Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Apua! Onko kenelläkään todettu lapsiveden vähyyttä loppuraskaudesta?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Nyt viikkoja siis 36+1 ja eilisessä neuvolassa tuli korttiin merkintä N- lapsiveden kohdalle ja sain lähetteen myös äitiyspoliklikalle ultraan ja kontrolliin tuon veden vähäisyyden vuoksi. Nyt alkoi tietysti huolettamaan, että mitä jos sitä vettä on liian vähän, mitä asialle tehdään? Joudutaanko synnytys käynnistämään? Onko veden vähyydestä jotain haittaa lapselle? Käskettiin seurata liikkeitäkin, ja tuntuu ettei lapsi liikukaan enää samoin kuin ennen, plaah. Ensi viikolla vasta ä-polille, mutta mietinkin pitäiskö käydä nyt jo viikonloppuna tarkistamassa tilanne...?

Kommentit (6)

jo kahdella viime neuvolakerralla on täti laittanut veden määräksi N-. Ei näyttänyt olevan huolissaan, sanoi vaan, että varautukaa, että synnytys käynnistyy ennen laskettua aikaa. Nyt kun luin näitä juttuja ja että jollekin oli jo lähetekin ä-polille laitettu alkoi todella pelottamaan. PItäisköhän nyt soittaa neuvolaan/polille? Lapsi kyllä liikkuu ihan niin kuin ennenkin... Apuva.

Minulla on nyt aika kontrolliin ensi viikon ke VASTA, ja ä-polilla suhtautivat ainakin puhelimessa tosi nuivasti koko asiaan :/Kätilö vähätteli koko juttua, eli kuulemma käsikopelolla tehdyt (neuvolassa) arviot lapsiveden määrästä menevät yleensä vikaan ja että on tosi tavallista että lapsiveden määrä muuttuu loppuraskaudesta jne. Minusta oli todella outo asenne, ei yhtään ymmärtänyt omaa huoltani vauvan voinnista! No, nyt täytyy sitten odotella keskiviikkoon ja seurailla liikkeitä yms.Mangusti: jos sinua huolettaa, soita ihmeessä ä-polille. Jos vauva liikkuu normaalisti, ei varmasti ole mitään hätää, mutta kuten mulle ainakin neuvolassa sanottiin, on se aina hyvä tarkastaa ultralla, jos käsikopelolla lapsivettä tuntuu olevan vähänlaisesti. Ehkä mulla on vaan ylitarkka terkka, mutta toisaalta hyvä että tarkastetaan, ettei tule mitään onglemia!Itselläni huomattiin loppuraskauden ultrassa 36+6 vähäinen lapsiveden määrä ja sain lähetteen äitiyspolille kontrolliin heti samalle päivälle. Lapsen sydänäänet olivat hyvät, samoin liikekriteerit täyttyivät. Polilla ultrattiin uudestaan ja istukka toimi hyvin ja napanuoravirtauksetkin olivat normaalit. Ainoastaan vauva oli " normaalia" pienenpi, painoarvio oli n. 2500 g. Käskettiin tarkkaan laskea liikkeet päivittäin ja jos vauva liikkuisi huonosti, olisi heti mentävä polille tarkastukseen.

Sain uuden lähetteen viikon päähän.Seuraavalla viikolla veden määrä oli edelleen alhainen, mutta vauva oli kasvanut ja istukka toimi hyvin ja napanuoravirtaukset edelleen ok. Kohdun suu sisäsuu sormelle auki, mutta kohdunkaulaa oli vielä parisen senttiä. Vähäisen veden määrän vuoksi lääkäri kertoili käynnistyksen mahdollisuutta ja jouduinkin synnytyssaliin rasitustippaan, jossa supistuksia tuli 3 minuutin välein kolmen tunnin ajan ja samalla mitattiin vauvan käyrää. Kun käyrät olivat ok, pääsin kotiin ja taas aika seuraavalle viikolle.Tänään kävin sitten taas lapsivesikontrollissa eikä veden määrässä ollut tapahtunut muutoksia. Mikäli oikein käsitin niin rajana lapsivedessä pidetään indeksiä 5 ja meillä se on 5,4. Vauva oli taas saanut vähän painoa (painoarvio 2900g) ja kaikki muutenkin ok, joten eipä lääkäri ollut huolissaan. Viikko mennään taas eteenpäin.Positiivista tässä minun tilanteessa on tietysti se että viikot alkaa olla täydet (39+0) ja vauva saa syntyä milloin vain. Kovin yliaikaiseksi vauvaa ei kuitenkaan kuulemma lasketa veden vähyyden vuoksi. Jos ei ala syntymään itse, sitten käynnistetään.Toivottavasti tästä oli jollekin jotain apua. Kyllä ne varmaan juoksuttaa loppuajan kontrolleissa jos vesi-indeksit on rajoilla. Ja hyvä niin!

Hei,Menin käymään tarkistuttamassa äippäpolilla sydänäänet rv 39+3, koska mielestäni vauva oli liikkunut tavallista vähemmän. Sydänäänet oli ok mutta ultrassa huomattiin, että lapsivettä vähän. Minut passitettiin osastolle ja seuraavana aamuna alettiin käynnistellä. Epäiltiin, ettei istukka toimi enää kunnolla. Kaksi viikkoa aikaisemmin olin käynyt ultrassa, jossa lapsivettä oli normaalisti.Älä pelästy tätä kertomusta, sinun tilanteesihan on aivan eri tapaus kuin meillä. Ja jos asia mietityttää ja liikkeet on vähäisiä niin äippäpolille vaan, sitä varten ne ihanat ihmiset siellä on töissä.Meillä kaikki meni hyvin, ja vauva tuhisee päiväunia vaunuissa.Softis, ja poika 2 kk

Varmaan olit päässyt jatkotutkimuksiin samantien jos lapsivesi vaarallisen vähissä olisi. Mutta jos liikkeitä ei kovin tunnu, niin ihan oman mielenrauhasikin vuoksi voisi olla hyvä käydä tarkastuttamassa tilanne. Itse varmaan aiemman kokemukseni perusteella olisin vähän turhankin hermona...Itse menin lapsen perätilan vuoksi kääntöyritykseen rv37+1, jossa ultra näytti lapsiveden olevan lähes loppu. Tarkastelivat tilannetta ja huomasivat napanuoran virtausten käyneen myös heikoiksi, taustalla oli istukan toimintahäiriö. Meillä tuo tilanne oli niin vakava, että meni suoraan kiireelliseen sektioon, missä poika sitten syntyi hyväkuntoisena vaikkakin aliravittuna. Sinänsä kiitän onneani tuosta perätilasta, ilman sitä seuraava neuvola aika olisi ollut vasta viikon päästä eikä lapsi olisi selvinnyt edes seuraavaan aamuun...Mutta ei tilanne aina näin vakava ole, yleensä kai on vaan kyse siitä että jostain syystä lapsiveden määrä on vähentynyt ja sitä tarkkaillaan loppuraskauden ajan. Toivottavasti teillä on kaikki hyvin!

muistaakseni vähenee loppua kohti, mutta lääkärit sitten ultrassa arvioivat, onko normaalia vähemmän. Myös lapsiveden vähyys voi vaikeuttaa sikiön liikkumista, ja siksi ei välttämättä liiku niin paljon.Itselläni todettiin n.rv30 yllättäen kohonnut verenpaine (kolmas raskaus). Suoraan äitiyspolille ja sen jälkeen kävin kai joka toinen vk seurannassa. Lapsiveden määrä väheni selvästi ja vk36 todettiin selvästi vähentyneeksi. Napalaskimon virtauksista en muista... Mutta myös lapsen kasvu oli hidastunut koko ajan ja päätettiin käynnistää. Sydänäänien heikkenemisen takia keisarileikkaus. Selvisi, että istukka oli ollut kalvokiinnitteinen, ja siitä johtui hidastunut kasvu. Onneksi se verenpainekin kohosi, niin asia huomattiin. Sekin ilmeisesti johtui istukasta, verenpaineella kroppa yritti kompensoida hidastunutta ravinnon ym.siirtymistä..

Uusimmat

Suosituimmat