onko Ramadan 29 vai 30 päivää. Milloin tulee ensimmäinen tekstiviestionnittelu iidin johdosta. Vai ehtiikö mies tulemaan kotiin moskeijalta ilmoittamaan ensin. Tuo yleensä silloin tullessaan jotain herkkuja koko perheelle ja " korkataan" limsapullo jne.


Aureole, selvennätkö tätä pointtia? Tipahdin...

josefiina4:

Lainaus:
pitäähän se kerma kaakku leipoa,sen kunniaksi että palautuu normaali elämä.
.. moni muslimi jatkaa vielä paastoamista ' Iidin jälkeen kuuden päivän ajan, toiset myös paastoavat säännölliseti ympäri vuoden - esimerkiksi maanantaisin ja torstaisin.. eli se siitä käsityksestä " normaali elämä" , johon viittasit.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat