Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

1-vuotiaallamme on todella pikkuiset kädet ja rukkasten peukalo melkein mahdoton saada paikalleen ja pysymään siellä. Onkohan kukaan löytänyt hyviä rukkasia tähän ongelmaan? Tietty saisivat myös olla lämpöiset ja vettähylkivät. Nyt neiti saa raivareita pihalla, kun ei saa otetta mistään :-(

Kommentit (11)

Tytön ollessa 9kk ostettiin ekat Rasavillin peukalopotit välikausirukkasiksi ja talveksi talvirukkaset. Mielestäni ehdottomasti parhaat! Myös 6-vuotiaalla, joka jo juoksee paljon ja hikoilee myös käsistään ne ovat ainoat, jotka on helppo kääntää nurinpäin kuivamaan ja ne eivät ala haisemaan. Suosittelen lämpimästi :)

Meillä tytöllä on pieni käsi ja pienimmät peukalopotit (muistaakseni xxs) olivat 1.5 vuotiaana aivan liian isot. Peukalopoteissa on niin leveä ja iso peukunpaikka että pieni peukku karkasi sieltä aina ja ulkona alkoi kiukuttaa. Parhaiten meillä olisi toiminut reimatecin 0-koko joissa on kapea peukunpaikka, mutta nuo reimatecit taas olivat toivottoman kylmät. Mitään hyviä rukkasia en viime talvena löytänyt, kaikki olivat liian isoja :-/. Nyt 2v4kk tytölle alkavat olla nuo pienimmät peukalopotit aika hyvät, samoin kuin ne 0-koon reimatecit.

Tyttärelläni (nyt 2 v) on pieni ja siro käsi ja en ole tähän mennessä onnistunut löytämään hyviä rukkasia. Olen kokeillut Reimatecit (kalliit, kylmät ja hankalat kääntää nurinpäin), Jonathanit, Peukalopotit, HANSit ja parit muut. Kaikki ovat liian isoja edelleen (pienin kokokin) ja peukku ei pysy paikallaan mitenkään. Paras vaihoehto oli viime talvena (ja vieläkin) kahdet villalapaset päällekkäin ja kostealla kelillä siihen päälle kurarukkaset.

Nimestä huolimatta suomalainen tuote. On fleece- ja teddyvuorisia ja ovat tosiaan vedenpitäviä ja hyvin lämpimiä. Pienin koko on minusta melko pieni ja pitkän varren ja rannekiristimen ansiosta pysyy hyvin kädessä, vielä varmemmin, jos pukee rukkaset haalarinhihojen alle. Myynnissä ainakin Vapaavalinnassa ja muistaakseni Prismassa. Käytön jälkeen kannattaa aina kääntää nurinpäin kuivumaan.

Meillä myös tytöillä pienet kädet ja eka kertaa kun vuoden ikäiselle etsittiin rukkasia (sai muuten tosissaan etsiä) löytyi nuo peukalopotit. Tosi hyväksi havaittiin ja niinpä joka talvi on sellaiset hankittu. Ei ole tarvinnut kuin yhdet, koko talven on pärjännyt niillä. (naapurit ehti talven aikana ostamaan ties kuinka monet eri merkkiset rukkaset kun meni huonoksi, ei olleet lämpimät tms)

Meillä ollut sama ongelma, tein itse tytön käden mukaan sopivat lapaset, joissa peukku on sopivan kireä, ettei sormi irtoa. on lämpimät, ja päälle kurarukkanen jos tarvii vedenpitävyyttä.

1-vuotiaasta lähtien fleece-vuorelliset välikausirukkaset, joissa on ranteessa kiristysnauha, ja nyt sitten ostin saman malliset Lassietec-talvirukkaset, jotka väittävät olevansa vedenpitävät. Pari kertaa vasta käytetty, joten en tiedä ovatko. Eivät ole hirveän paksut, varmaan juuri pikkupakkasiin ja nollakelille. Kovilla pakkasilla täytyy panna sitten karvavuorelliset ja väljemmät rukkaset, joilla ei ehkä saa niin hyvin otetta.

poika on alle 2 v, mutta näyttää kyllä monen mielestä jo 2-vuotiaalle ja kulkee neuvolan mittauksissa yläkäyrillä. Ensi vuoden puolella tuo maaginen 2 v tulee täyteen, mutta mietin että ostaakko koko xs vai tuo 2-3 vuotiaalle tarkoitettu, onko kaikki sitä mieltä että peukolopotit ovat " isokokoisia"Meillä käytössä nyt Jonathanin talvirukkaset kokoa 0 eli alle 2 v, mietin että onko niissä ihan sornmet solmussa, en asiaa ollenkaan tutkinut vaan ostin ne mitä myyjä katsoi sopiviksi.

Meillä poika on nyt 2v4kk eikä vieläkään pysy peukalo omassa kolossaan, että mahtaako se olla ajan kysymys. Ehkä jo vuoden päästä... Noilla mainostamillani Waterproofeilla on kyllä saanut silti otteen tavaroista, ainakin fleecevuorisilla.

Meillä pienikätinen tyttö ja Peukalopotti -hanskat tähän mennessä parhaimman kokoiset... Ja lämpöiset, " ihanan pehmeät" -sanoi tyttö, kun tänä " talvena" hanskat laitettiin eka kertaa käteen. Ikää tytöllä nyt 2v7kk ja käytössä xs -koon hanskat. Peukalo ei ole yhtä iso näissä kuin muissa hanskoissa, joihin olen törmännyt / kokeillut.Tässä linkki tarkoittamilleni hankoille. Meillä paikallinen lastenvaateliike myy niitä, joten ei tokikaan tarvitse netistä ostaa (liikkeessämme maksoi n. 16e).

http://www.selja.fi/products.php?p=190d0f

Me ostettiin täksi talveksi koko2,eli koko1 löytyy myös ja sen täytyy olla todella pieni koska tää 2 on hyvin pieni myös.

Peukalonpaikka pysyy hyvin,koska on pieni ja napakka,kiristys ranteen kohdalla pitää hanskan muutenkin napakasti kadessä!

Ostin Anttilasta n.kuukausi sitten nää uudemmat,hinta oli muistaakseni 9,90e.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat